Idiocracy – 2007 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Idiocracy – 2007

Η Idiocracy, κατά το ελληνικότερο Βλακοκρατεία, είναι μια κωμωδία με αρκετές δόσεις περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας. Αυτά σε πρώτη ανάγνωση, γιατί σε ένα δεύτερο επίπεδο υπάρχουν μηνύματα και προβληματισμοί σχετικά με ένα όχι και τόσο απίθανο μέλλον (ειδικά αν συνεχίσει η ανθρωπότητα στο μονοπάτι που βαδίζει).

Γράφει:

IdiocracyΔιάρκεια:
84 λεπτά

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στις ΗΠΑ το 2005. Ανάμεσα στα πολλά πειράματα που κάνει ο στρατός είναι και η κατάψυξη των ανθρώπων. Η ιδέα είναι να καταψύχουν αξιόμαχα στελέχη και να τα επαναφέρουν εν ζωή και δράση όταν τα χρειάζονται (είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικανοί). Η συσκευή έχει ετοιμαστεί αλλά κάποιος πρέπει να παίξει το ρόλο του πειραματόζωου. Εδώ έρχεται στο προσκήνιο ο Joe (Luke Wilson)… ένας μετρίων ικανοτήτων και ευφυίας στρατιώτης. Μαζί με την Rita (Maya Rudolph), μια ιερόδουλη που νοικιάσανε το χρόνο της από τον προστάτη της, θα καταψυχθούν και θα τους επαναφέρουν σε ένα χρόνο.

Θεωρητικά ο στρατός των ΗΠΑ είναι άψογα οργανωμένος, αλλά στην περίπτωση μας κάτι πήγε στραβά… τους ξέχασαν για λιγάκι μωρέ… για πέντε αιώνες! Ναι, πεντακόσια ολόκληρα χρόνια ο Joe και η Rita τα πέρασαν σαν να ήταν φασολάκια και αγκινάρες του μπάρμπα Στάθη! Όταν επανήλθαν, το 2505, φυσικά ο κόσμος ήταν εντελώς διαφορετικός από εκείνον του 2005. Για την ακρίβεια είχε πάει κατά διαόλου. Παντού κυριαρχούσαν τα σκουπίδια και οι ηλίθιοι. Αντί για νερό έπιναν ένα ισοτονικό ποτό, για βιβλία και σύνθετες σκέψεις δεν το συζητάμε (είχαν απλά εξαφανιστεί) και όπως ήταν επόμενο η ανθρωπότητα έπνεε τα λοίσθια.

Σε αυτό το σύμπαν, ο μέτριος Joe ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στο πλανήτη. Στην αρχή φυλακίστηκε, κατόπιν έγινε υπουργός εσωτερικών, στη συνέχεια καταδικάστηκε σε θάνατο και τελικά… θα δείτε… μη σας χαλάσω την έκπληξη!

[amazon idiocracy ]

Κριτική και εντυπώσεις

Η Idiocracy, κατά το ελληνικότερο Βλακοκρατεία, είναι μια κωμωδία με αρκετές δόσεις περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας. Αυτά σε πρώτη ανάγνωση, γιατί σε ένα δεύτερο επίπεδο υπάρχουν μηνύματα και προβληματισμοί σχετικά με ένα όχι και τόσο απίθανο μέλλον (ειδικά αν συνεχίσει η ανθρωπότητα στο μονοπάτι που βαδίζει). Πόσο μακριά είναι φαντάζεστε, ένας κόσμος όπου αξία θα έχουν οι ηλίθιοι και η κάθε είδους σκέψη θα έχει εξοστρακιστεί από την ζωή των ανθρώπων;

Εκείνοι, οι ήρωες στο Idiocracy, όντας ηλίθιοι αναζήτησαν κάποιον έξυπνο να τους διοικήσει και να τους δείξει το δρόμο. Εμείς οι έξυπνοι, θαρρώ ότι στις μέρες μας κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε μια άλλη φορά. Προς το παρόν, αγοράστε το DVD ή νοικιάστε τη Idiocracy, δείτε την, απολαύστε τις αστείες καταστάσεις των ηρώων της και… κατόπιν αναμασήστε -ως σκεπτόμενο μηρυκαστικό- αυτά που κρύβονται πίσω από τις γραμμές… 🙂

Idiocracy – Trailer Idiocracy - TrailerIdiocracy – Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Mike Judge, Etan Cohen

Σκηνοθεσία

Mike Judge

Ηθοποιοί

Luke Wilson – Joe Bauers
Maya Rudolph – Rita
Dax Shepard – Frito
Terry Crews – President Camacho
Anthony ‘Citric’ Campos – Secretary of Defense
David Herman – Secretary of State
Sonny Castillo – Prosecutor
Kevin McAfee – Bailiff
Robert Musgrave – Sgt. Keller
Michael McCafferty – Officer Collins
Christopher Ryan – Hospital Technician
Justin Long – Doctor
Eli Muñoz – Horny Guy
Patrick Fischler – Yuppie Husband
Darlene Hunt – Yuppie Wife
Ryan Ransdell – Trashy Guy
Melissa Sweet – Slutty Girl
Valerie Posas – New Slutty Girl
Wes Davis – Τrashy Teen Jock
Andrew Wilson – Beef Supreme
Mark Turner – Officer
Kevin Klee – Ow! My Balls! Guy

Παραγωγή και Διανομή
Twentieth Century Fox Film Corporation
Ternion Pictures
Odeon

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.