Chef - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Chef – 2014

Το σενάριό της πρωτότυπο, οι ερμηνείες πολύ καλές και οι εικόνες από το «road movie» κομμάτι της αρκούντως λαχταριστές.

Γράφει:

chef 2014Διάρκεια:
114 λεπτά

Υπόθεση

Ο Carl είναι ένας ταλαντούχος σεφ που εργάζεται σε ένα από τα πολυτελή εστιατόρια του Los Angeles. Όταν μαθαίνει ότι πρόκειται να δεχθεί την επίσκεψη -και κατά συνέπεια την αξιολόγηση- ενός κριτικού γεύσεων, αποφασίζει να αλλάξει το μενού και να αυτοσχεδιάσει. Αυτό είναι όμως κάτι που ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου το απαγορεύει ρητά. Το αποτέλεσμα; Ο κριτικός βρίσκει το μενού βαρετό και χωρίς ψυχή. Γράφει τα σχόλια του στο blog που έχει και στέλνει τον Carl στα Τάρταρα. Ακολουθεί μια παρεξήγηση, ένας διαπληκτισμός και ο ταλαντούχος σεφ περνά το κατώφλι της ανεργίας. Το να βρει σε άλλο εστιατόριο δουλειά δεν είναι εύκολο, μετά απ’ όσα έχουν γίνει και έτσι παίρνει την μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει την συμβουλή της πρώην γυναίκας του, της Inez.
Αποκτά μία παλιά κινητή καντίνα στο Miami, την ανακαινίζει και μαζί με τον νεαρό γιο του Percy και ένα βοηθό του από το εστιατόριο, τον Martin, ξεκινούν να επιστρέψουν οδικώς στο Los Angeles, κάνοντας στάση σε διάφορες πόλεις όπου σερβίρουν από την κινητή επιχείρησή τους ποιοτικό φαγητό. Χιλιόμετρο το χιλιόμετρο, όμως πολλά θα αλλάξουν, ευτυχώς -για εκείνους- προς το καλύτερο!

Κριτική και εντυπώσεις

chef 2014Η ταινία «Chef» είναι μια σύγχρονη, δροσερή και ενδιαφέρουσα κωμωδία που ναι μεν δεν θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε στα γέλια αλλά θα σας ψυχαγωγήσει και θα σας χαρίσει 114 υπέροχα κινηματογραφικά λεπτά. Το σενάριό της πρωτότυπο, οι ερμηνείες πολύ καλές και οι εικόνες από το «road movie» κομμάτι της αρκούντως λαχταριστές… σαν τα υπέροχα εδέσματα που σερβίρει ο Carl, ο Martin και ο Percy από την καντίνα τους. Μοναδική συμβουλή… πριν ξεκινήσετε να την δείτε φροντίστε να έχετε κάτι βρώσιμο να την συνοδεύσετε. Θα σας ανοίξει την όρεξη! Προτροπή… απολαύστε την το συντομότερο δυνατό… πέρα από την ψυχαγωγία έχει και δυο τρία “μεζεδάκια” για το μυαλό σας! 🙂

Chef – 2014 – Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=wgFws3AoIUY

Ατάκα από την ταινία Chef – 2014

Carl Casper: Ίσως δεν τα κάνω όλα τέλεια στη ζωή μου, άλλα σε αυτό είμαι καλός. Καταφέρνω να αγγίξω τις ζωές των ανθρώπων με αυτό που κάνω και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου.

Ατάκα από την ταινία Chef – 2014

Riva: Αν αγόραζες εισιτήριο για τους Rolling Stones και ο Mick Jagger δεν τραγουδούσε το Satisfaction, πώς θα ένιωθες; Θα σου άρεσε;
Carl Casper: Όχι.
Riva: Όχι; Θα το έκανες θερινό το ρημάδι!

Συντελεστές

Σενάριο

Jon Favreau

Σκηνοθεσία

Jon Favreau

Chef

Ηθοποιοί

Jon Favreau – Carl Casper
John Leguizamo – Martin
Bobby Cannavale – Tony
Emjay Anthony – Percy
Scarlett Johansson – Molly
Dustin Hoffman – Riva
Sofía Vergara – Inez
Oliver Platt – Ramsey Michel
Amy Sedaris – Jen
Robert Downey Jr. – Marvin
Russell Peters – Miami Cop
Chase Grimm – Vendor
Will Schutze – Mr. Bonetangles
Gloria Sandoval – Flora
Jose C. Hernandez – Abuelito

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.