Το σώμα – El cuerpo – The body – 2012

Το σώμα – El cuerpo – The body – 2012

Το σώμα – El cuerpo – The body – 2012

Αν δεν την έχετε δει, σπεύσατε στο πρώτο dvd club, προμηθευτείτε τα απαραίτητα βρώσιμα και πόσιμα συνοδευτικά και… καλή σας διασκέδαση!

Το σώμα - El cuerpo - The body - 2012

Διάρκεια:
108 λεπτά

Υπόθεση:

Η Mayka είναι το μεγάλο αφεντικό σε μια τεραστίου μεγέθους φαρμακοβιομηχανία. Ο μικρότερος σε ηλικία σύζυγός της, ο Alex, είναι διευθυντής σε αυτή την εταιρία με περισσότερες αρμοδιότητες -λόγω και των σπουδών του- γύρω από το ερευνητικό κομμάτι των δραστηριοτήτων του επιχειρηματικού κολοσσού.

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή της Mayka από ένα επαγγελματικό ταξίδι, την βρίσκει νεκρή ο Alex στο σπίτι τους. Η γνωμάτευση της υπεύθυνης ιατρού στο νεκροτομείο είναι πως πρόκειται για καρδιακό έμφραγμα. Η αστυνομία δεν θα ασχολούνταν θεωρητικά με την υπόθεση εκτεταμένα, αν δεν συνέβαινε μια κλοπή στο προαναφερθέν νεκροτομείο. Τι κλάπηκε; Το σώμα της νεκρής φαρμακοβιομηχάνου!

Της εγκληματολογικής έρευνας προΐσταται ο έμπειρος επιθεωρητής Jaime Pena. Ο Alex καλείται να παρουσιαστεί στον χώρο της κλοπής, όπου εκεί αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα γεγονότα που κάνουν σιγά σιγά ξεκάθαρο πως ο σύζυγος της βιομηχάνου είναι ο στυγερός δολοφόνος της.

Αν και αυτό ισχύει -είναι δε κάτι που γίνεται σε εμάς πολύ γρήγορα γνωστό- κάποιος πολυμήχανος νους κρύβεται πίσω από την ενορχήστρωση της φανέρωσης στους αστυνομικούς των στοιχείων που ενοχοποιούν τον δολοφόνο! Ποιός όμως και γιατί;

Κριτική και εντυπώσεις:

Όπως όλες οι ταινίες του Oriol Paulo, έτσι και η «Το σώμα – El cuerpo – The body» είναι ένα εκπληκτικό αστυνομικό θρίλερ. Με πανέξυπνη πλοκή, εξαιρετική σκηνοθετική άποψη και πάρα πολύ καλές ερμηνείες.

Καθηλωτική από τα πρώτα της λεπτά, θα σας ψυχαγωγήσει για σχεδόν δύο ώρες, κρατώντας την αγωνία σας συνεχώς αμείωτη σε υψηλά επίπεδα! Το σύνηθες για τις δημιουργίες του ταλαντούχου σκηνοθέτη, ανάστροφο ξεδίπλωμα της ιστορίας είναι και εδώ παρών. Όχι τόσο έντονα, αλλά παρών! Μου αρέσει πολύ!

Ο Oriol είναι master του συγκεκριμένου είδους των κινηματογραφικών έργων, αλλά αυτό είναι κάτι που φαντάζομαι το γνωρίζετε ήδη. Οπότε, αν δεν την έχετε δει, σπεύσατε στο πρώτο dvd club, προμηθευτείτε τα απαραίτητα βρώσιμα και πόσιμα συνοδευτικά και… καλή σας διασκέδαση! 🙂

Το σώμα – El cuerpo – The body – Trailer (Greek subs)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Oriol Paulo, Lara Sendim

Σκηνοθεσία:

Oriol Paulo

Ηθοποιοί:

Jose Coronado – Jaime Peña
Hugo Silva – Álex Ulloa
Belén Rueda – Mayka Villaverde
Aura Garrido – Carla Miller
Miquel Gelabert – Vigilante Ángel Torres
Carlota Olcina – Erica Ulloa
Mia Esteve – Luna Villaverde
Sílvia Aranda – Ruth Peña
Aina Planas – Eva Peña
Cristina Plazas – Dra. Tapia
Montse Guallar – Gloria Villaverde
Nausicaa Bonnín – Patricia

Νεκτάριος Παπασπύρου