Κάμα Σούτρα: Ο θρύλος του έρωτα - Kama Sutra: A tale of love - 1996 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κάμα Σούτρα: Ο θρύλος του έρωτα – Kama Sutra: A tale of love – 1996

Η «Κάμα Σούτρα: Ο θρύλος του έρωτα – Kama Sutra: A tale of love» είναι μια ταινία που λόγω των τολμηρών σκηνών της δεν προβλήθηκε σε κάποιες χώρες.

Γράφει: E Α

Αυτό το θέμα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.
        This subject is exclusively adult and not suitable for people under 18.

Διάρκεια:
117 λεπτά

Υπόθεση

Ινδία, 16ος αιώνας.
Η Maya και η Tara είναι δύο κορίτσια που μεγαλώνουν μαζί. Η πρώτη είναι υπηρέτρια, ενώ η δεύτερη πριγκίπισσα. Η μεγάλη ταξική διαφορά που τις χωρίζει, όσο είναι παιδιά δεν επηρεάζει καθόλου τη φιλία που τις ενώνει. Όταν όμως μεγαλώνουν και φτάνουν σε ηλικία γάμου, από την παλιά φιλία δεν έχει μείνει πια τίποτα. Τώρα πια είναι η νεόνυμφη πριγκίπισσα και η όμορφη δούλα. Η δούλα που όμως μοιράστηκε μαζί της το κρεβάτι του ο πρίγκιπας Raj την ημέρα του γάμου του με την Tara! H Maya εκδιώκεται από το παλάτι, όπως είναι φυσικό, όταν μαθαίνονται οι ερωτικές της περιπτύξεις με τον γαμπρό. Εκεί, στον έξω κόσμο που περιπλανάται για πρώτη φορά στη ζωή της, γνωρίζει ένα καλλιτέχνη, ένα γλύπτη, τον Jai Kumar. Εκείνος της βρίσκει κατάλυμα στο σπίτι της Rasa η οποία είναι δασκάλα του Kama Sutra. Μια ιδιότυπη δηλαδή δασκάλα, που ετοιμάζει κορίτσια για να σταδιοδρομήσουν ως εταίρες! Κάποια στιγμή η Maya αποφασίζει να “εκπαιδευτεί” κι εκείνη, παρόλο που είναι ήδη ερωτευμένη με τον Jai. Όλο αυτό το διάστημα, ο Raj την αναζητά και τελικά όταν την βρίσκει την παίρνει στο παλάτι του, ως επίσημη εταίρα του. Που θα οδηγήσει όμως αυτή η πράξη του και ποιος θα πληρώσει τελικά το τίμημα των ηθών αλλά και των επιλογών;

Κριτική και εντυπώσεις

Η «Κάμα Σούτρα: Ο θρύλος του έρωτα – Kama Sutra: A tale of love» είναι μια ταινία που λόγω των τολμηρών σκηνών της δεν προβλήθηκε σε κάποιες χώρες. Μην φανταστείτε τίποτα το πολύ τολμηρό… δεν την λες τσόντα, δεν την λες και ηθοπλαστική… κάπου στην μέση κινείται. Είναι στην ουσία μια δραματική ιστορία με πάρα πολύ άρωμα Ινδίας και μια αμυδρή εσάνς αισθησιασμού. Αν σας παραπλάνησε ο τίτλος, λυπάμαι. Όταν και εφόσον την δείτε, δεν πρόκειται μετά να γίνετε master των ερωτικών παιχνιδιών, ούτε θα συρρέουν πλήθη γυναικών για να απολαύσουν τις θεϊκές σας επιδόσεις στο κρεβάτι. 🙂 Θα μάθετε βέβαια κάποια πράγματα, αλλά όχι στον προαναφερόμενο τομέα. Σε γενικές πάντως γραμμές, μια χαρά ταινία είναι, εφόσον αυτό το υπερβολικά πολύ ινδικό άρωμα δεν σας ενοχλεί.

Κάμα Σούτρα: Ο θρύλος του έρωτα – Kama Sutra: A tale of love – Trailer

Kama Sutra - A Tale of Love - 1996Kama Sutra – A Tale of Love – 1996

Συντελεστές

Σενάριο

Helena Kriel, Mira Nair

Σκηνοθεσία

Mira Nair

Ηθοποιοί

Indira Varma – Maya
Sarita Choudhury – Tara, the Queen
Ramon Tikaram – Jai Kumar
Naveen Andrews – Raj Singh
Rekha – Rasa Devi, teacher of the Kama Sutra
Khalid Tyabji – Biki
Arundhati Rao – Annabi
Surabhi Bhansali – Young Maya
Garima Dhup – Young Tara
Pearl Padamsee – Maham Anga
Kusum Haidar – Dilki
Harish Patel – Doctor Mani
Ranjit Chowdhry – Babu
Achala Sachdev – Rupa

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.