Γλυκός Νοέμβρης - Sweet November - 2001 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλυκός Νοέμβρης – Sweet November – 2001

Το «Γλυκός Νοέμβρης» είναι ένα από τα πιο δραματικά-ρομαντικά φιλμ όλων των εποχών.

Γράφει: E Α

Γλυκός Νοέμβρης
Διάρκεια:
119 λεπτά

Υπόθεση

Στο Σαν Φρανσίσκο του 2001 ζουν δύο ιδιαίτεροι άνθρωποι, οι ήρωες μας. Η Sara και ο Nelson. Η Sara είναι μια νεαρή όμορφη γυναίκα που -για τους δικούς της λόγους- έχει επιλέξει να ζει αντισυμβατικά. Το ντύσιμο της, οι σχέσεις της με τους συνανθρώπους της, τα όνειρά της, τα αισθήματα της, οι κανόνες -λιγοστοί είναι η αλήθεια- που εφαρμόζει στην καθημερινότητα της… Όλα φανερώνουν ένα πνεύμα ελεύθερο και γεμάτο όρεξη για ζωή και εμπειρίες. Ο Nelson από την άλλη είναι ένας νεαρός και γοητευτικός άντρας που ο τρόπος ζωής του είναι η προσωποποίηση της συμβατικότητας. Καλή δουλειά, καλό ντύσιμο, πολυτελές σπίτι και αυτοκίνητο και μια καθημερινότητα γεμάτη “πρέπει” και καθόλου ελεύθερο χρόνο. Οι δυό τους συναντώνται στις εξετάσεις για ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, όπου η Sara απορρίπτεται εξαιτίας του Nelson. Αυτή είναι και η έναρξης μιας ανορθόδοξης σχέσης -τι άλλου είδους θα μπορούσε να κάνει η Sara- που θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη και ένα συνταρακτικό φινάλε.

Κριτική και εντυπώσεις

Το «Γλυκός Νοέμβρης» είναι ένα από τα πιο δραματικά-ρομαντικά φιλμ όλων των εποχών. Σε αγγίζει από τα πρώτα λεπτά του και στο τέλος σε αφήνει με ένα ανεξίτηλο σημάδι στην καρδιά, στο νου και στην ψυχή σου. Γιατί αυτό ακριβώς δεν κάνει ο καλός κινηματογράφος; Σου δείχνει χαρακτήρες που αναγκάζονται ή τολμούν να κάνουν πράγματα που εσύ δεν θα συναντήσεις στην πραγματική ζωή ή θα διστάσεις να ζήσεις. Τα βιώνεις -έστω και εκ του ασφαλούς- τα επεξεργάζεσαι και μερικές φορές -γιατί όχι- επιλέγεις να κάνεις μια μικρή ή μεγάλη αλλαγή πορείας! Έντονα συναισθήματα, συγκλονιστικές σκηνές, υπέροχη μουσική υπόκρουση και μια ιστορία που το λιγότερο που θα σε κάνει είναι να σε βάλει να σκεφτείς ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα της δικής σου ζωής. Αυτά χαρακτηρίζουν το «Γλυκό Νοέμβρη» που αν δεν τον έχετε δει μέχρι τώρα, θα έλεγα να τρέξετε στο DVD Club… δεν φαντάζεστε τι χάνετε!

Γλυκός Νοέμβρης – Sweet November – Trailer (Greek subs)

Trailer ταινίας: ΓΛΥΚΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ (SWEET NOVEMBER)Trailer ταινίας: ΓΛΥΚΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ (SWEET NOVEMBER)

Συντελεστές

Σενάριο

Herman Raucher, Paul Yurick, Kurt Voelker

Σκηνοθεσία

Pat O’Connor

Ηθοποιοί

Keanu Reeves – Nelson Moss
Charlize Theron – Sara Deever
Jason Isaacs – Chaz Watley
Greg Germann – Vince Holland
Liam Aiken – Abner
Robert Joy – Raeford Dunne
Lauren Graham – Angelica
Michael Rosenbaum – Brandon / Brandy
Frank Langella – Edgar Price
Jason Kravits – Manny
Ray Baker – Buddy Leach
Tom Bullock – Al
Adele Proom – Osiris
L. Peter Callender – Don Watson, DMV Proctor
June Carryl – Beatrice

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.