Ανοιχτοί λογαριασμοί - Payback – 1999 .: Cinema .: Ματιά
 

Ανοιχτοί λογαριασμοί – Payback – 1999

Πρόκειται για μια καθαρή, πεντακάθαρη, ταινία δράσης με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό.

Γράφει:
Ανοιχτοί λογαριασμοί – Payback – 1999

Ανοιχτοί λογαριασμοί
Διάρκεια:
100 λεπτά

Υπόθεση

Έχετε ακούσει τη ρήση: Δούλεψε να φας και κλέψε να ‘χεις; Ε, ο Porter και ο Resnick την έχουν κάνει moto ζωής, έχοντας μια σημαντική διαφωνία -γι αυτό και το παρέλειψαν- με το πρώτο μέρος της. Εκείνοι και για να φάνε και για να έχουν, απλά… κλέβουν! Γεγονός είναι ότι ο Porter είναι πιο συγκροτημένος, πιο οργανωτικός και σαφέστατα πιο ψυχικά ισορροπημένος από τον συνεργάτη του. Απόδειξη; Η συμπεριφορά του Resnick μετά την τελευταία τους ληστεία· έκλεψαν 140.000 δολάρια από την κινεζική μαφία. Αντί που λέτε να τα μοιράσουν 50/50, ο Resnick αποφασίζει να τα κρατήσει μόνο του, έχοντας ως σκοπό να τα δώσει σχεδόν όλα για να γίνει μέλος ενός Συνδικάτου (εγκλήματος φυσικά). Εκείνος φεύγει με τα χρήματα, και ο Porter βρίσκεται αιμόφυρτος από φίλια πυρά σε ένα πάρκινγκ να ψυχορραγεί. Ο φίλος μας -τρόπος του λέγειν- όμως, είναι σκληρό καρύδι. Καταφέρνει να επιβιώσει και όπως είναι αναμενόμενο θέλει το μερίδιο του. Εκεί μπλέκει το πράγμα… οι Κινέζοι θέλουν τα λεφτά τους, ο Resnick είναι μέλος του συνδικάτου και απολαμβάνει τα προνόμια που αυτό του παρέχει, κάποιοι διεφθαρμένοι αστυνομικοί είδαν μέλι και θέλουν όλο το βάζο και μια παλιά φίλη-συνεργάτης του Porter αναστατώνει τα κύματα της εσωτερικής συναισθηματικής του λίμνης!

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «Ανοιχτοί λογαριασμοί – Payback» είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Donald E. Westlake, «The Hunter», που κυκλοφόρησε το 1962 με το ψευδώνυμο Richard Stark. Πρόκειται για μια καθαρή, πεντακάθαρη, ταινία δράσης με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό. Είναι καθαρά θέμα γούστου. Πάντως το σενάριο είναι έξυπνο, οι ερμηνείες των ηθοποιών καλές και οι έντονες σκηνές αρκετές και διασκορπισμένες, ώστε να σας κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Δείτε την μπρε, δεν θα χάσετε! 🙂

Ανοιχτοί λογαριασμοί – Payback – Trailer

Payback (1999) TrailerPayback (1999) Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Brian Helgeland, Terry Hayes

Σκηνοθεσία

Brian Helgeland

Ηθοποιοί

Mel Gibson – Porter
Gregg Henry – Val Resnick
Maria Bello – Rosie
David Paymer – Arthur Stegman
Bill Duke – Det. Hicks
Deborah Kara Unger – Mrs. Lynn Porter
John Glover – Phil
William Devane – Carter
Lucy Liu – Pearl
Jack Conley – Det. Leary
Kris Kristofferson – Bronson
Kwame Amoaku – Radioman
Andrew Cooper – Whipping Boy
James Deuter – Tailor
Doc Duhame – Fatboy
David Dunard – Doctor
Alex Henteloff – Varrick’s Manager
Robert Kurcz – Oakwood Arms Manager
Yasen Peyankov – Panhandler
Ed Pfeifer – Edward Johnson
Trevor St. John – Johnny Bronson

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.