Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό ΘέατροΟ Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Μαζί του, από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 30 Νοεμβρίου, είναι η μπάντα εγχόρδων που τον συνοδεύει στα μουσικά του ταξίδια από το Φθινόπωρο του 2014. Ο Φώτης Σιώτας παίζει βιολί και βιόλα, ο Δημήτρης Τσεκούρας κοντραμπάσο, ο Μανόλης Πάππος μπουζούκι και λαούτο (εναλλάξ με τον Αλκίνοο), και ο Γιώργος Καλούδης τσέλο και κρητική λύρα.

Απουσιάζουν εντελώς τα κρουστά, το πιάνο και ηλεκτρικά όργανα. Εντελώς; Η αλήθεια είναι ότι αυτή η απουσία δε γίνεται αντιληπτή, μιας και οι εξαιρετικοί μουσικοί που στέκονται δίπλα στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, δεν παίζουν μουσική έτσι όπως έχετε συνηθίσει. Όλα τα τραγούδια που θα απολαύσετε έχουν ενορχηστρωθεί ξανά – λες και ο Ιωαννίδης διασκευάζει τον εαυτό του! Το τσέλο και το κοντραμπάσο υποκαθιστούν κάποιες φορές τα κρουστά, με τον Τσεκούρα και τον Καλούδη να χτυπούν με τα δοξάρια τις χορδές και με τις παλάμες τους τη γέφυρα ή το ηχείο των οργάνων. Τα πεταλάκια – delay, phaser και άλλα εφέ που χρησιμοποιούνται συνήθως με ηλεκτρικές κιθάρες – αξιοποιούνται δημιουργικά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Για παράδειγμα θυμίζουν τον ήχο της καταιγίδας στο “Γιατί Δεν Έρχεσαι Ποτέ”, ή σε άλλο σημείο ο Σιώτας παίζει το βιολί του pizzicato με delay, βάζοντας τα γυαλιά στον Edge των U2 😉

Οι θεατές απολαμβάνουν μαγεμένοι το τελικό αποτέλεσμα, σιγοτραγουδώντας στίχους από παλιά και νέα κομμάτια του Ιωαννίδη, ποιήματα του Καββαδία και του Γκάτσου, ρεμπέτικα του Βαμβακάρη κ.ά., σε ένα ταξίδι όπου η μουσική είναι τόσο το μέσο, όσο και ο τελικός προορισμός. Αν είστε φίλοι της καλής μουσικής πρέπει οπωσδήποτε να πάτε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment