Υπηρέτριες – The Help – 2011

Υπηρέτριες – The Help – 2011

Υπηρέτριες – The Help – 2011

Μία από τις ταινίες που ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε κάποιος να δει και κατόπιν να επεξεργαστεί στο μυαλό του! Δείτε την το συντομότερο δυνατό. Θα σας συνεπάρει!

Υπηρέτριες

Διάρκεια:
146 λεπτά

Υπόθεση

Η ιστορία μας εξελίσσεται στο Jackson, μια μικρή πόλη της πολιτείας του Mississippi, των ΗΠΑ στα 1962. Η Skeeter μόλις έχει επιστρέψει στην γενέτηρά της μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο. Όνειρο της είναι να γίνει συγγραφέας, ενώ όνειρο της μητέρας της είναι να την δει νύφη! Προσπαθώντας να βαδίσει σε ένα δρόμο όσο πιο κοντά γίνεται στα θέλω της, πιάνει δουλειά στην τοπική εφημερίδα όπου αναλαμβάνει μια στήλη με συμβουλές οικοκυρικής. Όντας η ίδια παντελώς ανοικοκύρευτη, ζητά την βοήθεια της Aibileen, της αφροαμερικάνας υπηρέτριας της φίλης της, της Elizabeth. Έτσι έρχεται σε επαφή με το κόσμο των υπηρετριών και των συνθηκών εργασίας και διαβίωσής τους. Αντιλαμβανόμενη σε όλο του το μέγεθος το ρατσισμό τον οποίο εκείνες οι γυναίκες υπομένουν στωικά καθημερινά, αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο με συνεντεύξεις από υπηρέτριες του Jackson, αλλάζοντας φυσικά τα ονόματα για ευνόητους λόγους. Σκοπός της είναι να στιγματιστεί η απάνθρωπη συμπεριφορά των λευκών αφεντικών τους και ει δυνατόν να αλλάξει αυτή η κοινή -στο νότο των ΗΠΑ- πρακτική. Θα τα καταφέρει λέτε; Επί της οθόνης παρακαλώ…

Κριτική και εντυπώσεις

Η καθόλα εξαιρετική ταινία «Υπηρέτριες – The Help» βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Kathryn Stockett με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο των γραμμάτων το 2009. Ο χώρος που διαδραματίζονται τα γεγονότα του βιβλίου, και κατ’ επέκταση και της ταινίας, είναι η γενέτειρα της συγγραφέως. Έτσι, παρόλο που έχει γεννηθεί το 1969, έχει μια άμεση επαφή με τα όσα διαδραματίζονταν τότε στον Αμερικανικό Νότο. Αυτός είναι και ο λόγος που η μυθιστορία σε συνταράσσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά που έρχεσαι σε επαφή μαζί της. Σε αυτό βέβαια συμβάλουν τα μάλα και οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών. Ειδικά εκείνες της Viola Davis και της Octavia Spencer είναι για σεμινάριο υποκριτικής! Σίγουρα η «Υπηρέτριες – The Help» δεν είναι μια ταινία για χαλαρή κινηματογραφική βραδιά χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Είναι όμως μια από τις ταινίες που ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε κάποιος να δει και κατόπιν να επεξεργαστεί στο μυαλό του! Δείτε την το συντομότερο δυνατό. Θα σας συνεπάρει!

Υπηρέτριες – The Help – Trailer

Παραλειπόμενα (Trivial) από την ταινία Υπηρέτριες – The Help

  • Τη μουσική της ταινίας συνέθεσε ο Thomas Newman.
  • Η συγγραφέας Kathryn Stockett κάνει μια cameo εμφάνιση περίπου στη μέση της ταινίας, στη συνάντηση των γυναικών του Hilly Holbrooks.
  • Η Kathryn Stockett δυσκολεύτηκε πολύ να δημοσιεύσει το βιβλίο της. Διάφοροι εκδότες το απέρριψαν 60 φορές.
  • Η ηθοποιός Octavia Spencer είναι η αφηγήτρια στην audio book έκδοση του μυθιστορήματος.
  • Στην βιβλιοθήκη της Skeeter υπάρχουν τα εξής βιβλία: “ο Αόρατος Άνθρωπος” του Ralph Ellison, “Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια” και “Όσα Παίρνει ο Άνεμος” της Margaret Mitchell.
  • Ο πίνακας στο τζάκι της Celia βρέθηκε στο υπόγειο ενός νοσοκομείου και οι δυο πολυθρόνες δίπλα στο τζάκι, βρέθηκαν σε ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα.
  • Η Bryce Dallas Howard που υποδύεται την Lilly, ήταν έγκυος στη διάρκεια των γυρισμάτων.
  • Η Bryce Dallas Howard (Hilly Holbrook) και η Emma Stone (Skeeter Phelan) έπαιξαν την Gwen Stacy σε διαφορετικές ταινίες Spiderman.

Συντελεστές

Σενάριο

Tate Taylor

Σκηνοθεσία

Tate Taylor

Ηθοποιοί

Emma Stone – Skeeter Phelan
Viola Davis – Aibileen Clark
Bryce Dallas Howard – Hilly Holbrook
Octavia Spencer – Minny Jackson
Jessica Chastain – Celia Foote
Ahna O’Reilly – Elizabeth Leefolt
Allison Janney – Charlotte Phelan
Anna Camp – Jolene French
Eleanor Henry – Mae Mobley
Emma Henry – Mae Mobley
Chris Lowell – Stuart Whitworth
Cicely Tyson – Constantine Jefferson
Mike Vogel – Johnny Foote
Sissy Spacek – Missus Walters
Brian Kerwin – Robert Phelan
Wes Chatham – Carlton Phelan
Aunjanue Ellis – Yule Mae Davis
Ted Welch – William Holbrook
Shane McRae – Raleigh Leefolt
Roslyn Ruff – Pascagoula
Tarra Riggs – Gretchen
Leslie Jordan – Mr. Blackly
Mary Steenburgen – Elain Stein
Tiffany Brouwer – Rebecca
Carol Lee – Pearly
Carol Sutton – Cora
Millicent Bolton – Callie
Ashley Johnson – Mary Beth Caldwell
Nelsan Ellis – Henry The Waiter
David Oyelowo – Preacher Green
La Chanze – Rachel
Dana Ivey – Gracie Higginbotham

Νεκτάριος Παπασπύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment