Αλαντίν: οι Νέες Περιπέτειες - Les Nouvelles Aventures d' Aladin - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αλαντίν: οι Νέες Περιπέτειες – Les Nouvelles Aventures d’ Aladin – 2015

Μια εκμοντερνισμένη εκδοχή του μύθου του Αλαντίν με πολύ γέλιο.

Γράφει:

Αλαντίν οι Νέες Περιπέτειες 2015 greek poster αφίσαΔιάρκεια:
107 λεπτά

Υπόθεση

Ο Sam (Kev Adams) και ο Khalid (William Lebghil) είναι δυο φτωχοδιάολοι. Θέλουν να πιάσουν την καλή, γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο. Έτσι, αποφασίζουν να ληστέψουν ένα εμπορικό κέντρο την Παραμονή των Χριστουγέννων. Και είναι σίγουροι ότι θα το καταφέρουν αν μεταμφιεστούν σαν Αη-Βασίληδες και παραμείνουν μέσα αφού κλείσουν τα καταστήματα. Δεν φαντάζεστε πόσο έξω έπεσαν…

Αμέσως μόλις μπήκαν στο εμπορικό κέντρο, τους εντόπισαν τα μικρά παιδιά που έσπευσαν κοντά τους. Άλλα ήθελαν να βγουν φωτογραφία με τον Άη-Βασίλη, άλλα ήθελαν να παίξουν μαζί του και όλα, μα όλα τα παιδιά, ήθελαν να ακούσουν ένα παραμύθι. Ο Sam προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά τραβούσε τα παιδιά σαν μαγνήτης. Έτσι, μη θέλοντας να τραβήξει ακόμη περισσότερο την προσοχή των υπευθύνων ασφαλείας του καταστήματος επάνω του, ξεκινά να λέει στα παιδιά μια διασκευή της ιστορίας του Αλαντίν!

Ο Αλαντίν και ο Khalid είναι δυο φίλοι που ζουν στην Βαγδάτη. Κάνουν διάφορες απατεωνιές και μικροκλοπές για να βγάλουν τα προς το ζην. Μέχρι που ο δρόμος τους διασταυρώνεται με τον σατανικό Βεζίρη (Jean-Paul Rouve) και την πριγκίπισσα Shalia (Vanessa Guide). Ο Βεζίρης θέλει να τους σκοτώσει και τους δύο. Ο Αλαντίν καταφέρνει να ξεφύγει στην έρημο, και ο Khalid πέφτει στα χέρια του Βεζίρη. Ίσως όμως αυτός ο αναιδής νέος μπορεί να του φανεί χρήσιμος, ειδικά με το ταλέντο που έχει στα ψέματα.

Ο Βεζίρης φθονεί τον Σουλτάνο (Michel Blanc). Μπροστά του τον αποκαλεί πολυχρονεμένο, μα πίσω από την πλάτη του απεργάζεται σχέδια για να μεγαλώσει τη δική του εξουσία και να ισχυροποιήσει την θέση του. Ενώ όμως ο Σουλτάνος είναι κατά βάση φιλάργυρος και μπορεί να χειραγωγηθεί, η έξυπνη και ζωηρή κόρη του, η πριγκίπισσα Shallia απειλεί την εξουσία του Βεζίρη. Ο Σουλτάνος θέλει να την παντρέψει και ο Βεζίρης ξέρει ότι ο σύζυγος της πριγκίπισσας θα είναι ο διάδοχος του θρόνου.

Ο πονηρός Βεζίρης, αποφασίζει λοιπόν να παρουσιάσει τον Khalid σαν τον πλούσιο ανιψιό του που μόλις επέστρεψε από τις Ινδίες. Πράγματι, ο Σουλτάνος καταπίνει το δόλωμα αμάσητο, όταν βλέπει ότι ο Khalid διαθέτει πλούτη, χωρίς να φαντάζεται ότι αυτά είναι η περιουσία του αδίστακτου Βεζίρη. Αγνοεί τις διαμαρτυρίες της κόρης του και αποφασίζει να την παντρέψει με τον “ανιψιό” του Βεζίρη.

Στο μεταξύ, ο Αλαντίν συναντά στην έρημο ένα Μάγο (Arthur Benzaquen), που του ζητά την βοήθειά του. Θα τον οδηγήσει σε μια σπηλιά με αμύθητους θησαυρούς. Ο Αλαντίν θα πρέπει να μην πάρει τίποτα από εκεί. Τίποτα, εκτός από ένα παλιό λυχνάρι. “Είναι οικογενειακό κειμήλιο και μου το έχουν στερήσει”, δικαιολογείται ο Μάγος. Μπαίνει λοιπόν στη σπηλιά ο Αλαντίν κι αντιμετωπίζει συστήματα ασφαλείας που θα τα ζήλευε κάθε σύγχρονη τράπεζα. Με το μυαλό του ξεπερνάει τις δυσκολίες και φτάνει στο πολυπόθητο λυχνάρι. Γυρίζει για να το παραδώσει στο Μάγο, αλλά μόλις πατάει το πόδι του έξω από τη σπηλιά, ακριβώς τη στιγμή που ο Μάγος θα άρπαζε το λυχνάρι και θα έκανε κακό στον Αλαντίν, μια μαγική δύναμη αρπάζει τον Αλαντίν και τον τραβάει στα βάθη της σπηλιάς. Ο λόγος; Ο νεαρός κλέφτης δεν μπόρεσε να αντισταθεί και άρπαξε κάτι από τους θησαυρούς, που ήταν όμως μαγεμένοι!

Ο Μάγος ορκίζεται ότι θα βρει τρόπο να εκδικηθεί τον Αλαντίν και φεύγει από εκεί. Ο Αλαντίν από τη μεριά του, βρίσκεται απελπισμένος μέσα στη σπηλιά που έχει παγιδευθεί. Το μόνο που έχει στα χέρια του είναι το λυχνάρι. Το τρίβει και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του ένα Τζίνι (Eric Judor).

-Αν θυμάμαι καλά, το τζίνι πραγματοποιεί τρεις ευχές σε αυτόν που το ελευθερώνει από το λυχνάρι.
-Ναι, ναι, έτσι είναι. Μα βαρέθηκα πια να υπηρετώ τους ανθρώπους. Ο τελευταίος είχε πει ότι θα με ελευθερώσει και παράτησε κλεισμένο μέσα στο λυχνάρι. Βαρέθηκα πια!
-Μισώ αυτούς που δεν τηρούν το λόγο τους.
-Ναι εντάξει. Μου το παίζεις συμπονετικός τώρα. Ξέχασέ το. Ένα τζίνι μπορεί μια φορά στη ζωή του να αρνηθεί να ικανοποιήσει τις ευχές. Και μάντεψε ποιανού τις ευχές δεν θα πραγματοποιήσω. Ποιανού άραγε; Α, τις δικές σου!

Με το Τζίνι στο πλευρό του, ο Αλαντίν ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον κακό Βεζίρη. Λέτε να καταφέρει να αλλάξει γνώμη στο πνεύμα του λυχναριού;

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία “Αλαντίν: οι Νέες Περιπέτειες” ( “Les Nouvelles Aventures d’ Aladin” ) είναι μια κωμωδία που ανανεώνει το γνωστό σε όλους μύθο που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και το συναντάμε στις “1000 και μία νύχτες” της Χαλιμάς. Είναι μια ταινία που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αν και κάποια αστεία και ερωτικά υπονοούμενα είναι καθαρά για μεγάλους. Θα γελάσετε πολύ, θα απολαύσετε τα εφέ και θα δείτε τους πρωταγωνιστές με… άλλο μάτι. Ειδικά όταν ανακαλύψετε ότι ο Sam έχει βάλει στην ιστορία τον εαυτό του ως πρωταγωνιστή και στην θέση της πριγκίπισσας την εκλεκτή της καρδιάς του. Έχουμε πει ήδη αρκετά, τα υπόλοιπα θα τα μάθετε όταν δείτε την ταινία 😉

Η ταινία “Αλαντίν: οι Νέες Περιπέτειες” ( “Les Nouvelles Aventures d’ Aladin” ) προβλήθηκε πρώτη φορά στις 29 Αυγούστου 2015 στο Festival du Film Francophone d’Angoulême. Έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Γαλλίας στις 14 Οκτωβρίου του ίδιου έτους και στην Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου 2016. Σήμερα μπορείτε να την βρείτε στο Video Club της γειτονιάς σας. Μη χάνετε χρόνο, θα γελάσετε με την καρδιά σας.

Αλαντίν: οι Νέες Περιπέτειες – Les Nouvelles Aventures d’ Aladin – Trailer (στα ελληνικά)

ΑΛΑΝΤΙΝ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ (Les Nouvelles Aventures d' Aladin)- OFFICIAL TRAILERΑΛΑΝΤΙΝ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ (Les Nouvelles Aventures d’ Aladin)- OFFICIAL TRAILER

Συντελεστές

Σενάριο

Daive Cohen

Σκηνοθεσία

Arthur Benzaquen

Ηθοποιοί

Kev Adams – Aladin / Sam
Jean-Paul Rouve – ο Βεζίρης
Vanessa Guide – η πριγκίπισσα Shallia Sofia
William Lebghil – Khalid
Audrey Lamy – Rababa / Barbara
Arthur Benzaquen – ο Μάγος / ο Αρωματοπώλης
Eric Judor – το Τζίνι
Michel Blanc – ο Σουλτάνος
Ramzy Bedia – Balouad
Nader Boussandel – Garçon teubé / Agent de sécurité
Fatsah Bouyahmed – Garde chef / Chef de sécurité
Laouni Mouhid – Le fourbe (as La Fouine)
Cyril Hanouna – φωνή στο ραδιόφωνο
Michaël Cohen – Frère jumeau docteur / L’homme décapit
Youssef Hajdi – Cheik Loukoums
Ali Karamoko – Kamel Toe
Christophe De Almeida – Le propriétaire tapis volant (as Krees de Almeida)
Abdellah Chakiri – Notable marché
Zakaria Atifi – Garde palais
Andy Cocq – Le blond très effeminé
Rebecca Azan – Maman Galeries
Ahmed Yarziz – L’homme du meeting
Pierre Benzaquen – L’homme au sein qui sort
Shai Szyper – L’albinos
Cesare Benzaquen – Παιδί
Noah Benzaquen – Παιδί
Alexandre Tordjman – Παιδί
Dimitri Tordjman – Παιδί
Gaspard Tordjman – Παιδί
Nine Cohen – Παιδί
Surafel Cohen – Παιδί
Santa Baggioni – Παιδί
Milan Baggioni – Παιδί
Leana Chekroun – Παιδί
Alissa Chekroun – Παιδί
Kimberley Benkoski – Παιδί
Jimmy Benkoski – Παιδί
Lili Rose Benaim – Παιδί
Arthur François – Παιδί
Adam François – Παιδί
Themis Pauwels – Παιδί
Sarah Orenbach – Παιδί
Liam Lievin – Παιδί
Vadim Goldberg – Παιδί
Zeki Fariss – Παιδί
Ben Harrari – Παιδί
Jeremy Szyper – Παιδί
Ulysse Pauwels – Παιδί
Simon Allard – Παιδί
Elliott Kahungu – Παιδί
Dawoud Ezzaghbouji – Παιδί
Mohammed-Amine El Korchi – Παιδί
Marwan El Marzauki – Παιδί
Alicia Peczenik – Παιδί
Fantine Harduin – Παιδί
Lilly Wasserman – Παιδί
Lina Mourad – Παιδί
Shirel Abend – Παιδί
Mohammed Kaddouri – Περαστικός
Fatima Harakat – Περαστική
Mohammed Azelrab Kaghat – Περαστικός
Mohamed Quatib – Περαστικός
Mehdi Aissaoui – Paparazzi (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

Les Films 26
Pathé
Feelgood Entertainment

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.