Από Μηχανής - Ex Machina - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Από Μηχανής – Ex Machina – 2015

Μία ταινία Επιστημονικής Φαντασίας που δεν θα το μετανιώσετε αν τη δείτε!

Γράφει:

Ex Machina 2015 greek posterΔιάρκεια:
108 λεπτά

Υπόθεση

Ο Caleb (Domhnall Gleeson) είναι ένας ταλαντούχος προγραμματιστής που εργάζεται στην εταιρεία BlueBook (έναν τηλεπικοινωνιακό κολοσσό που συνδυάζει τις δυνατότητες του Google και του FaceBook). Μια μέρα, ενώ γράφει κώδικα, λαμβάνει ένα email που τον ενημερώνει ότι κέρδισε σε μία κλήρωση της εταιρείας. Το βραβείο; Θα περάσει μια εβδομάδα στο σπίτι του Nathan (Oscar Isaac), ιδρυτή της BlueBook.

Τον παραλαμβάνει ένα ελικόπτερο για να τον οδηγήσει στον προορισμό του. Το ταξίδι φαίνεται ατελείωτο στον Caleb που αποφασίζει να ρωτήσει τον πιλότο πότε θα φτάσουν.

-Πετούμε πάνω από την ιδιοκτησία του κυρίου Nathan εδώ και δύο ώρες.

Με δεδομένο ότι το 94% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο γίνονται μέσω της BlueBook, είναι φυσικό επακόλουθο η περιουσία του Nathan να είναι αμύθητη, όμως δύο ώρες πτήση με το ελικόπτερο; Αυτό παραπάει!

Ο Nathan είναι εξίσου εντυπωσιακός όταν τον γνωρίζεις από κοντά. Αυτοδημιούργητος, επιτυχημένος, ζάμπλουτος και άνετος εκ του φυσικού. Δεν αργεί να πει στον Caleb ότι η γνωριμία τους δεν είναι το πραγματικό έπαθλο. Έχει φτιάξει κάτι πρωτοποριακό, μια εφεύρεση που θα φέρει τα πάνω-κάτω. Όμως δεν πρόκειται να του αποκαλύψει οτιδήποτε, προτού ο Caleb υπογράψει ένα συμφωνητικό εμπιστευτικότητας (NDA). Μπορεί να μη γίνεσαι δισεκατομμυριούχος σε μία μέρα, αν όμως οι ανταγωνιστές σου μάθουν τα μυστικά σου, τότε η πτώση μπορεί να είναι πολύ σύντομη και απότομη. Ο Caleb έχει τους δισταγμούς του και ο Nathan τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορούν να περάσουν λίγες μέρες πίνοντας και χαζεύοντας, χωρίς να συζητήσουν τίποτα επαγγελματικό.

-Θα βρεθείς στο επίκεντρο της μεγαλύτερης επιστημονικής ανακάλυψης, στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ex MachinaΗ περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον κάνουν τον Caleb να υπερνικήσει τους δισταγμούς και δέχεται τους αυστηρούς όρους μυστικότητας. Ο Nathan έχει σχεδιάσει την απόλυτη Τεχνητή Νοημοσύνη, με ένα πρωτοποριακό εγκέφαλο στο σώμα ανθρωποειδούς. Το σώμα είναι γυναικείο και το όνομα αυτής: Ava. Δουλειά του Caleb θα είναι να αποδείξει αντικειμενικά, μέσα σε μία εβδομάδα, αν η Ava είναι πραγματικά μια Τεχνητή Νοημοσύνη με αυτοσυνείδηση. Αν η Ava θα μπορούσε να ξεγελάσει κάποιον και να τον πείσει ότι και η ίδια είναι άνθρωπος.

Κριτική και εντυπώσεις

Ο Alex Garland (“28 Days Later”, “Never Let Me Go”, “Dredd”, “Halo”) γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την ταινία “Από Μηχανής” ( “Ex Machina” ). Το σενάριο έχει στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, ανατροπές στην πλοκή και καταφέρνει να δώσει νέα ώθηση στις ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας με ρομπότ που αποκτούν αυτοσυνείδηση. Ο Domhnall Gleeson ως Caleb, ο Oscar Isaac ως Nathan, η Alicia Vikander στο ρόλο της Από Μηχανής Ava και η Sonoya Mizuno ως Kyoko – η αμίλητη βοηθός του Nathan – είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ στις ερμηνείες τους.

Η ταινία “Από Μηχανής” ( “Ex Machina” ) κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Μαρτίου 2015 σε διανομή UIP. Δείτε την και δεν θα το μετανιώσετε!

Από Μηχανής – Ex Machina – Trailer (Full HD, Greek subs)

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ / EX MACHINAΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ / EX MACHINA

Ατάκα από την ταινία Από Μηχανής – Ex Machina

Nathan: Μια μέρα η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας θυμάται σαν όρθιους πιθήκους έτοιμους για αφανισμό.

Ατάκα από την ταινία Από Μηχανής – Ex Machina

Ava: Είναι παράξενο να έχεις δημιουργήσει κάτι που σε μισεί;

Συντελεστές

Σενάριο

Alex Garland

Σκηνοθεσία

Alex Garland

Ηθοποιοί

Domhnall Gleeson – Caleb
Oscar Isaac – Nathan
Alicia Vikander – Ava
Sonoya Mizuno – Kyoko
Corey Johnson – Jay
Claire Selby – Lily
Symara A. Templeman – Jasmine
Gana Bayarsaikhan – Jade
Tiffany Pisani – Katya
Elina Alminas – Amber
Chelsea Li – Office Girl (uncredited)
Ramzan Miah – Secretary (uncredited)
Caitlin Morton – Office Worker (uncredited)
Deborah Rosan – Office Manager (uncredited)
Johanna Thea – Office Worker (uncredited)
Evie Wray – Secretary (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

DNA Films
Film4
UIP

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.