Αναζητώντας την αλήθεια – The Shack – 2017

Αναζητώντας την αλήθεια – The Shack – 2017

Αναζητώντας την αλήθεια – The Shack – 2017

Δείτε την με την πρώτη ευκαιρία, όχι όμως όταν θέλετε κάτι ανάλαφρο απλά για να χαλαρώσετε.

Αναζητώντας την αλήθεια - The Shack - 2017

Διάρκεια:
132 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Mack πηγαίνει με τα τρία του παιδιά -η σύζυγός του δεν ακολουθεί λόγω υποχρεώσεων- ολιγοήμερες διακοπές σε ένα camping. Όλα πάνε καλά μέχρι την ημέρα που είναι να φύγουν. Καθώς τα δύο μεγάλα του παιδιά κάνουν βαρκάδα, η βάρκα ανατρέπεται κι ο Mack πέφτει στο νερό για να τα βοηθήσει.

Εκείνο ακριβώς το διάστημα, βρίσκει ευκαιρία ένας διεστραμμένος δολοφόνος και απαγάγει τη μικρή κόρη του Mack! Οι έρευνες της αστυνομίας οδηγούν σε μία καλύβα, μέσα στο δάσος, όπου βρίσκουν το φουστανάκι του μικρού κοριτσιού μαζί με αίμα. Το παιδί έχει δολοφονηθεί και η οικογένεια ξεκινά να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά!

Η μεγάλη κόρη κατηγορεί τον εαυτό της μιας και εξαιτίας της ανατράπηκε η βάρκα με αποτέλεσμα να μείνει η μικρή κόρη αφύλακτη. Ο δε Mack κλείνεται σε ένα δικό του σκοτεινό κόσμο, απομακρυνόμενος συνεχώς από την οικογένειά του. Την στιγμή όμως που φαίνεται ότι έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς γυρισμό…

Μια επιστολή εμφανίζεται μυστηριωδώς στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού τους. Μια επιστολή που τον προσκαλεί να επισκεφτεί την καλύβα που βρέθηκε το ρούχο της δολοφονημένης του κόρης. Μια επιστολή που φέρει την υπογραφή: «Papa»· Papa είναι το παρατσούκλι που έχει δώσει η γυναίκα του στον Θεό!

Ο Mack -ίσως ακολουθώντας το ένστικτό του- ξεκινά για την καλύβα, όπου θα βρεθεί σε κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει καν από το μυαλό του. Σε κάτι που θα τον θεραπεύσει και θα ξαναδώσει στην οικογένεια του, αλλά και στον ίδιο ένα όσο το δυνατόν φωτεινότερο μέλλον!

Κριτική και εντυπώσεις:

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Καναδού συγγραφέα William P. Young, που κυκλοφόρησε στο εξωτερικό το 2007. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι το ευφυές σενάριο της, οπότε μερίδα των συγχαρητηρίων οφείλουμε και στον συγγραφέα του βιβλίου.

Με μια επιφανειακή «ανάγνωση» θα μπορούσε εύκολα κάποιος να την χαρακτηρίσει βλάσφημη… ο Θεός εμφανίζεται ως μια καλόκαρδη κρεολή νοικοκυρά, ενώ ο Χριστός ως ένας κουλ τύπος με τζιν και καρό πουκάμισο που του αρέσει η ξυλουργική. Είμαι όμως σίγουρος ότι η βλασφημία ή η πρόκληση δεν ήταν ο σκοπός ούτε του συγγραφέα, ούτε κατ’ επέκταση των σεναριογράφων.

Μέσα από την προσωποποίηση του Θεϊκού Στοιχείου, και κυρίως μέσω των διαλόγων της Τριάδας με τον αποκαρδιωμένο και ψυχικά αποσαθρωμένο πατέρα, έρχεται στο φως ο εσωτερικός διάλογος που έχουμε όλοι με τον Θεό, στις δύσκολες στιγμές μας! Έτσι γίνεται απτός ο μηχανισμός που μεταφέρει ελπίδα, ενέργεια και μέλλον από το Θείο, από το Απόλυτο, στο δημιούργημά Του.

Τα μηνύματα που περνούν στον θεατή μέσα από τους προαναφερθέντες διαλόγους είναι πολλά σε πλήθος και υψηλά σε αξία. Οπότε… κρατήστε Μεγάλο Καλάθι! Θα το γεμίσετε!

Δείτε την με την πρώτη ευκαιρία, εννοείται όχι όταν θέλετε κάτι ανάλαφρο για να χαλαρώσετε. Αφιερώστε της χρόνο όταν θα έχετε την διάθεση και την ψυχική ηρεμία για να γίνετε καλοί δέκτες! 🙂

Αναζητώντας την αλήθεια – The Shack – Trailer (Greek subs)

Συντελεστές:

Σενάριο:

John Fusco, Andrew Lanham, Destin Daniel Cretton

Σκηνοθεσία:

Stuart Hazeldine

Ηθοποιοί:

Sam Worthington – Mack Phillips
Octavia Spencer – Papa
Tim McGraw – Willie
Radha Mitchell – Nan Phillips
Megan Charpentier – Kate Phillips
Gage Munroe – Josh Phillips
Amélie Eve – Missy Phillips
Avraham Aviv Alush – Jesus
Sumire Sumire – Sarayu
Alice Braga – Sophia
Graham Greene – Male Papa
Ryan Robbins – Emil Ducette
Jordyn Ashley Olson – Emily Ducette
Laura MacKillop – Amber Ducette
Emily Holmes – Vicki Ducette
Derek Hamilton – Mack’s Dad
Tanya Hubbard – Mack’s Mom
Carson Reaume – Young Mack Phillips
Jay Brazeau – Tony

Νεκτάριος Παπασπύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment