Η Αρπαγή 3 - Taken 3 - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Η Αρπαγή 3 – Taken 3 – 2015

“Στα 21 του, κατατάχτηκε στον Στρατό. Στα 23 μπήκε στις Ειδικές Δυνάμεις. Εκπαιδεύτηκε ως ελεύθερος σκοπευτής. Είναι ειδικός στα εκρηκτικά. Δεν υπάρχει αρχείο υπηρεσίας ή αποστράτευσης. Αυτός εδώ ο τύπος ξέρει να εξαφανίζεται.”

Γράφει: Matia Gr
Η Αρπαγή 3 – Taken 3 – 2015
T3ken

Taken 3Διάρκεια:
109 λεπτά

Υπόθεση

Η Kim (Maggie Grace) έχει μεγαλώσει, ζει μαζί με τον φίλο της και δεν έχει πει σε κανένα ότι το τεστ εγκυμοσύνης της βγήκε θετικό. Ο πατέρας της, ο πρώην πράκτορας Bryan Mills (Liam Neeson) είναι ευτυχισμένος που έχει βρει ένα modus operandi στη σχέση του με την πρώην γυναίκα του και την κόρη του. Η Lenore (Famke Janssen) έχει προβλήματα στο γάμο της με τον Stuart St John (Dougray Scott), που οι επιχειρήσεις του έχουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και έχει βρεθεί να χρωστάει πάρα πολλά χρήματα σε μαφιόζους. Όταν συναντιούνται ο Bryan κι η Lenore φαίνεται πως ίσως ανάψει ξανά η φλόγα που υπήρχε κάποτε ανάμεσά τους, αλλά ο Bryan δεν θέλει να την εκμεταλλευτεί και της λέει να περιμένουν πρώτα να ξεκαθαρίσει το μέλλον της με το Stuart. Ένα πρωί του στέλνει μήνυμα να αγοράσει ψωμάκια bagel και συναντηθούν στο σπίτι του. Όταν ο Bryan επιστρέφει από τον φούρνο, την βρίσκει νεκρή στο κρεβάτι του. Την επόμενη στιγμή, ένοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι του και προσπαθούν να τον συλλάβουν. Ο Bryan Mills ψελλίζει ότι δεν το έκανε αυτός και το μυαλό του παίρνει χίλιες στροφές. Συνειδητοποιεί ότι όσο αυτός είναι στην φυλακή, ο αληθινός δολοφόνος θα εξαφανιστεί. Τέτοιο περιθώριο δεν υπάρχει. Προσποιείται ότι παραδίδεται, αλλά εξουδετερώνει τους αστυνομικούς και το βάζει στα πόδια. Απέναντί του θα βρεθεί ο επιθεωρητής Franck Dotzler (Forest Whitaker) και ολόκληρη η αστυνομία του Λος Άντζελες. Στο στόχαστρό τους τον έχουν και οι μαφιόζοι, που πιθανότατα σκότωσαν την Lenore εξαιτίας του χρέους του Stuart.

Κριτική και εντυπώσεις

Στην Αρπαγή, απήγαγαν την κόρη του. Στην Αρπαγή 2, την πρώην γυναίκα του. Στην τρίτη ταινία της σειράς έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό και ο Liam Neeson το είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα συμμετείχε αν το σενάριο της ταινίας είχε πάλι απαγωγή. Έτσι, στο Taken 3 άγνωστοι σκοτώνουν την πρώην γυναίκα του και προσπαθούν να του φορτώσουν τον φόνο. Οι Luc Besson και Robert Mark Kamen προσπαθούν να επαναλάβουν τη μεγάλη επιτυχία με πρωταγωνιστή τον Liam Neeson, αλλά τα πράγματα απέχουν αρκετά από την τελειότητα. Ο Olivier Megaton στην καρέκλα του σκηνοθέτη δε μας ενθουσίασε ιδιαίτερα και μάλιστα σε μερικές σκηνές δράσης αναρωτηθήκαμε αν τις γροθιές τις “έτρωγαν” οι κακοί ή το κεφάλι του σκηνοθέτη. Περιμέναμε περισσότερα κι από τον – καλό ηθοποιό κατά τα άλλα – Forest Whitaker. Από την άλλη το σενάριο είναι αρκετά καλό με αρκετή αγωνία και ανατροπές. Επίσης, η σκηνή με το αεροπλάνο στο φινάλε είναι πολύ καλή και ο Liam Neeson δίνει μια καλή ερμηνεία. Ευτυχώς αυτή η ταινία είναι η τελευταία και ελπίζουμε να μπορέσει ο Bryan Mills να περάσει ήσυχα τα υπόλοιπα χρόνια με την κόρη του.

Η Αρπαγή 3 – Taken 3 – Trailer (Greek subs – Full HD)

Η Αρπαγή 3 - Taken 3 - 2015

Ατάκα από την ταινία Η Αρπαγή 3 – Taken 3

-Κάτι φρικτό συνέβη στη μαμά σου. Ήθελα να το μάθεις από εμένα.
-Μπαμπά τι συμβαίνει;
-Η μαμά σου… είναι νεκρή. Κάποιος τη δολοφόνησε στο διαμέρισμά μου και τα στοιχεία με ενοχοποιούν. Δε ξέρω γιατί, δε ξέρω ποιος, αλλά θα το ανακαλύψω. Άκουσε με προσεκτικά, Κιμ. Να προσέχεις. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν, οτιδήποτε κι αν σου πει.

Ατάκα από την ταινία Η Αρπαγή 3 – Taken 3

Στα 21 του, κατατάχτηκε στον Στρατό. Στα 23 μπήκε στις Ειδικές Δυνάμεις. Εκπαιδεύτηκε ως ελεύθερος σκοπευτής. Είναι ειδικός στα εκρηκτικά. Δεν υπάρχει αρχείο υπηρεσίας ή αποστράτευσης. Αυτός εδώ ο τύπος ξέρει να εξαφανίζεται.

Ατάκα από την ταινία Η Αρπαγή 3 – Taken 3

-Αν πάρεις αυτό το δρόμο, η Αστυνομία, το FBI, η CIA… όλοι θα σε κυνηγήσουν. Θα σε βρουν… και θα σε σταματήσουν.
-Καλή τύχη.

Συντελεστές

Σενάριο

Luc Besson, Robert Mark Kamen

Σκηνοθεσία

Olivier Megaton

Ηθοποιοί

Liam Neeson – Bryan Mills
Famke Janssen – Lenore St. John
Forest Whitaker – Franck Dotzler
Maggie Grace – Kim Mills
Dougray Scott – Stuart St John
Sam Spruell – Oleg Malankov
Don Harvey – Garcia
Dylan Bruno – Smith
Leland Orser – Sam
David Warshofsky – Bernie (Harris)
Jon Gries – (Mark) Casey
Jonny Weston – Jimy
Andrew Borba – Clarence
Judi Beecher – Claire
Andrew Howard – Maxim
Cedric Cirotteau – Maxim partner #1
Catherine Oyer – NSA Woman
Jimmy Palumbo – Cop Brooks
Robert Pralgo – Cop Crime Scene #1
Tony Williams – Cop Crime Scene #2
Al Vicente – Crime Scene Detective
Alex Wraith – Cop Utility Room
Shelley Calene-Black – Cop Debriefing Room
Adam J. Smith – Technician Surveillance Van
Jimmy Gonzales – Cop Lenore House #1
David Clark – Cop Malankov Garage #1
Michael Shikany – Convenience Store Clerk
Robert Bryan Davis – Clerk Gas Station

Παραγωγή και Διανομή
Canal+
Ciné+
EuropaCorp
20th Century Fox
Odeon

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.