G.I. Joe Retaliation - Τζι Άι Τζο Αντίποινα - 2013 .: Cinema .: Ματιά
 

G.I. Joe Retaliation – Τζι Άι Τζο Αντίποινα – 2013

Οι GI Joe επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για να πάρουν την εκδίκησή τους από τους Cobra

Γράφει: E Α
G.I. Joe Retaliation – Τζι Άι Τζο Αντίποινα – 2013

GI Joe 2Διάρκεια:
122 λεπτά

Υπόθεση

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν είναι πιθανότατα νεκρός, η χώρα του βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ (Jonathan Pryce) αναθέτει στην ομάδα GI Joe την αποστολή να βρουν και να καταστρέψουν τις πυρηνικές κεφαλές του Πακιστάν. Οι GI Joe τα καταφέρνουν, αλλά όπως θυμάστε από το τέλος της πρώτης ταινίας, ο Zartan (Arnold Vosloo) των Cobra έχει πάρει την θέση του Προέδρου. Η επόμενη κίνησή του είναι να χτυπήσει τους GI Joe στο Πακιστάν με αεροπορική επιδρομή και να ανακοινώσει στα τηλεοπτικά δίκτυα ότι οι GI Joe πρόδωσαν τη χώρα τους, σκότωσαν τον Πρόεδρο του Πακιστάν και προσπάθησαν να οικειοποιηθούν για ίδιο όφελος τα πυρηνικά του όπλα. Παρόλα αυτά κάποιοι καταφέρνουν να επιζήσουν – συγκεκριμένα ο Roadblock (Dwayne Johnson), ο Flint (D.J. Cotrona) και η Lady Jaye (Adrianne Palicki) – και σύντομα καταλαβαίνουν ότι έπεσαν σε μια παγίδα που στήθηκε από πολύ υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής κρατικής μηχανής. Ο Duke (Channing Tatum) αρχηγός των GI Joe κι ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας πεθαίνει σε αυτή την επίθεση.

Ο Storm Shadow παριστάνει ότι είναι ο Snake Eyes και αφήνει να τον συλλάβουν ως ύποπτο για τη δολοφονία του Πακιστανού Προέδρου. Με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο κατορθώνει να μπει στην φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται ο αρχηγός των Cobra και ο Destro. Μαζί με τον Firefly, έναν πρώην Joe, ελευθερώνουν των αρχηγό των Cobra και η σκηνή κλείνει με τις φυλακές να ανατινάσσονται – έτσι για να μη ξεχνάμε ότι πρόκεται για περιπέτεια. Ο πραγματικός Snake Eyes (Ray Park) και η Jinx (Elodie Yung) παρακολουθούν από απόσταση την απόδραση και μεταφέρουν τα νέα στον Blind Master (RZA). Να σημειώσουμε ότι η Jinx είναι η ντυμένη στα κόκκινα νίντζα που ίσως θυμάστε από τα καρτούν GI Joe και είναι ξαδέρφη του Storm Shadow.

Ο “ψεύτικος” Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αντικαταστήσει, με κάθε επισημότητα, τους GI Joe με την Cobra. Όσοι GI Joe είναι ζωντανοί όχι απλά τελούν υπό διωγμό αλλά είναι στόχοι εξόντωσης. Ποια είναι τα σχέδια της οργάνωσης Cobra; Τι ρόλο θα παίξει ο Storm Shadow και η Lady Jaye; Θα τα καταφέρουν οι GI Joe;

Κριτική και εντυπώσεις

GI Joe RetaliationΗ ταινία GI Joe Retaliation είναι καλύτερη από την GI Joe the Rise of Cobra. Είναι πιο καλογυρισμένη, τα οπτικά εφέ είναι καλύτερα, οι εκρήξεις περισσότερες, τι άλλο θέλετε; Α, ε ναι και οι ηθοποιοί παίζουν κάπως καλύτερα από ό,τι στην πρώτη, o Jonathan Price φαίνεται μάλιστα να απολαμβάνει ιδιαίτερα τον “διπλό” ρόλο που παίζει και ο Bruce Willis είναι στο στοιχείο του. Το σενάριο, δεδομένου του είδους, είναι αρκετά καλό, μη ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για μία ταινία της εταιρείας παιχνιδιών Hasbro. Ξαναείδαμε το GI Joe 2 σε DVD έχοντας μόλις δει στον κινηματογράφο τα Transformers 4: η Εποχή του Αφανισμού και, μολονότι πάντα προτιμούσα τα Transformers από τους GI Joe, δεν είμαι σίγουρος ποια από τις δύο ταινίες είναι καλύτερη. Ε, οκ… μάλλον προτιμώ τα ρομπότ! Πάντως και οι Joe δεν είναι κακή ταινία. Με μπόλικο ποπ κορν και καλή παρέα θα περάσετε ένα ευχάριστο διωράκι!

G.I. Joe Retaliation – Τζι Άι Τζο Αντίποινα – Trailer (greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=Ue5Ef6vYiV8

Συντελεστές

Σενάριο

Rhett Reese, Paul Wernick

Σκηνοθεσία

Jon M. Chu

Ηθοποιοί

Dwayne Johnson – Roadblock
Jonathan Pryce – President
Byung-hun Lee – Storm Shadow
Elodie Yung – Jinx
Ray Stevenson – Firefly
D.J. Cotrona – Flint
Adrianne Palicki – Jaye
Channing Tatum – Duke
Ray Park – Snake Eyes
Luke Bracey – Cobra Commander
Walton Goggins – Warden Nigel James
Arnold Vosloo – Zartan
Joseph Mazzello – Mouse
RZA – Blind Master
Naim Alherimi – Pakistani President
Ravi Naidu – Chief Advisor
Matt Gerald – Havoc
Douglas M. Griffin – Doctor
Joe Chrest – Chief of Staff
Bruce Willis – General Joe Colton
James Carville – James Carville
Ryan Hansen – Grunt
DeRay Davis – Stoop
Nathan Takashige – Young Storm Shadow
Joanna Leeds – Intern
Elana Justin – Intern
Ilia Volok – Russian Leader
Dikran Tulaine – U.K. Leader
Robert Catrini – Israeli President
Marcelo Tubert – French Leader
James Lew – Chinese Leader
Ajay Mehta – Indian Leader
Augustus Cho – North Korean Leader
Raja Deka – Indian Expert
Tiffany Lonsdale – British Expert
Jun Hee Lee – North Korean Captain
Afemo Omilami – Chairman Joint Chief of Staff
Carrie Wong – Jhankri

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.