Hacksaw Ridge - Αντιρρησίας Συνείδησης - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Hacksaw Ridge – Αντιρρησίας Συνείδησης – 2016

Ο Αντιρρησίας Συνείδησης (Hacksaw Ridge) είναι μια μοναδική ταινία από τον σκηνοθέτη Mel Gibson για μια πραγματική ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου

Γράφει: E Α

Hacksaw Ridge - Αντιρρησίας Συνείδησης - 2016 Greek Poster ΑφίσαΔιάρκεια:
131 λεπτά

Hacksaw Ridge (Αντιρρησίας Συνείδησης). Υπόθεση

Ο Desmond Doss και ο αδερφός του Harold, γεννήθηκαν γύρω στο 1920. Ζουν και μεγαλώνουν σε μια μικρή πόλη της Βιρτζίνια, περνώντας όσο περισσότερο χρόνο μπορούν με παιχνίδι και τρέξιμο στους λόφους και στα δάση της περιοχής.

Ο πατέρας τους, Tom Doss (Hugo Weaving), είναι βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η φρίκη του πολέμου και ο θάνατος στο πεδίο της μάχης όλων των παιδικών του φίλων, έχουν διαταράξει την ψυχική του ισορροπία. Ο Tom είναι ένας αλκοολικός, που όταν δεν ξεσπά βίαια στη γυναίκα του Bertha (Rachel Griffiths) και στα παιδιά του, είναι αδιάφορος και απόμακρος.

Ένα απόγευμα, ο Desmond κι ο Harold τσακώνονται στην αυλή. Ο Tom τους παρακολουθεί απαθής και η Bertha αφήνει τις δουλειές του σπιτιού και βγαίνει να δει τι είναι όλη αυτή η φασαρία.

Bertha: Δεν θα τους χωρίσεις;
Tom: Θα περιμένω να τελειώσουν και μετά θα χρειαστεί να δείρω μόνο τον νικητή.

Μέχρι που ο Desmond αρπάζει ένα τούβλο και χτυπάει με αυτό τον αδερφό του στο κεφάλι. Ο Harold χάνει τις αισθήσεις του και οι γονείς τους τρέχουν να τον βοηθήσουν. Όσο συμβαίνουν αυτά, ο Desmond φοβάται ότι σκότωσε τον αδερφό του. Στέκεται μπροστά σε ένα θρησκευτικό φυλλάδιο σοκαρισμένος, και βλέπει τον Κάιν να σκοτώνει τον Άβελ. Ευτυχώς ο Harold συνήλθε και ο Desmond Doss νιώθει βαθιά μέσα στην καρδιά του, ότι το “Ου Φονεύσεις” είναι η πιο σημαντική εντολή του Θεού.

Hacksaw Ridge 2016 Doss and SchutteΤα χρόνια πέρασαν και ο Desmond Doss είναι πια ενήλικος. Μια μέρα ένας νεαρός κόβεται άσχημα στο πόδι του ενώ προσπαθεί να επισκευάσει ένα αμάξι, και ο Desmond σταματάει την αιμορραγία και τον οδηγεί στο νοσοκομείο. Εκεί, βλέπει μια νοσοκόμα και την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Προκειμένου να τη γνωρίσει, γίνεται εθελοντής αιμοδότης. Το όνομά της είναι Dorothy Schutte (Teresa Palmer) και, μολονότι κανείς από τους δυο τους δεν το ξέρει ακόμη, θα περάσουν μια ολόκληρη ζωή μαζί!

Στην Ευρώπη μαίνεται ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Χίτλερ σκοπεύει να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Μετά το ιαπωνικό χτύπημα στο Περλ Χάρμπορ πολλοί νέοι αποφασίζουν να καταταγούν. Ένας από αυτούς είναι και ο Harold (Nathaniel Buzolic), ο αδερφός του Desmond. Δεν είχε συζητήσει με κανένα την απόφασή του, απλά εμφανίστηκε στο δείπνο φορώντας τη στολή.

Tom Doss: Σου πηγαίνει πολύ η στολή. Σίγουρα θα ξετρελάνεις τις κοπέλες. Μου θυμίζεις έναν φίλο μου. Όταν τον είδαν οι νεαρές με τη στρατιωτική στολή τον ερωτεύθηκαν. Το θυμάσαι Bertha;
Bertha Doss: Tom σταμάτα σε παρακαλώ.
Tom Doss: Ήμουν δίπλα του όταν λαβώθηκε. Σκίστηκε η κοιλιά του και χύθηκαν τα έντερά του έξω. Πολύ άσχημο θέαμα. Εύχομαι όταν σε χτυπήσουν, να είναι απλά μια σφαίρα στην καρδιά. Να μη λερωθεί η στολή σου.

Μετά από λίγες μέρες αποφασίζει και ο Desmond να καταταγεί.

Tom Doss: Πιστεύεις ότι ο πόλεμος θα προσαρμοστείς στις ιδέες σου; Εσύ πριν κάνεις οτιδήποτε, σκέφτεσαι και προσεύχεσαι. Τι θα κάνεις στο μέτωπο;
Desmond Doss: Θα γίνω νοσοκόμος. Οι άλλοι θα στερούν ζωές και εγώ θα σώζω.

Όταν το λέει στην Dorothy, εκείνη βάζει τα κλάματα και του ζητάει να μην το κάνει. Της εξηγεί ότι οφείλει να συμβάλει κι αυτός, όπως μπορεί, στον αγώνα ενάντια στον Χίτλερ. Της ζητάει να παντρευτούν και δέχεται. Ο γάμος θα γίνει όταν πάρει άδεια από την βασική εκπαίδευση.

Hacksaw Ridge 2016 bootcampΣτην Στρατολογία, πριν καταταγεί, του είχαν πει ότι μπορεί να γίνει νοσοκόμος χωρίς να χρειαστεί να φέρει όπλο. Στην βασική εκπαίδευση τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα περίμενε. Μόλις ο εκπαιδευτής τους, ο Λοχίας Howell (Vince Vaughn), μαθαίνει ότι ο Desmond αρνείται να ακουμπήσει όπλο λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ενημερώνει τους ανωτέρους του στο στρατόπεδο. Όλοι πιστεύουν, ότι ένας άνδρας χωρίς όπλο στο πεδίο της μάχης θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη τη μονάδα. Και καθώς ο Desmond Doss επιμένει στην απόφασή του να μην αγγίξει όπλο, σκοπεύουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τον αναγκάσουν να τα παρατήσει. Τον στέλνουν στον ψυχίατρο, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να τον απολύσουν για ψυχιατρικούς λόγους. Αλλά ο γιατρός αποφαίνεται ότι είναι πνευματικά υγιής. Ο Λοχίας του βάζει συνέχεια αγγαρείες και στρέφει τους υπόλοιπους στρατιώτες εναντίον του.

Λοχίας Howell: Ο στρατιώτης Doss δεν πιστεύει στην βία. Δεν θέλει ούτε να αγγίξει το όπλο του. Έτσι, σας παρακαλώ, να μην περιμένετε από αυτόν να σας σώσει στο πεδίο της μάχης, επειδή σίγουρα θα είναι πολύ απασχολημένος με τον αγώνα ενάντια στη συνείδησή του.

Αυτό ήταν και το “σύνθημα” ώστε οι πιο θερμοκέφαλοι στρατιώτες να ξεκινήσουν να κάνουν τη ζωή του Desmond δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Ώσπου ένα βράδυ, τέσσερις από αυτούς τον ρίχνουν από το κρεβάτι του και τον χτυπούν αλύπητα. Το επόμενο πρωί ο Λοχίας τον προτρέπει να τα παρατήσει.

Λοχίας Howell: Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Desmond Doss: Πάντως σίγουρα δεν κατατάχθηκα στον στρατό για αυτό το λόγο.
Λοχίας Howell: Μπορείς να αναγνωρίσεις ποιοι σε χτύπησαν;
Desmond Doss: Είπα εγώ ποτέ ότι με χτύπησαν;
Λοχίας Howell: Και τι είναι όλα αυτά;
Desmond Doss: Δε ξέρω. Όταν κοιμάμαι, κοιμάμαι πολύ βαριά.

Έφτασε η μέρα που θα δοθεί άδεια στους νεοσύλλεκτους και ο Desmond ανυπομονεί. Σήμερα θα παντρευτεί την Dorothy. Μόλις όμως φτάνει η σειρά του, μπαίνει στο γραφείο ο Συνταγματάρχης Sangston (Robert Morgan). Διατάσσει τον Desmond να δείξει ότι ξέρει να χειρίζεται το όπλο και όταν εκείνος αρνείται, διατάζει να συλληφθεί για ανυπακοή σε εντολή ανωτέρου. Φυλακίζεται και θα περάσει Στρατοδικείο. Ο Desmond ακροβατεί στα όρια της απελπισίας. Ακόμη κι η Dorothy, όταν τελικά της επιτρέπον να τον δει, δεν είναι σίγουρη για τη στάση του.

Dorothy Schutte: Δεν μπορείς απλά να κρατήσεις το όπλο και να το πας πέρα-δώθε; Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις, απλά να βρεθείς με τους άλλους κάπου στη μέση.
Desmond Doss: Δε μπορώ να το κάνω αυτό.
Dorothy Schutte: Ναι, μπορείς. Είναι απλά αλαζονεία, αλαζονεία και ξεροκεφαλιά. Μη μπερδεύεις το δικό σου θέλημα με αυτό του Κυρίου.
Desmond Doss: Μπορεί να είμαι όντως υπερήφανος, αλλά δεν ξέρω πώς θα αντέχω να ζω αν πάψω να είμαι ειλικρινής στην πίστη μου.

hacksaw ridge 2016 trialΗ μέρα του Στρατοδικείου έφτασε. Ο νεαρός στρατιώτης που τον χαρακτηρίζουν ως αντιρρησία συνείδησης, σκέφτεται να ομολογήσει ένοχος στην κατηγορία ανυπακοής σε ανώτερό του. Όταν αρχίζει η δίκη, ο Desmond κάνει την ανατροπή, δηλώνοντας στο Στρατοδικείο ότι είναι αθώος. Υπερασπίζεται τα πιστεύω του και υπεραμύνεται των πράξεών του. Ο Στρατοδίκης δεν φαίνεται να πείθεται. Τότε, μπαίνει στην αίθουσα ο Tom Doss (Hugo Weaving) φορώντας την στολή του από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και έχοντας στο στήθος τα παράσημα που είχε λάβει. Στο χέρι του κρατάει μία επιστολή. Ο Στρατοδίκης την παραλαμβάνει και ζητάει από τον Tom να αποχωρήσει από την αίθουσα. Είναι μια επιστολή από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση που ξεκαθαρίζει ότι είναι δικαίωμα του Desmond Doss να υπηρετήσει χωρίς να φέρει όπλο.

Hacksaw Ridge (Αντιρρησίας Συνείδησης). Κριτική και εντυπώσεις

Ο Mel Gibson επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη με μία συγκλονιστική ταινία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του στρατιώτη Desmond T. Doss. Ο Ντέσμοντ Ντος ήταν ένας αντιρρησίας συνείδησης που υπηρέτησε ως στρατιωτικός νοσοκόμος στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν του επέτρεπαν να φέρει όπλο, ήθελε όμως να βοηθήσει στη μάχη ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, στο Hacksaw Ridge κοντά στην Οκινάουα της Ιαπωνίας. Οι γραμμές άμυνας ήταν τόσο ισχυρές, που κυριολεκτικά ξεκλήριζαν τις αμερικανικές μονάδες. Το ίδιο έγινε και με τη μονάδα του Doss. Διετάχθη υποχώρηση, μα ο Desmond εμεινε εκεί. Όλο το βράδυ έτρεχε μόνος του στο πεδίο της μάχης και κατέβαζε με σχοινιά από το ύψωμα έναν-έναν τους τραυματίες. Κάθε φορά που έσωζε έναν, έλεγε “σε παρακαλώ Θεέ μου, βόηθησέ με να σώσω έναν ακόμη”, και με αυτή την μικρή αυτοσχέδια προσευχή συνέχισε ως το πρωί. Με αυτοθυσία έσωσε πάνω από 75 άνδρες. Για τις ηρωικές του πράξεις, τιμήθηκε από τις ΗΠΑ με το Μετάλλιο της Τιμής από τον Αμερικανό Πρόεδρο Χάρυ Τρούμαν. Ήταν μάλιστα ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης στην ιστορία των ΗΠΑ που έλαβε αυτή την τιμητική διάκριση.

Hacksaw Ridge 2016 kiss on the trainΟ Andrew Garfield στον πρωταγωνιστικό ρόλο δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, που αξίζει Όσκαρ. Βραβείο αξίζει και στον Mel Gibson για την σκηνοθεσία, όπως και στον Simon Duggan, υπεύθυνο φωτογραφίας. Η παραγωγή είναι μοναδική και νιώθεις σαν να βλέπεις πραγματικές σκηνές από μάχες του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Το σενάριο είναι απίστευτα καλογραμμένο και ισορροπημένο. Πραγματικά, όσο και να προσπαθήσει κάποιος δεν μπορεί να βρει ψεγάδι σε αυτή την ταινία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι μόλις τελείωσε η προβολή της ταινίας “Αντιρρησίας Συνείδησης” ( “Hacksaw Ridge” ) στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όλο το κοινό χειροκροτούσε και επευφημούσε για 10 λεπτά ή – σύμφωνα με τον Mel Gibson που το χρονομέτρησε – 9 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα!

Η ελληνική πρεμιέρα της ταινίας “Αντιρρησίας Συνείδησης” ( “Hacksaw Ridge” ) έγινε στον Κινηματογράφο Αβάνα στο Χαλάνδρι. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 10 Νοεμβρίου 2016 σε διανομή Σπέντζος. Πρέπει οπωσδήποτε να τη δείτε!

Hacksaw Ridge (Αντιρρησίας Συνείδησης) Trailer (Greek subs)

ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (Hacksaw Ridge) TRAILER  FULL HD   GR SUBSΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (Hacksaw Ridge) TRAILER FULL HD GR SUBS

Ατάκα από την ταινία Hacksaw Ridge – Αντιρρησίας Συνείδησης

[η βιβλική ρήση του προφήτη Ησαΐα με την οποία ανοίγει η ταινία ]
Καὶ νῦν οὐκ ἔγνως εἰ μὴ ἤκουσας; Θεὸς αἰώνιος ὁ Θεὸς ὁ κατασκευάσας τὰ ἄκρα τῆς γῆς, οὐ πεινάσει, οὐδὲ κοπιάσει, οὐδέ ἐστιν ἐξεύρεσις τῆς φρονήσεως αὐτοῦ· διδοὺς τοῖς πεινῶσιν ἰσχὺν καὶ τοῖς μὴ ὀδυνωμένοις λύπην. Πεινάσουσι γὰρ νεώτεροι, καὶ κοπιάσουσι νεανίσκοι, καὶ ἐκλεκτοὶ ἀνίσχυες ἔσονται· οἱ δὲ ὑπομένοντες τὸν Θεὸν ἀλλάξουσιν ἰσχύν, πτεροφυήσουιν ὡς ἀετοί, δραμοῦνται καὶ οὐ κοπιάσουσι, βαδιοῦνται καὶ οὐ πεινάσουσιν.
Ησαΐας Μ:28-31

Ατάκα από την ταινία Hacksaw Ridge – Αντιρρησίας Συνείδησης

Λοχαγός Glover: Δεν σκοτώνεις;
Desmond Doss: Όχι, κύριε.
Λοχαγός Glover: Ξέρεις ο πόλεμος έχει πολλούς σκοτωμούς.

Ατάκα από την ταινία Hacksaw Ridge – Αντιρρησίας Συνείδησης

[από την απολογία του Desmond Doss στο Στρατοδικείο ]
Σε έναν κόσμο τόσο αποφασισμένο να αυτοκαταστραφεί, μου φαίνεται καλή ιδέα να προσπαθήσω να φτιάξω ό,τι μπορώ.

Ατάκα από την ταινία Hacksaw Ridge – Αντιρρησίας Συνείδησης

Στρατοδίκης: Οπλίτη Doss, θα σου επιτραπεί να ριχτείς στην κόλαση της μάχης, χωρίς να φέρεις ένα όπλο για να αμυνθείς.

Ατάκα από την ταινία Hacksaw Ridge – Αντιρρησίας Συνείδησης

[φράση του Ηροδότου που αναφέρει ένας στρατιώτης ]
στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο, οι πατεράδες θάβουν τους γιους.

Παραλειπόμενα (Trivial) από την ταινία Hacksaw Ridge – Αντιρρησίας Συνείδησης

  • Η Rachel δίνει μία Βίβλο στον Desmond πριν φύγει για τον πόλεμο. Έχει ένα σελιδοδείκτη στο Βασιλειών Α, κεφάλαιο 17. Εκεί περιγράφεται η σύγκρουση του Δαβίδ με τον Γολιάθ.
  • [ο σεναριογράφος Robert Shenkkan για τον Mel Gibson. ]
    Όταν ο κόσμος ακούει το όνομα Mel Gibson, η πρώτη αντίδραση είναι: να ένας σκηνοθέτης για ταινίες δράσης που ξέρει καλά τον κόσμο των ανδρών και της βίας. Αλλά ο Μελ, πιστεύω, ήταν πάντα εξαιρετικά επιδέξιος με τους ηθοποιούς και πολύ καλός στο να βγάζει περίπλοκα συναισθήματα. Νομίζω αυτό ακριβώς έκανε εδώ.
  • Εκτός από τον Αμερικανό Vince Vaughn και τον Βρετανό Andrew Garfield όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι Αυστραλοί.
  • Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη James Horner. Ο Horner επρόκειτο να γράψει τη μουσική για την ταινία μα τον πρόλαβε ο θάνατος. Είχαν συνεργαστεί ξανά με τον Mel Gibson στο “Braveheart”, “Apocalypto” και “Τα Πάθη του Χριστού”.
  • Τη μουσική της ταινίας συνέθεσε ο Rupert Gregson-Williams.

Συντελεστές

Σενάριο

Andrew Knight, Robert Schenkkan

Σκηνοθεσία

Mel Gibson

Ηθοποιοί

Andrew Garfield – Desmond Doss
Richard Pyros – Teach
Jacob Warner – James Pinnick
Milo Gibson – Lucky Ford
Darcy Bryce – Young Desmond
Roman Guerriero – Young ‘Hal’ Doss
James Lugton – Hiker
Kasia Stelmach – Hiker’s Friend
Hugo Weaving – Tom Doss
Rachel Griffiths – Bertha Doss
Jarin Towney – Teenage Boy
Tim McGarry – Local Man
Tyler Coppin – Lynchburg Doctor
Teresa Palmer – Dorothy Schutte
Richard Pratt – Flirting Hospital Soldier
Nathaniel Buzolic – Harold ‘Hal’ Doss
Laura Buckton – Cinema Kissing Sweetheart
Anthony Rizzo – Cinema Kissing Soldier
Simon Edds – MP Gibbs
Thatcher McMaster – Company B Soldier
Charles Jacobs – Private Webb
Dennis Kreusler – Sergeant Amos (as Dennis Kruesler)
Firass Dirani – Vito Rinnelli
Michael Sheasby – Tex Lewis
Luke Pegler – Hollywood Zane
Ben Mingay – Grease Nolan
Luke Bracey – Smitty Ryker
Nico Cortez – Wal Kirzinski
Goran D. Kleut – Ghoul
Harry Greenwood – Henry Brown
Damien Thomlinson – Ralph Morgan
Ben O’Toole – Corporal Jessop
Vince Vaughn – Sgt Howell
Andrew Sears – Private Maguire
Jim Robison – Private Bates
Nathan Baird – Private Green
Samuel R. Wright – Private Dixon (as Sam Wright)
Mikael Koski – Private Giles
Troy Pickering – Private Tyler
James Moffett – Private Lewis
Sam Worthington – Captain Glover
Josh Dean Williams – Private Perry
Richard Roxburgh – Colonel Stelzer
Andrew Hansch – Bugle Player
John Cannon – Corporal Cannon
Robert Morgan – Colonel Sangston
Helmut Bakaitis – Minister
Georgia Adamson – Receptionist
Bill Young – General Musgrove
Benedict Hardie – Captain Daniels
Philip Quast – Judge
James Mackay – Prosecutor
Ryan Corr – Lieutenant Manville
Sam Parsonson – 96th Soldier Bob
James O’Connell – 96th Soldier Page
Ori Pfeffer – Irv Schecter
Craig Reeves – Climbing Soldier
Adrian Twigg – Soldier – Death Throes
Sean Lynch – Popeye
Luke McMahon – Stretcher Bearer
Bill Thompson – Wounded Soldier
William Takayanagi-Temm – Firing Japanese Soldier #1 (as William Temm)
Kazuaki Ono – Firing Japanese Soldier #2
Thomas Unger – Stretcher Bearer
Eric Taugherbeck – Wounded Private O’Conner
Hayden Geens – Wounded Private Blake
Ned Law – Rescued Private Horvath (as Edward Ned Law)
Kazuki Yuyama – Corpse With Rats #2
Daisaku Takeda – Corpse With Rats #3 (as Daisuka Takeda)
Raphael Dubois – Corpse with Rats #4
Tim Potter – Soldier Hank
Santo Tripodi – Soldier Carl
Matt Nable – Lt Colonel Cooney
Laurence Brewer – Head Doctor
John Batziolas – Rescued Private Schulenburg
Nobuaki Shimamoto – Japanese Officer
Hiroshi Kasuga – Japanese Hanging Soldier
Ryuzaburo Naruse – Injured Japanese in Tunnel
Taka Uematsu – Reacting Japanese Soldier #2 (as Hisataka Uematsu)
Adam Bowes – Rescued Wounded Leg Soldier
Michael Hennessy – Rescued Private Moran
Benjamin McCann – Rescued Private Saareste
Yuki Nagashima – Rescued Japanese Soldier (as Yukihiro Nagashima)
Taki Abe – Japanese Sniper (as Takehiro Abe)
Daniel Thone – Stretcher Bearer
Nathan Halls – Private Tillson
Nicholas Cowey – Private Gregan
Charles Upton – Scared Military Officer
Yoji Tatsuta – Japanese General
Toshiyuki Teramoto – Surrendering Soldier
Honsen Haga – Japanese General’s Assistant
Desmond T. Doss – Himself (archive footage)
Harold Doss – Himself (archive footage)
Jack Glover – Himself (archive footage)
Mark Gadaleta – Officer (uncredited)
Chris Bartlett – Private Baudour (uncredited)
Shaun Phillip Cantwell – Court Stenographer (uncredited)
Jeremy Costello – 96th Battalion G.I (uncredited)
Daniel Keen – Military Police / 96th Battalion (uncredited)
Dragon Oli Lee – Japanese Gunner (uncredited)
Jason Pugh – 96th Battalion G.I (uncredited)
Milan Pulvermacher – Billy Bob (uncredited)
Matt Scaletti – US Army soldier (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

Cross Creek Pictures
IM Global
Icon Productions
AI-Film
Pandemonium
Permut Presentations
Windy Hill Pictures
Vendian Entertainment
Demarest Media
Kilburn Media
Argent Pictures
Bliss Media
Cosmos Filmed Entertainment
Kylin Pictures
Σπέντζος (Spentzos Films)

Official Site

HacksawRidge.movie

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.