Jungle - 2017 .: Cinema .: Ματιά
 

Jungle – 2017

Η ταινία είναι αναμφισβήτητα καλή και δεν θα το μετανιώσετε όταν και εφόσον της αφιερώσετε 115 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σας.

Γράφει: Matia Gr
Jungle – 2017

Jungle

Διάρκεια:
115 λεπτά

Υπόθεση:

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ο εβραϊκής καταγωγής Yossi, αποφασίζει να περάσει τον επόμενο ένα χρόνο της ζωής του ταξιδεύοντας σε όλο τον πλανήτη. Θέλει να γνωρίσει τον κόσμο πριν δεσμεύσει τον εαυτό του στα καθημερινά και στα τετριμμένα.

Ο πατέρας του είναι αντίθετος με την απόφαση του γιου του και ως ύστατο μέσο πίεσης, του ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να του δώσει ούτε ένα ευρώ (ή ό,τι τέλος πάντων έχουν ως νόμισμα στο Ισραήλ). Ο νεαρός όμως Yossi είναι τολμηρό παλικάρι και ξεκινά την περιπέτεια του από την Αφρική, κάνοντας διάφορες δουλειές καθ’ οδόν για να κερδίσει τα προς το ζην και τα προς το ταξιδεύειν!

Κάποια στιγμή περνά τον Ατλαντικό και βρίσκεται στη Λατινική Αμερική. Στην Κολομβία συναντά ένα δάσκαλο από την Ελβετία, τον Marcus, με τον οποίο γίνονται αμέσως φίλοι. Ενώνουν τις πορείες τους και ταξιδεύουν μέχρι το La Paz στη Βολιβία. Εκεί συναντούν ένα γνωστό του Marcus, τον Αμερικανό φωτογράφο Kevin. Μια γνωριμία που κάνει ο Yossi με έναν επίδοξο -και σαφέστατα μεγαλύτερο γνώστη της επιβίωσης από τους τρεις τους- εξερευνητή, αλλάζει τα σχέδια και των τριών.

Αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον Karl στη ζούγκλα του Αμαζονίου προς αναζήτηση περιπέτειας, υπέροχων σκηνών-στιγμών για φωτογράφιση, άγνωστων φυλών ιθαγενών και -γιατί όχι- ολίγου ή περισσότερου χρυσού! Οι προθέσεις όμως και τα σχέδια επί χάρτου είναι κάτι που απέχει μακράν από την πράξη και αυτό που καλείται επιβίωση σε ένα τόπο τόσο αφιλόξενο για τους άμαθους “πολιτισμένους” ανθρώπους όπως η ζούγκλα!

Τι λέτε; Θα τα καταφέρουν; Επί της οθόνης η απάντηση… 🙂

Κριτική και εντυπώσεις:

Το σενάριο της ταινίας «Jungle» έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Yossi Ghinsberg, «Back from Tuichi» που εκδόθηκε το 1993 και επανακυκλοφόρησε το 2017 υπό τον τίτλο «Jungle».

Το γεγονός ότι οι περιπέτειες των ηρώων που παρακολουθεί ο θεατής είναι μια αληθινή ιστορία, δίνει μια βαρύτητα στην «Jungle» και ένα θετικό κλικ. Αν σε αυτό προσθέσετε και τις καλές ερμηνείες των ηθοποιών τότε αντιλαμβάνεστε ότι η Αυστραλιανής παραγωγής ταινία ίσως και να είναι μια από τις άμεσες επιλογές για μια βραδιά κινηματογράφου.

Η ταινία είναι αναμφισβήτητα καλή και δεν θα το μετανιώσετε όταν και εφόσον της αφιερώσετε 115 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σας. Όμως, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να πω ότι με ενθουσίασε ή ότι την λάτρεψα. Έχει μερικές πολύ δυνατές σκηνές, αλλά θα περίμενα -από μια τέτοια αληθινή ιστορία- να ήταν περισσότερες ίσως;

Δεν λέω ότι ο Yossi -ο αληθινός- δεν πάλεψε για να επιβιώσει, αλλά ζούγκλα είναι αυτή ρε παιδί μου και τουλάχιστον στο δικό μου λιγόψυχο μυαλό φαντάζει ως κάτι το τρομερό. Δεν ξέρω, ίσως όταν την έβλεπα να είχε ξυπνήσει ο ατρόμητος εαυτός μου -πρωτόγνωρο- και να την αδικώ.

Πάντως δείτε την… είναι καλή! 🙂

Jungle – Trailer

Jungle Trailer #1 (2017) | Movieclips TrailersJungle Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

Συντελεστές:

Σενάριο:

Justin Monjo

Σκηνοθεσία:

Greg McLean

Ηθοποιοί:

Daniel Radcliffe – Yossi Ghinsberg
Thomas Kretschmann – Karl
Alex Russell – Kevin
Joel Jackson – Marcus
Lily Sullivan – Amie
Yasmin Kassim – Kina
John Bluthal – Ubcle Nissim
Jacek Koman – Moni Ghinsberg
Lucho Velasco – Don Jorge
Luis Jose Lopez – Tico
Angie Milliken – Stela
Paris Moletti – Bolivian
Joey Vieira – Black Jack
Rodrigo Marulanda – Truck Driver
Obeida Benavidez – Don Jorge’s Wife
Cayam Ghinsperg – Camper
Elias Granado – Boat Skipper
Ioulia Pakhomova – Nun
Adrian Javier Perez – Bolivian Pilot
Manuel Ruiz – Juan
Ricardo Valencia – Fausto

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα