Χορεύοντας με τους λύκους - Dances with wolves - 1990 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χορεύοντας με τους λύκους – Dances with wolves – 1990

Η ταινία «Χορεύοντας με τους λύκους – Dances with wolves» θεωρείται πια κλασσική και κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να την έχει δει τουλάχιστον μία φορά.

Γράφει: Matia Gr

Διάρκεια:
181 λεπτά

Υπόθεση

Ο υπολοχαγός Dunbar χάρη σε μια παρορμητική του ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως ήρωας στον Αμερικανικό Εμφύλιο πόλεμο και του δόθηκε η δυνατότητα -εξαιτίας και του τραυματισμού του- να επιλέξει την μονάδα στην οποία θα συνεχίσει την υπηρεσία του. Εκείνος διάλεξε την παραμεθόριο στα δυτικά της χώρας. Το τόπο όπου διαμένουν ινδιάνοι και πρόκειται -αργά ή γρήγορα- να διεκδικήσουν οι άποικοι. Πράγματι, η επιθυμία του γίνεται δεκτή και έτσι μετατίθεται και επισήμως σε ένα φρούριο, ο Θεός να το κάνει! Μόνος, στην ερημιά, προσπαθεί να κάνει το καθήκον του και να μετατρέψει την παράγκα που βρήκε σε μια, όσο το δυνατό, καθωσπρέπει στρατιωτική εγκατάσταση. Όπως είναι φυσικό, έρχεται σε επαφή με τους ινδιάνους της περιοχής. Αναπτύσσεται μεταξύ των δύο πλευρών, στην αρχή, μια σχέση ανοχής και κατόπιν μια δυνατή φιλία. Ο καιρός περνά και ο υπολοχαγός νιώθει περισσότερο κοντά στους ινδιάνους παρά στους Αμερικανούς στρατιώτες! Όταν δε, κάνουν την εμφάνιση τους οι τελευταίοι, εκείνος θα πρέπει να επιλέξει ποιον θα υποστηρίξει, κάτι που πλέον φαντάζει τρομερά εύκολο!

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «Χορεύοντας με τους λύκους – Dances with wolves» θεωρείται πια κλασσική και κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να την έχει δει τουλάχιστον μία φορά. Αδίκως; Φυσικά και όχι! Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό φιλμ που βρίθει νοημάτων και εκπληκτικών σκηνών. Η ταύτιση του θεατή με τον κεντρικό ήρωα είναι άμεση και σχεδόν αυτόματη. Η αδρεναλίνη σου ανεβαίνει όταν εκείνος κινδυνεύει και η ψυχή σου αγαλλιάζει όταν επιτέλους ο υπολοχαγός Dunbar επιλέγει τον δρόμο της ελευθερίας, της απλότητας και της αγάπης! Μοναδικές εικόνες της Άγριας Δύσης, υπέροχες ερμηνείες και ένα καταπληκτικό σενάριο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς! Εξαιρετική! Δείτε την!

Χορεύοντας με τους λύκους – Dances with wolves – Trailer

Dances With Wolves (1990) - Kevin Costner Western Movie HDDances With Wolves (1990) – Kevin Costner Western Movie HD

Ατάκα από την ταινία “Χορεύοντας με τους Λύκους”

Δέκα Αρκούδες: Είσαι ο μόνος λευκός που έχω γνωρίσει. Έχω σκεφτεί πολλά για σένα. Πιο πολλά από όσα φαντάζεσαι. Και καταλαβαίνω γιατί νοιάζεσαι. Αλλά πιστεύω πως κάνεις λάθος. Ο λευκός άνδρας που γυρεύουν οι στρατιώτες δεν υπάρχει πια. Τώρα υπάρχει μόνος ένας Σιου που τον λένε Χορεύοντας με τους Λύκους.

Συντελεστές

Σενάριο

Michael Blake

Σκηνοθεσία

Kevin Costner

Ηθοποιοί

Kevin Costner – Lieutenant Dunbar
Mary McDonnell – Stands With A Fist
Graham Greene – Kicking Bird
Rodney A. Grant – Wind In His Hair
Floyd ‘Red Crow’ Westerman – Ten Bears
Tantoo Cardinal – Black Shawl
Robert Pastorelli – Timmons
Charles Rocket – Lieutenant Elgin
Maury Chaykin – Major Fambrough
Jimmy Herman – Stone Calf
Nathan Lee Chasing His Horse – Smiles A Lot
Michael Spears – Otter
Jason R. Lone Hill – Worm
Tony Pierce – Spivey
Doris Leader Charge – Pretty Shield
Tom Everett – Sergeant Pepper
Larry Joshua – Sergeant Bauer
Kirk Baltz – Edwards
Wayne Grace – Major
Donald Hotton – General Tide
Annie Costner – Christine
Conor Duffy – Willie
Elisa Daniel – Christine’s Mother
Percy White Plume – Big Warrior
John Tail – Escort Warrior
Wes Studi – Toughest Pawnee
David J. Fuller – Kicking Bird’s Son
Ryan White Bull – Kicking Bird’s Eldest Son
Otakuye Conroy – Kicking Bird’s Daughter
Maretta Big Crow – Village Mother
Kent Hays – Wagon Driver
Frank P. Costanza – Tucker
James A. Mitchell – Ray
R.L. Curtin – Ambush Wagon Driver
Justin – Cisco

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.