Doctor Strange - Δρ. Στρέιντζ - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Doctor Strange – Δρ. Στρέιντζ – 2016

Μια ταινία που δε σώζεται από την μετριότητα, όσα μαγικά κι αν κάνει ο Υπέρτατος Μάγος.

Γράφει: E Α

Διάρκεια:
115 λεπτά

Υπόθεση

Ο Δρ Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) είναι ένας νευροχειρούργος. Είναι διάσημος για τις αξιοθαύμαστες ιατρικές του ικανότητες, και γνωστός για τον αλαζονικό και εγωιστικό χαρακτήρα του. Ένα βράδυ, στέλνει ένα μήνυμα με το κινητό ενώ οδηγάει, χάνει τον έλεγχο και το όχημα βγαίνει εκτός δρόμου. Ξυπνάει σε ένα χειρουργείο, όπου ο ασθενής είναι ο ίδιος. Του σώζουν τη ζωή αλλά πλέον, δεν μπορεί να ελέγξει καλά τα χέρια του. Τα δάχτυλα που τον έκαναν πάμπλουτο, δε θα χειρουργήσουν ποτέ ξανά.

[linkwise 11010-0#movies#strange-anagennisi-novel#το graphic novel #http://www.anubis.gr/books.asp?BID=1845 ]

Δοκιμάζει όλα τα μέσα της σύγχρονης ιατρικής χωρίς αποτέλεσμα. Απομακρύνεται από τη σύντροφό του, τη Christine Palmer (Rachel McAdams), επειδή δεν θέλει να τον βλέπει σε αυτή την κατάσταση. Μια μέρα μαθαίνει για κάποιον Jonathan Pangborn (Benjamin Bratt), έναν παραπληγικό που θεραπεύτηκε. Τον βρίσκει και μαθαίνει ότι πρέπει να πάει στο Kamar-Taj, στο Θιβέτ. Εκεί, γνωρίζει την Ancient One (Tilda Swinton), μια πανίσχυρη μάγο. Αυτή, μαζί με τους ακολούθους της, μάχεται ενάντια στις Σκοτεινές Δυνάμεις

Η πραγματικότητά σου είναι μία από πολλές.

Ο Doctor Strange θα προτιμούσε απλά να γίνουν τα χέρια του όπως ήταν παλιά. Θα βρεθεί όμως στη μάχη δίπλα στην Ancient One, τον Mordo (Chiwetel Ejiofor) και τον Wong (Benedict Wong), για να σώσει τη Γη από την καταστροφή.

Κριτική και εντυπώσεις

Ανυπομονούσα να δω τον “Doctor Strange”. Φανατικός αναγνώστης κόμικς από τα μικράτα μου, αναρωτιόμουν πώς θα προσέγγιζε αυτόν τον χαρακτήρα ο σπουδαίος Benedict Cumberbatch. Βγαίνοντας από την κινηματογραφική αίθουσα μια φράση είχε κολλήσει στο μυαλό μου. Ε και;

Το σενάριο είναι σε γενικά γραμμές πιστό στην ιστορία των κόμικς, με αρκετά ελεύθερες προσαρμογές σε κάποιους χαρακτήρες. Το υλικό του σεναρίου, φτάνει και περισσεύει για μία ώρα, όχι για τις δύο ώρες που διαρκεί η ταινία. Το προσόν του σκηνοθέτη Scott Derrickson είναι ότι οι προηγούμενες ταινίες του αφορούν δαίμονες, εξορκισμούς και το μεταφυσικό εν γένει. Αυτή η υλοποίηση θα μπορούσε να έχει μόνο μια εξήγηση: η πράσινη infinity stone έκανε τον χρόνο να μην κυλάει όσο βλέπεις την ταινία. Δεν εννοώ ότι ήταν αφάνταστα βαρετή και ανυπομονούσα να τελειώσει. Θα έλεγα ότι είναι – σχεδόν – κενή περιεχομένου.

doctor Strange 2016 movie poster

Ο Kevin Feige, πρόεδρος των Marvel Studios, δήλωσε σε συνέντευξή του: “εάν απλά γυρίζαμε το Iron Man 7 ο κόσμος θα είχε βαρεθεί, εμείς θέλουμε κάθε ταινία μας να είναι ξεχωριστή και πιστεύω ότι το Doctor Strange δεν θυμίζει καμία άλλη ταινία της Marvel”. Θυμίζει όμως άλλες ταινίες. Οι συγκρίσεις με το “Inception”, “Matrix” ή έστω το “Captain N: The Game Master”, είναι αναπόφευκτες μα δεν έχουν κανένα νόημα. Μιλάμε για δυο πρωτοποριακά κινηματογραφικά έργα στο είδος τους και μια έξυπνη παιδική σειρά του 1990 (που γυρίστηκε σε συνεργασία με την Nintendo). Στο “Doctor Strange” οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης προσπάθησαν να χρησιμοποιούσουν κοινές ιδέες (και οπτικά εφέ) με τα παραπάνω έργα, για να αποδώσουν τον μαγικό κόσμου των κόμικς της Marvel. Δυστυχώς όχι μόνο δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα πρωτότυπα, αλλά και το αποτέλεσμα δε σώζεται από την μετριότητα, όσα μαγικά κι αν κάνει ο Υπέρτατος Μάγος.

Doctor Strange – Δρ. Στρέιντζ – Trailer (Greek subs)

DOCTOR STRANGE - New TrailerDOCTOR STRANGE – New Trailer

Ατάκα από την ταινία Doctor Strange

-Ποιος είσαι;
-Ο Wong.
-Σκέτο Wong, όπως λέμε Adele;

-Αν κλαπεί κάποιος τόμος από την βιβλιοθήκη κλαπεί, θα είσαι νεκρός προτού προλάβεις να βγεις από το κτίριο.
-Κάποιο άλλο πρόστιμο που θα πρέπει να έχω υπόψη; Ας πούμε ακρωτηριασμός;

Σενάριο

Jon Spaihts, Scott Derrickson, C. Robert Cargill

Σκηνοθεσία

Scott Derrickson

Ηθοποιοί

Benedict Cumberbatch – Dr. Stephen Strange
Chiwetel Ejiofor – Mordo
Rachel McAdams – Christine Palmer
Benedict Wong – Wong
Mads Mikkelsen – Kaecilius
Tilda Swinton – The Ancient One
Michael Stuhlbarg – Dr. Nicodemus West
Benjamin Bratt – Jonathan Pangborn
Scott Adkins – Lucian / Strong Zealot
Zara Phythian – Brunette Zealot
Alaa Safi – Tall Zealot
Katrina Durden – Blonde Zealot
Topo Wresniwiro – Hamir
Umit Ulgen – Sol Rama
Linda Louise Duan – Tina Minoru
Mark Anthony Brighton – Daniel Drumm
Meera Syal – Dr. Patel
Amy Landecker – Dr. Bruner
Adam Pelta-Pauls – Nurse Billy
Sarah Malin – Dr. Garrison
Eben Young – Dr. Weiss
Kobna Holdbrook-Smith – Physical Therapist
Elizabeth Healey – Concerned Doctor
Guillaume Faure – Reluctant Surgeon
Daniel Dow – Mugger
Ezra Khan – Kamar-Taj Librarian
Kimberly Van Luin – Bullet Patient’s Wife
Pat Kiernan – Pat Kiernan

Παραγωγή και Διανομή

Marvel Studios
Walt Disney Studios Motion Pictures
Feelgood Entertainment

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.