Μία Γαλλίδα στο Μανχάταν - Casse-tête chinois - Chinese Puzzle - 2013 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μία Γαλλίδα στο Μανχάταν – Casse-tête chinois – Chinese Puzzle – 2013

Μια καθ’ όλα ενδιαφέρουσα ταινία, όπως ακριβώς είναι και η ζωή μας. Με το γέλιο, τη συγκίνηση και τον ρομαντισμό!

Γράφει:

Μία Γαλλίδα στο Μανχάταν - 2013
Είδος:
Κωμωδία, Κοινωνική, Ρομαντική

Διάρκεια:
117 λεπτά

Υπόθεση

Ο Γάλλος Xavier και η Βρετανίδα Wendy ζουν στο Παρίσι. Είναι παντρεμένοι δέκα χρόνια και έχουν δύο παιδιά, τον Tom και την Mia. Η σχέση τους πνέει τα λοίσθια. Αφορμή για να επέλθει το οριστικό τέλος είναι από την μια το γεγονός ότι ο Xavier έδωσε το σπέρμα του για να μείνει έγκυος η ομοφυλόφιλη κολλητή του φίλη Isabelle, και από την άλλη το ότι η Wendy, σε ένα ταξίδι της στην Αμερική, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον John. Επόμενη κίνηση να πάρει η Wendy τα παιδιά και να πάνε να ζήσουν στην Νέα Υόρκη μαζί με τον John. Εκεί ζει και η Isabelle μαζί με την σχέση της την Ju. Σε αυτές βρίσκει κατάλυμα και στήριξη ο Xavier όταν μην αντέχοντας να ζήσει μακριά από τα παιδιά του, αποφασίζει να μετοικήσει στην δυτική πλευρά του Ατλαντικού. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά. Πρέπει να βρει σπίτι -τα ενοίκια είναι απλησίαστα- να βρει δουλειά -η συγγραφή δεν έχει σταθερά έσοδα- να αντιμετωπίσει την Wendy -που έχει αλλάξει τρόπο ζωής και οπτική των πραγμάτων- καθώς και να βρει ένα τρόπο να παραμείνει στις ΗΠΑ νόμιμα -αφού η τουριστική βίζα που έχει δεν θα διαρκέσει και πολύ καιρό. Αν σε αυτά προσθέσεις και την άφιξη της παλαιάς του σχέσης, επ’ ονόματι Martine, καταλαβαίνεις ότι η ζωή του σαραντάχρονου φίλου μας έχει γίνει όπως ο τίτλος του βιβλίου που ετοιμάζει… Κινέζικο Παζλ!

Κριτική και εντυπώσεις

Κωμωδία; Σίγουρα. Δράμα; Λίγο. Ρομαντική; Σε μεγάλες δόσεις! Μια καθ’ όλα ενδιαφέρουσα ταινία, όπως ακριβώς είναι και η ζωή μας. Με το γέλιο, τη συγκίνηση και τον ρομαντισμό! Τόσο πολύπλοκη που μερικές φορές σε κάνει να χαμογελάς ευτυχισμένος και άλλες σε κάνει να τρέχεις και να μην φτάνεις. Και όλα αυτά με φόντο την πιο πολυπολιτισμική πόλη του πλανήτη… την Νέα Υόρκη. Το σενάριο καλό, οι ερμηνείες των ηθοποιών πολύ καλές, και η επίγευση που σου αφήνει… γλυκιά και φρουτένια! Δείτε την… έχει να σας δώσει πράγματα!

Casse-tête chinois – Chinese Puzzle – Μία Γαλλίδα στο Μανχάταν – Trailer

Chinese Puzzle TEASER TRAILER (2013) - Audrey Tautou, Romain Duris Movie HDChinese Puzzle TEASER TRAILER (2013) – Audrey Tautou, Romain Duris Movie HD

Συντελεστές

Σενάριο

Cédric Klapisch

Σκηνοθεσία

Cédric Klapisch

Ηθοποιοί

Romain Duris – Xavier Rousseau
Audrey Tautou – Martine
Cécile De France – Isabelle
Kelly Reilly – Wendy
Sandrine Holt – Ju
Flore Bonaventura – Isabelle de Groote – Η μπέιμπι-σίτερ
Benoît Jacquot – Monsieur Rousseau – Ο πατέρας του Xavier
Pablo Mugnier-Jacob – Tom Rousseau
Margaux Mansart – Mia Rousseau
Amin Djakliou – Lucas
Clara Abbasi – Jade
Li Jun Li – Nancy
Sharrieff Pugh – Ray
Peter McRobbie – Ο υπάλληλος του Γραφείου Αλλοδαπών
Jason Kravits – Ο Δικηγόρος του Xavier
Byron Jennings – Ο Δικηγόρος της Wendy
Peter Hermann – John
Xavier Alcan – βοηθός συντάκτη

Παραγωγή και Διανομή
Opposite Field Pictures
Belgacom
Ce Qui Me Meut Motion Pictures
Seven Films
Σπέντζος

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.