Dolittle - Ντούλιτλ - 2020 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Dolittle – Ντούλιτλ – 2020

Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο γράφτηκαν τόσες χλιαρές κριτικές για μια τόσο ωραία παιδική ταινία.

Γράφει: Matia Gr

Διάρκεια

101 λεπτά

Υπόθεση

Ο διάσημος Δόκτωρ Dolittle ζει απομονωμένος στην κατοικία του, με μόνη συντροφιά τα αγαπημένα του ζώα. Πριν επτά χρόνια χάθηκε η αγαπημένη του σύζυγος, η Lilly (Kasia Smutniak), και από τότε έχει κλειστεί στον εαυτό του, έχοντας γίνει πιο εκκεντρικός από ποτέ. Δεν θέλει να επικοινωνεί με ανθρώπους καθόλου και η εποχή που ήταν κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια (Jessie Buckley) της Μεγάλης Βρετανίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Τώρα όμως, η Βασίλισσα έχει αρρωστήσει και κινδυνεύει να πεθάνει. Έτσι, το παλάτι, στέλνει τη Λαίδη Rose (Carmel Laniado) να ζητήσει την βοήθεια του Dolittle. Στην οικία του Δόκτορα θα συναντηθεί με τον Tommy Stubbins (Harry Collett). Ο Tommy είχε πάει, χωρίς την θέλησή του, μαζί με τον θείο του για κυνήγι. Για να μη χτυπήσει τις πάπιες, πυροβόλησε στον αέρα ώστε να τρομάξουν και έτσι να σωθούν από τους κυνηγούς. Όμως η σφαίρα, δυστυχώς, χτύπησε έναν περαστικό σκίουρο, τον Kevin (Craig Robinson). Για καλή τους τύχη τους βρίσκει η Poly, η παπαγαλίνα του Dolittle και τους οδηγεί στο γιατρό.

Ο απρόθυμος αρχικά Dr Dolittle, αποφασίζει τελικά να βοηθήσει τον σκίουρο αλλά και την Βασίλισσα. Το πρώτο ήταν παιχνιδάκι γι’ αυτόν. Το δεύτερο όμως απαιτεί να αναζητήσει μία θρυλική πανάκεια. Τον καρπό της Εδέμ. Ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι ανοίγεται μπροστά του, το οποίο μάλιστα επιχείρησε και η άτυχη γυναίκα του η Lilly, θυσιάζοντας σε αυτό την ζωή της.

Στο δρόμο του θα βρεθούν πολλές δυσκολίες και παλιοί αντίπαλοι, όπως ο Δόκτωρ Blair Müdfly (Michael Sheen) και ο Βασιλιάς Rassouli (Antonio Banderas). Αλλά ο Dolittle έχει μαζί του μια εκπληκτική συντροφιά, τους καλύτερους φίλους του. Τον Chee-Chee έναν υπερβολικά ανασφαλή γορίλα (Rami Malek). Την Dab-Dab μια ενθουσιώδη και αλαφρόμυαλη πάπια (Octavia Spencer). Τον Plimpton μια κυνική στρουθοκάμηλο (Kumail Nanjiani), που έχει τα… θεματάκια της. Το Yoshi μια γενναία, αισιόδοξη μα κρυουλιάρα πολική αρκούδα (John Cena). Και φυσικά την ξεχωριστή παπαγαλίνα, που είναι και η (μυστικο-) σύμβουλος του Dr Dolittle, η Poly (Emma Thompson)!

Κριτική και Εντυπώσεις

Η ταινία είναι πολύ ωραία και μην πιστέψετε τυχόν χλιαρές κριτικές που θα διαβάσετε! Ο Robert Downey Jr κάνει ένα δυναμικό reboot στο franchise του Ντούλιτλ και σε κάνει να πιστέψεις ότι πάντοτε… αυτός ήταν ο γιατρός που μπορεί και επικοινωνεί με τα ζώα!

Ο ταλαντούχος συγγραφέας Hugh Lofting επινόησε τον Δόκτωρ Ντούλιτλ ενώ συμμετείχε στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλες φορές τα νέα από τις μάχες ήταν πολύ τρομακτικά, κι άλλες φορές δεν γινόταν τίποτα στα χαρακώματα. Κι έτσι ο Lofting έβρισκε ευκαιρία να γράφει εικονογραφημένες ιστορίες του Δόκτωρ Ντούλιτλ. Όλες οι προηγούμενες ταινίες με τον Δόκτωρ Ντούλιτλ ήταν παραγωγές της Twentieth Century Fox. Στον πλειστηριασμό για τα δικαιώματα συμμετείχαν η Twentieth Century Fox και η Sony, αλλά τελικά τα κέρδισε η Universal Pictures.

Η πλειάδα βραβευμένων και υποψήφιων για Όσκαρ ηθοποιών συνεργάζεται αρμονικά και τα μαγευτικά τοπία που δείτε στην περιπέτεια του Δόκτωρ Ντούλιτλ κυριολεκτικά θα σας ταξιδέψουν. Αγωνία, δράση και πολλές διασκεδαστικές στιγμές με έναν παιδικό ήρωα που πραγματικά μας είχε λείψει.

Dolittle – Ντούλιτλ – 2020 Trailer (Greek subs)

ΝΤΟΥΛΙΤΛ (Dolittle) - Trailer (greek subs)ΝΤΟΥΛΙΤΛ (Dolittle) – Trailer (greek subs)

Παραλειπόμενα (Trivial) για την ταινία Dolittle – Ντούλιτλ – 2020

Ο Seth Rogen συνεργάστηκε στην παραγωγή της ταινίας ως σύμβουλος.

Σκηνοθεσία

Stephen Gaghan

Σενάριο

Stephen Gaghan
Dan Gregor
Doug Mand
Chris McKay
Thomas Shepherd

Ηθοποιοί

Robert Downey Jr. – Dr. John Dolittle
Antonio Banderas – Βασιλιάς Rassouli
Michael Sheen – Dr. Blair Müdfly
Jim Broadbent – Lord Thomas Badgley
Jessie Buckley – Βασίλισσα Victoria
Harry Collett – Tommy Stubbins
Emma Thompson – Poly (φωνή)
Rami Malek – Chee-Chee (φωνή)
John Cena – Yoshi (φωνή)
Kumail Nanjiani – Plimpton (φωνή)
Octavia Spencer – Dab-Dab (φωνή)
Tom Holland – Jip (φωνή)
Craig Robinson – Kevin (φωνή)
Ralph Fiennes – Barry (φωνή)
Selena Gomez – Betsy (φωνή)
Marion Cotillard – Tutu (φωνή)
Kasia Smutniak – Lily Dolittle
Carmel Laniado – Lady Rose
Frances de la Tour – η Δράκος (φωνή)
Jason Mantzoukas – James the Dragonfly (φωνή)
Ralph Ineson – Arnall Stubbins
Joanna Page – Bethan Stubbins
Sonny Ashbourne Serkis – Arnall Stubbins Jr.
Oliver Chris – Sir Gareth
Clive Francis – Αρχιεπίσκοπος
Paul Holowaty – Ναυτικός
Elliot Barnes-Worrell – Captain William Derrick
Mark Umbers – Lieutenant
David Sheinkopf – Don Carpenterino
Sid Sagar – Jeff ο φυλακισμένος
Martin Pemberton – ταχυδρόμος
Tim Treloar – Humphrey η φάλαινα (φωνή)
Jim Carretta – το ποντίκι με τα γένια και η Leona (φωνή)
Nick A Fisher – Mini the Sugar Glider (φωνή)
Matt King – Clyde
Ranjani Brow – ποντίκι (φωνή)
Kelly Stables – ποντίκι (φωνή)
Scott Menville – μυρμήγκι στρατιώτης (φωνή)
Gia Davis – ζωάκι (φωνή)
Henry Holcomb – ζωάκι (φωνή)
Kyrie Mcalpin – ζωάκι (φωνή)
Isley Zamora – ζωάκι (φωνή)
Stewart Scudamore – πειρατής
Samson Kayo – πειρατής
John-Luke Roberts – πειρατής
Joseph Balderrama – φυλακισμένος
Daniel Hoffmann-Gill – φυλακισμένος
Will Arnett – o Jack Rabbit στην φυλακή

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.