Η Πεντάμορφη και το Τέρας - La Belle et la Bete – 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Η Πεντάμορφη και το Τέρας – La Belle et la Bete – 2014

Η «Η πεντάμορφη και το τέρας – La belle et La bete» είναι μια εξαιρετική ταινία φαντασίας για όλη την οικογένεια.

Γράφει:
Η Πεντάμορφη και το Τέρας – La Belle et la Bete – 2014

Η πεντάμορφη και το τέρας
Διάρκεια:
112 λεπτά

Υπόθεση

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα γαλλικό λιμάνι, ζούσε ένας πλούσιος έμπορος μαζί με τα έξι του παιδιά. Τρία κορίτσια και τρία αγόρια ήταν όλη του η ευτυχία μιας και την σύζυγό την είχε χάσει στη γέννα της μικρότερης κόρης τους, της Πεντάμορφης. Η μοίρα όμως επιφύλασσε άλλο ένα χτύπημα για την οικογένεια. Όταν τα κορίτσια ήταν πλέον σε ηλικία γάμου, ο πατέρας τους έχασε όλη του την περιουσία. Για να γλυτώσουν τα σχόλια της κοινωνίας, κατέφυγαν σε ένα μικρό σπίτι σε ένα χωριό. Το μοναδικό μέλος της οικογένειας που ήταν ευτυχισμένο στη νέα τους ζωή ήταν η Πεντάμορφη όντας ερωτευμένη με το μικρό κήπο που είχε καταφέρει να φτιάξει.
Μία νύχτα ο έμπορος γυρνώντας από την πόλη στο σπίτι, βρέθηκε σε ένα μαγεμένο εγκαταλελειμμένο κάστρο. Εκεί βρήκε πλούσιο φαγητό και δύο μεγάλες κασέλες με κοσμήματα και ρούχα για τις κόρες του. Όταν όμως πήγε να κλέψει ένα όμορφο τριαντάφυλλο, ο ιδιοκτήτης του κάστρου -ένα Τέρας- εμφανίστηκε μπροστά του και του είπε ότι μπορεί να μεταφέρει στο σπίτι του τα κοσμήματα, τα ρούχα, ακόμα και το τριαντάφυλλο αλλά θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους δικούς του και να πάει να ζήσει στο κάστρο. Αν δεν το έκανε, το Τέρας θα αφαιρούσε την ζωή των παιδιών του.
Φτάνοντας στο σπίτι του, ο έμπορος φανέρωσε στα παιδιά του ότι είχε συμβεί. Η Πεντάμορφη, νιώθοντας τύψεις επειδή για εκείνη προοριζόταν το τριαντάφυλλο, αποφάσισε να πάρει την θέση του πατέρα της και να πάει εκείνη να ζήσει στο μαγεμένο κάστρο με το Τέρας. Έτσι και έγινε… αλλά το παραμύθι μας μόλις ξεκίνησε! Το τι θα συμβεί στο κάστρο και στις ζωές των ηρώων μας, είναι κάτι που θα αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας όταν με το καλό δείτε την ταινία!

Κριτική και εντυπώσεις

Η «Η Πεντάμορφη και το Τέρας – La Belle et la Bete» είναι μια εξαιρετική ταινία φαντασίας για όλη την οικογένεια. Με εξαιρετικό σενάριο, πολύ καλές ερμηνείες και μοναδικές εικόνες θα σας πάρει στην μαγική της αγκαλιά από τα πρώτα λεπτά και όταν έρθει η ώρα να σας αφήσει δεν θα θέλετε να κατεβείτε με τίποτα. Σχεδόν δύο ώρες γεμάτες αγωνία, συγκίνηση και ένταση θα περάσετε μαζί της και μετά… εκείνη θα αποσυρθεί σαν πριγκίπισσα και θα πάρει μια θέση στην καρδιά και το μυαλό σας. Δείτε την μικροί και μεγάλοι με την πρώτη ευκαιρία! Θα την λατρέψετε! 🙂

Η Πεντάμορφη και το Τέρας – La Belle et la Bete – Trailer (Greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=qOp1uQmg15I

Η Πεντάμορφη και το Τέρας – La Belle et la Bete – Trailer (English subs)

https://www.youtube.com/watch?v=KceHuSrlbR8

Συντελεστές

Σενάριο

Sandra Vo-Anh, Christophe Gans

Σκηνοθεσία

Christophe Gans

Ηθοποιοί

Vincent Cassel – La Bête / Le Prince
Léa Seydoux – Belle
André Dussollier – Le marchand
Eduardo Noriega – Perducas
Myriam Charleins – Astrid
Audrey Lamy – Anne
Sara Giraudeau – Clotilde
Jonathan Demurger – Jean-Baptiste
Nicolas Gob – Maxime
Louka Meliava – Tristan
Yvonne Catterfeld – La Princesse
Dejan Bucin – Louis
Wolfgang Menardi – Thierry
Mickey Hardt – Etienne
Arthur Doppler – Virgil
Elisabeth Bogdan – Fanny
Marie Gruber – Adèle
Gotthard Lange – L’huissier
Max Volkert Martens – Le directeur Dumont
Richard Sammel – Le tenancier
Nora Huetz – Serafina

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.