Captain Fantastic - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Captain Fantastic – 2016

Το σενάριο είναι ξεχωριστό, οι ερμηνείες πολύ καλές -ειδικά αυτή του Viggo Mortensen- και οι εικόνες απλά… Μαγευτικές!

Γράφει:
Captain Fantastic – 2016

Captain Fantastic

Διάρκεια:
118 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Ben και η σύζυγός του είχαν αποφασίσει να ζήσουν με έναν εναλλακτικό τρόπο. Μακριά από τα θέλω του “ανθρώπου καταναλωτή” και τις επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής, έχτισαν ένα δικό τους μικρόκοσμο μέσα σε ένα δάσος. Εκείνο θα ήταν το μέρος όπου θα ανέτρεφαν και τα παιδιά τους.

Μετά όμως τον ερχομό του έκτου παιδιού τους στον κόσμο, η γυναίκα του Ben εκδήλωσε μια σοβαρή ψυχική νόσο και υποχρεωτικά ξεκίνησε η νοσηλεία της σε μια ψυχιατρική κλινική κοντά στον τόπο όπου ζουν οι γονείς της. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο πεθερός του Ben είναι κάθετα αντίθετος στον τρόπο ζωής που διάλεξε η κόρη του και στον τρόπο και τόπο που μεγαλώνουν τα εγγόνια του.

Ο Ben ακολουθώντας πιστά τις αποφάσεις που έχουν λάβει με τη σύζυγό του, συνεχίζει να ζει στο δάσος με τα παιδιά τους τα οποία ανατρέφει με ανορθόδοξες -για τους άλλους- μεθόδους!

Όταν η μητέρα των παιδιών αυτοκτονεί, σύσσωμη η οικογένεια αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι το Νέο Μεξικό όπου θα γίνει η κηδεία της. Όχι για να παρακολουθήσει την τελετή, αλλά για να την ματαιώσει, αφού επιθυμία της θανούσας ήταν να μην ταφεί αλλά να γίνει αποτέφρωσή της με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Φτάνοντας όμως ο Ben και τα έξι του παιδιά στον πολιτισμό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την καχυποψία -και πολλές φορές εχθρότητα- των συνανθρώπων τους, αλλά και τις εσωτερικές αμφιβολίες που γεννιόνται σχετικά με το μονοπάτι που ακολουθούν!

Κριτική και εντυπώσεις:

Η ταινία «Captain Fantastic» είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φιλμ! Το imdb την κατατάσσει και στις Κωμωδίες, εκτός των Δραμάτων. Το κωμικό στοιχείο μεν υπάρχει, αλλά το δραματικό είναι απόλυτα κυρίαρχο από την πρώτη έως την τελευταία της σκηνή, ακόμα κι εκεί που ο θεατής γελά!

Ποιο είναι το highlight της; Θαρρώ ότι είναι η απάντηση που δίνει σε ένα ερώτημα, το οποίο έχουμε κάνει όλοι κάποια στιγμή στον εαυτό μας: Πως θα ήταν αν ζούσα μακριά από τον πολιτισμό; Χωρίς τις ευκολίες αλλά και τα άγχη που η σύγχρονη ζωή προσφέρει στον άνθρωπο;

Φυσικά δεν θα σας πω ποια είναι η απάντηση. Αυτό θα το ανακαλύψετε όταν με το καλό δείτε την ταινία, μιας και φαντάζομαι ότι στον καθένα από εμάς έχει να δώσει και μια διαφορετική!

Να σας πω μόνο ότι το σενάριο είναι ξεχωριστό, οι ερμηνείες πολύ καλές -ειδικά αυτή του Viggo Mortensen- και οι εικόνες απλά… Μαγευτικές! Δείτε την με την πρώτη ευκαιρία! 🙂

Captain Fantastic – Trailer (Greek subs)

CAPTAIN FANTASTIC Trailer (2016)CAPTAIN FANTASTIC Trailer (2016)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Matt Ross

Σκηνοθεσία:

Matt Ross

Ηθοποιοί:

Viggo Mortensen – Ben
George MacKay – Bodevan
Samantha Isler – Kielyr
Annalise Basso – Vespyr
Nicholas Hamilton – Rellian
Shree Crooks – Zaja
Charlie Shotwell – Nai
Trin Miller – Leslie
Kathryn Hahn – Harper
Steve Zahn – Dave
Elijah Stevenson – Justin
Teddy Van Ee – Jackson
Erin Moriarty – Claire
Missi Pyle – Ellen
Frank Langella – Jack
Ann Dowd – Abigail

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα