Scorched Earth – 2018

Scorched Earth – 2018

Scorched Earth – 2018

Θα έλεγα να την δείτε αν αυτό που αναζητάτε είναι 96 λεπτά χαλάρωσης και δραπέτευσης από την καθημερινότητα.

Scorched Earth - 2018

Διάρκεια:
96 λεπτά

Υπόθεση:

Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον (εδώ που τα λέμε στο σινεμά δεν έχω δει και κάνα μέλλον να είναι λαμπρότερο από το παρόν). Η ατμόσφαιρα του πλανήτη έχει δηλητηριαστεί όπως ακριβώς και το νερό. Για να αναπνεύσουν οι άνθρωποι χρειάζονται μάσκες-φίλτρα που χρησιμοποιούν ασήμι και για να πιούν νερό πρέπει πρώτα να διαλύσουν σε αυτό μια ειδική ταμπλέτα. Το ασήμι και αυτές οι ταμπλέτες είναι πλέον τα πιο πολύτιμα αγαθά.

Υπάρχει, δε, μια διοικητική αρχή -στην ταινία δεν εμφανίζεται- που έχει επικηρύξει όσους με τις πράξεις τους βλάπτουν περαιτέρω το περιβάλλον ή τους λιγοστούς (είναι γεγονός) συνανθρώπους τους. Φυσικό είναι το ότι όπου υπάρχουν επικηρύξεις υπάρχουν και κυνηγοί επικηρυγμένων.

Μια τέτοια κυνηγός, με αξιοσημείωτες επιδόσεις, είναι η Gage (Gina Carano). Όταν καταφέρει να θέσει εκτός δράσης την περιβόητη -παράνομη φυσικά- Chavo, θέτει στον εαυτό της τον ύψιστο στόχο. Να συλλάβει τον βασιλιά των παρανόμων Thomas Jackson. Υποδυόμενη την νεκρή Chavo, πηγαίνει στο λημέρι του Jackson όπου στην αρχή δεν γίνεται αντιληπτή η πραγματική της ταυτότητα. Στην αρχή, γιατί πολύ γρήγορα…

Κριτική και εντυπώσεις:

Η ταινία «Scorched Earth» είναι μια ταινία δράσης, πασπαλισμένη με λίγη δυστοπία και λιγουλάκι western style. Δεν μπορείτε να περιμένετε υψηλή τέχνη αλλά είναι ένα τίμιο φιλμ που θα σας διασκεδάσει χωρίς να προσβάλει ούτε τη νοημοσύνη ούτε την αισθητική σας.

Το σενάριο είναι καλό -για το είδος της- και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι σε καλό επίσης επίπεδο. Το ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί special effects και έχει διατηρηθεί ένα λιτό, μπρουτάλ, γουέστερν στυλ είναι στα θετικά της σημεία.

Θα έλεγα να την δείτε αν αυτό που αναζητάτε είναι 96 λεπτά χαλάρωσης και δραπέτευσης από την καθημερινότητα. 🙂

Scorched Earth – Trailer

Συντελεστές:

Σενάριο:

Kevin Leeson, Bobby Mort

Σκηνοθεσία:

Peter Howitt

Ηθοποιοί:

Gina Carano – Gage
Ryan Robbins – Thomas Jackson
Stephanie Bennett – Melena
John Hannah – Doc
Alisha Newton – Beatrice
Luvia Petersen – Chavo
Patrick Sabongui – Womack
Patrick Gilmore – Sheriff Grubbs
Dean S. Jagger – Lear
Sarah Troyer – Young Gage
Nathan Mitchell – Zee
Daniel Bacon – Bartender
Kailey Spear – Kitty

Νεκτάριος Παπασπύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment