Ματιά

Κον Τίκι – Kon Tiki – 2012

Ετοιμαστείτε για αγωνιώδη δράση, περιπέτεια, έντονα συναισθήματα, πάρτε αναπαυτική θέση και… καλό σας ταξίδι στον υπέροχο Ειρηνικό ωκεανό!

Κον Τίκι – Kon Tiki – 2012

Διάρκεια: 118 λεπτά

Υπόθεση

Κάποια στιγμή του 1936μ.Χ. ο Νορβηγός Θορ Χέιερνταλ (Thor Heyerdahl, 1914-2002) βρέθηκε με τη σύζυγό του, Λιβ Κουρσερόν-Τορπ, στο νησί Φατού Χίβα των Μαρκέσας της Γαλλικής Πολυνησίας. Σκοπός του ταξιδιού και της επί ένα έτος παραμονής τους εκεί ήταν η μελέτη της πανίδας και των τρόπων που οι οργανισμοί αυτοί είχαν φτάσει στο νησί.

Τότε ήταν που μπήκαν τα θεμέλια της θεωρίας που έκανε την Ιστορία να σημειώσει το όνομα του Θορ στις σελίδες της με έντονα γράμματα. Τι υποστήριζε αυτή η θεωρία; Κάτι πρωτάκουστο για εκείνη την εποχή: οι πρώτοι άποικοι της Πολυνησίας δεν είχαν φτάσει στα νησιά αυτά από την ανατολή, αλλά από την δύση και πιο συγκεκριμένα από το Περού της Λατινικής Αμερικής!

Φυσικά, όπως κάθε σκαπανέας στην ανθρώπινη ιστορία, ο Χέιερνταλ συνάντησε μόνο εμπόδια στην προσπάθεια του να πείσει την επιστημονική κοινότητα της εποχής του για την ακρίβεια των λόγων του. Απογοητευμένος από τις αντιδράσεις που εισέπραξε, αποφάσισε να αποδείξει την θεωρία του με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο. Θα έκανε αυτό το ταξίδι με τα μέσα που το έκαναν οι πρώτοι άποικοι των νησιών αυτών του Ειρηνικού ωκεανού!

Με τη βοήθεια λίγων ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτόν, κατασκεύασε μία σχεδία από ξύλο balsa και απέπλευσε το 1947 από την δυτική ακτή της Νοτίου Αμερικής. Εκατόν μία ημέρες διήρκεσε το ταξίδι των λίγων αυτών “παλαβών” εξερευνητών. Ένα πολύ περιπετειώδες ταξίδι που… θα απολαύσετε φυσικά λεπτό προς λεπτό όταν με το καλό δείτε την ταινία «Κον Τίκι – Kon Tiki»!

Κριτική και εντυπώσεις

Ο Νορβηγός επιστήμονας, εξερευνητής και συγγραφέας Thor Heyerdahl, υπήρξε από τους πρωτοπόρους της πειραματικής αρχαιολογίας, και το πιο γνωστό επίτευγμά του ήταν το εν πλω ταξίδι του με τη σχεδία Κον Τίκι. Αυτό το ταξίδι που χάρη στην ταινία «Κον Τίκι – Kon Tiki» μπορούμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε από την ασφάλεια του καναπέ μας!

Thor Heyerdahl

Βασισμένη σε μια πέρα ως πέρα αληθινή, αλλά και απίστευτη ιστορία, το φιλμ μαγεύει τους θεατές του με τις απίστευτες εικόνες και την συνεχή ένταση των σκηνών του. Είναι άλλωστε η μεταφορά στην μεγάλη οθόνη ενός από τα πιο περιπετειώδη ταξίδια του 20ου αιώνα!

Μη νομίζετε ότι θα δείτε μόνο νερό και μια χούφτα ανθρώπων να παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης και τα θαλάσσια πλάσματα πάνω σε μια σχεδία! Μπροστά από τα μάτια σας θα παρελάσουν εικόνες από την Σόφια της Βουλγαρίας, τη Μάλτα, τη Ταϊλάνδη, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Νέα Υόρκη και φυσικά τις ονειρεμένες Μαλδίβες. Όλα δηλαδή τα μέρη που χρησιμοποιήθηκαν από τους συντελεστές της ταινίας ως σκηνή για την δράση των ηρώων της.

Ετοιμαστείτε για αγωνιώδη δράση, περιπέτεια, έντονα συναισθήματα, πάρτε αναπαυτική θέση και… καλό σας ταξίδι στον υπέροχο Ειρηνικό ωκεανό! 😉

Κον Τίκι – Kon Tiki – Trailer (Greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=Be4YHZkM2WM

Συντελεστές

Σενάριο

Petter Skavlan

Σκηνοθεσία

Joachim Rønning, Espen Sandberg

Ηθοποιοί

Pål Sverre Hagen – Thor Heyerdahl
Anders Baasmo Christiansen – Herman Watzinger
Tobias Santelmann – Knut Haugland
Gustaf Skarsgård – Bengt Danielsson
Odd-Magnus Williamson – Erik Hesselberg
Jakob Oftebro – Torstein Raaby
Agnes Kittelsen – Liv Heyerdahl
Peter Wight – Spinden
Amund Hellum Noraker – Bamse
Eilif Hellum Noraker – Thor Jr.
Elisabeth Matheson – Allison
Kasper Arneberg Johnsen – Thor 6 yrs.
Edward Kling – Erik 7 yrs.
Jo Adrian Haavind – Journalist
Jonas Heier Straumsheim – Photographer
Søren Pilmark – Freuchen
Trevor Martin – Komitémedlem
Johnny Myers – Committee Member
Robert Rowe – Committee Member
Perdita Avery – Secretary
Ian Bonar – Sailor
Sam Chapman – Sjømann
Eleanor Burke – Reiseagent
Mikhail Basmadjian – Senor Real
Katinka Egres – Señorita
Richard Trinder – Løytnant Lewis
Tarang – Stammeoverhode
Manuel Cauchi – Bustamente
La-Oug – Tei
Todd Boyce – Maitre d’
Ea Johanna Sandberg – Child
Jo Hannah Emblem Rønning – Child
Jonatan Meyer – Child
Jakob Sander Ronne – Child
Halvor Aasen – Child
Thor Andreas Heyerdahl – Child
Thomas Arnold – Harry
Jörgen Berthage – Waiter
Stefan Cronwall – Svensk äventyrare
Fabio D’Amato – Crowd
Ian Knauer – Johnson
André Santagati – Crowd
Ole Sletner –

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cinema