Οι περιπέτειες του Τεν Τεν: Το μυστικό του Μονόκερου - The Adventures of Tin Tin: The Secret of the Unicorn - 2011 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Οι περιπέτειες του Τεν Τεν: Το μυστικό του Μονόκερου – The Adventures of Tin Tin: The Secret of the Unicorn – 2011

Μια παραγωγή του Peter Jackson σε σκηνοθεσία που υπογράφει ο Steven Spielberg, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μια εξαιρετική ταινία.

Γράφει: E Α

Διάρκεια:
107 λεπτά

Υπόθεση

O πανέξυπνος και περιπετειώδης δημοσιογράφος Τεν Τεν, κάνει την βόλτα του στο υπαίθριο παζάρι της πόλης μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο Μιλού. Σε έναν από τους πάγκους των μικροπωλητών βλέπει το ξύλινο μοντέλο ενός ιστιοφόρου με το όνομα Μονόκερος. Δεν διστάζει καθόλου να το αγοράσει μιας και θα είναι ότι πρέπει για να διακοσμήσει το σαλόνι του σπιτιού του. Δεν έχει προλάβει να κάνει όμως ένα βήμα, όταν εμφανίζονται διαδοχικά και με απόσταση μερικών δευτερολέπτων, δύο μυστηριώδης τύποι, που επιθυμούν να αγοράσουν το ιστιοφόρο, χωρίς μάλιστα να τους ενδιαφέρει το τίμημα. Ο Τεν Τεν αρνείται ευγενικά και παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του. Ακόμα δεν το γνωρίζει, αλλά μόλις διάβηκε το κατώφλι μιας μεγάλης περιπέτειας. Μιας επικίνδυνης αναζήτησης που θα τον οδηγήσει στην μέση της ανοικτής θάλασσας σε μια βάρκα μαζί με έναν μέθυσο καπετάνιο, στα ύψη του ουρανού σε ένα υδροπλάνο και στην αχανή έρημο της Σαχάρας χωρίς μια στάλα νερό στο παγούρι ή στον ορίζοντα. Και όλα αυτά για να λύσει ένα γρίφο που απλώνει τις ρίζες του 400 χρόνια πίσω. Τότε που τις θάλασσες του κόσμου όργωναν καράβια με πανιά και λυμαίνονταν πειρατές με σπαθιά.

Κριτική και εντυπώσεις

Μια παραγωγή του Peter Jackson σε σκηνοθεσία που υπογράφει ο Steven Spielberg, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μια εξαιρετική ταινία. Ένα υπέροχο σενάριο, που ενσάρκωσαν πραγματικοί ηθοποιοί και που με την τεχνική performance capture, έχει αποκτήσει την πατίνα του 3D Animation. Ο αγαπημένος μας Τεν Τεν, οι πάντα απολαυστικοί Dupond και Dupont (Thomson και Thompson στην ταινία), ο γραφικός Haddock και ο αξιολάτρευτος Μιλού (με τις πάντα καίριες επεμβάσεις του) θα σας κρατήσουν εξαιρετική συντροφιά 107 υπέροχα λεπτά. Μην τους αφήσετε να περιμένουν… ειδικά ο Μιλού (Σνόουι στην ταινία) έχει τόσα πράγματα να φροντίσει… δεν μπορεί να καθυστερεί! Το λατρεύω αυτό το σκυλί! 🙂

Οι περιπέτειες του Τεν Τεν: Το μυστικό του Μονόκερου – The Adventures of Tin Tin: The Secret of the Unicorn – Trailer (Greek subs)

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕΝ 3D: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕΝ 3D: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ

Συντελεστές

Σενάριο

Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish

Σκηνοθεσία

Steven Spielberg

Ηθοποιοί (οι φωνές τους):
Jamie Bell – Tintin
Andy Serkis – Captain Haddock / Sir Francis Haddock
Daniel Craig – Sakharine / Red Rackham
Nick Frost – Thomson
Simon Pegg – Thompson
Daniel Mays – Allan / Pirate Flunky #1
Gad Elmaleh – Ben Salaad
Toby Jones – Silk
Joe Starr – Barnaby
Enn Reitel – Nestor / Mr. Crabtree
Mackenzie Crook – Tom / Pirate Flunky #2
Tony Curran – Lieutenant Delcourt
Sonje Fortag – Mrs. Finch
Cary Elwes – Pilot
Phillip Rhys – Co-Pilot / French Medic
Ron Bottitta – Sailor / Lookout
Mark Ivanir – Afghar Outpost Soldier / Secretary
Nathan Meister – Market Artist
Sebastian Roché – Pedro / 1st Mate (as Sebastian Roche)
Kim Stengel – Bianca Castafiore
Ibrahim Elkest – Soldier
Sana Etoile – Press Reporter

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.