HHhH - The Man with the Iron Heart - 2017 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

HHhH – The Man with the Iron Heart – 2017

Πιστεύοντας ότι είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς -2017- σας την συστήνω ανεπιφύλακτα.

Γράφει: Matia Gr

hhhh-the-man-with-the-iron-heart

Διάρκεια:
120 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Reinhard Heydrich ξεκίνησε την στρατιωτική του καριέρα ως αξιωματικός του ναυτικού. Κάποια στιγμή -εξαιτίας μιας ερωτικής περιπέτειας που είχε- αποπέμφθηκε από τις τάξεις γερμανικού στρατεύματος. Χάρη όμως στη μελλοντική του σύζυγο, την Lina, και τις διασυνδέσεις της με τον Himmler, εντάχθηκε στις τάξεις του νεοσύστατου κόμματος του Hitler.

Η ανέλιξή του υπήρξε ταχεία και το 1942 τον βρήκε στην Πράγα, όντας αρχηγός πλέον των SS. Οι ίδιοι του οι άντρες τον αποκαλούσαν “Το ξανθό κτήνος” και “Δήμιο Χάιντριχ”… φανταστείτε γιατί! Ο ίδιος ο Hitler έλεγε πως ο Heydrich είναι άνθρωπος με σιδερένια καρδιά! Θεωρούνταν δε τρίτος στην ιεραρχία του 3ου Ράιχ.

Για όλα όσα ήδη είχε κάνει και όσα πιθανολογούνταν ότι θα πράξει στο μέλλον, η βρετανική τσεχική αντίσταση ανέλαβε να φέρει εις πέρας την επιχείρηση Anthropoid. Τι ήταν αυτή; Η δολοφονία βέβαια του Reinhard Heydrich. Δύο νεαροί Τσέχοι, ο Jan Kubis και ο Jozef Gabcik, ανέλαβαν το εκτελεστικό μέρος της Anthropoid. Θα είχαν βέβαια τη συνδρομή των αντιστασιακών στη Πράγα.

Εν τέλει ο Reinhard Heydrich -ο εμπνευστής του σχεδίου, Τελική Λύση, εξολόθρευσης των Εβραίων- σκοτώθηκε, αλλά το τίμημα που πλήρωσαν τόσο οι δύο κομάντο όσο -περισσότερο φυσικά- και οι Τσέχοι, ήταν βαρύτατο. Οι Γερμανοί εκδικήθηκαν με απίστευτη σκληρότητα την δολοφονία του γ… καθικιού τους!

Ποιοι, πως, τι;;; Θα τα δείτε όλα στη ταινία!

Κριτική και εντυπώσεις:

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Laurent Binet, «HHhH – The Man with the Iron Heart», η ταινία θα σας οδηγήσει για δύο ώρες σε συγκλονιστικές διαδρομές. Η ιστορία -αληθινή σε όλα της τα σημεία- θα σας συνεπάρει και θα σας γεμίσει με έντονα συναισθήματα.

Είναι γεγονός ότι στην αρχή η ροή της θυμίζει γέρικο φορτηγό σε ανηφόρα, αλλά σύντομα βρίσκει τον ρυθμό της και από εκεί και πέρα η θέασή της κυλά απρόσκοπτα και με συνεχώς αυξανόμενη αγωνία.

Πιστεύοντας ότι είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς -2017- σας την συστήνω ανεπιφύλακτα. Εννοείται όχι για χαλαρές βραδιές κινηματογράφου όπου αυτό που αναζητάτε είναι να διασκεδάσετε και να ξεφύγετε από τα άγχη της καθημερινότητας. Η ταινία είναι για άλλες ώρες… ξέρετε εσείς! 🙂

HHhH – The Man with the Iron Heart – Trailer

HHhH International Trailer (2017) The Man with The Iron HeartHHhH International Trailer (2017) The Man with The Iron Heart

Συντελεστές:

Σενάριο:

Audrey Diwan, David Farr, Cédric Jimenez

Σκηνοθεσία:

Cédric Jimenez

Ηθοποιοί:

Rosamund Pike – Lina Heydrich
Mia Wasikowska – Anna Novak
Jason Clarke – Reinhard Heydrich
Jack O’Connell – Jan Kubis
Jack Reynor – Jozef Gabcik
Stephen Graham – Heinrich Himmler
Abigail Lawrie – Liben
Geoff Bell – Muller
Noah Jupe – Ata Moravec
Thomas M. Wright – Valcik
Volker Bruch – Schellenberg
Enzo Cilenti – Opalka
Céline Sallette – Marie Moravec
Oscar Kennedy – Milic Zelenka
Krisztina Goztola – Christine Weigel
Gilles Lellouche – Vaclav Moravek
Barry Atsma – Frank
Adam Nagaitis – Karel Curda
Bart Edwards – Douglas Williams
Jim Sturgeon – Mr. Novak
Scott Alexander Young – Dr. Lycka
Tibor Milos Krisko – Jaroslaw Svarc
Irén Bordán – Lina’s Mother
Tomi Kosynus – Adolf Eichmann

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.