Λουκουμάδες με Μέλι – 2005 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λουκουμάδες με Μέλι – 2005

Η ταινία «Λουκουμάδες με μέλι» λανσάρεται ως κωμωδία παρόλο που είναι χτισμένη γύρω από ένα σοβαρότατο θέμα της κοινωνίας μας, την παιδική σεξουαλική παρενόχληση.

Γράφει: E Α

Αν σας άνοιξε η όρεξη, δοκιμάστε τις συνταγές μας για λουκουμάδες και για λουκουμάδες σπέσιαλ!

Λουκουμάδες με μέλι

Διάρκεια:
88 λεπτά

Υπόθεση

Ο Μάνος είναι ένας νέος που έχει φύγει από την επαρχιακή κωμόπολη όπου τον μεγάλωσαν οι θείοι του και έχει έρθει στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα φυτοζωεί αφού τίποτα δεν πάει καλά… δουλειά: σε εργαστήριο που φτιάχνει λουκουμάδες (που τους σιχαίνεται), σπίτι: ένα διαμέρισμα στο οποίο χρωστά νοίκια (με ένα σπιτονοικοκύρη που συνεχώς τον κυνηγάει) και σχέση: με μια συνάδφελφο που είχε την φαεινή ιδέα να τον εξιτάρει σεξουαλικά με… λουκουμάδες! Αυτό ήταν! Επιστροφή στα πάτρια και με συνοπτικές διαδικασίες.

Στην πόλη του υπάρχουν κάποιοι που τον λατρεύουν και κάποιος που του έχει σημαδέψει την ζωή: η θεία (που τον μεγάλωσε σαν μάνα), η Φένια (μια φίλη από παλιά που του έχει αδυναμία), το Μαρικάκι (ένα θηλυκό γουρουνάκι που η θεία το έχει ως κατοικίδιο) και ο θείος (το πραγματικό γουρούνι της ιστορίας μας). Ο θείος που λατρεύει τους λουκουμάδες και… τα ανήλικα αγόρια. Για να μπορέσει ο Μάνος να ζήσει επιτέλους, θα πρέπει όλο αυτό το ψέμα και η υποκρισία που περιβάλουν το πρόσωπο του θείου του να ξεσκεπαστούν και να έλθουν υπό το φως του ηλίου. Αυτό όμως είναι κομματάκι δύσκολο, μιας και όλοι στην μικρή πόλη τον λατρεύουν (είναι δήμαρχος επί μακρά σειρά ετών και για όλους έχει κάνει κάτι καλό). Ο Μάνος όμως έχει την Φένια και το Μαρικάκι στο πλευρό του…

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «Λουκουμάδες με μέλι» λανσάρεται ως κωμωδία παρόλο που είναι χτισμένη γύρω από ένα σοβαρότατο θέμα της κοινωνίας μας, την παιδική σεξουαλική παρενόχληση. Προσωπικά θεωρώ ότι έχει αποτύχει και στα δύο. Στο κωμικό στοιχείο όπου προσπαθεί με φτηνά μέσα να προκαλέσει το γέλιο του θεατή… από κάποιο σημείο και πέρα καταντά πολύ βαρετή! Στο δε κοινωνικό, αν και πολύ δύσκολο θέμα -το αναγνωρίζω- δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε αυτούς που την βλέπουν. Απλά παρουσιάζει το πρόβλημα και την σιωπή-εθελοτυφλία που κάποιες φορές το συνοδεύει, τίποτα άλλο απολύτως! Οι δε ερμηνείες των ηθοποιών, μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν του στυλ: άντε να τελειώσει το γύρισμα να πάμε σπίτια μας… στην συντριπτική τους πλειοψηφία διεκπεραιωτικές! Εν κατακλείδι; Προσπεράστε την και δείτε κάτι άλλο που θα έχει κάτι να σας προσφέρει.

Λουκουμάδες με μέλι – Trailer

Λουκουμάδες με μέλι trailerΛουκουμάδες με μέλι trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Ολγα Μαλέα, Απόστολος Αλεξόπουλος

Σκηνοθεσία

Όλγα Μαλέα

Ηθοποιοί

Χρήστος Λούλης – Μάνος
Φαίη Ξυλά – Φένια
Παύλος Χαϊκάλης – Θείος
Φωτεινή Μπαξεβάνη – Θεία
Δημήτρης Πιατάς – Ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών
Σοφία Φιλιππίδου – Αντιγόνη/Ισμήνη
Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Θράσος
Χάρης Μαυρουδής – Περικλής
Σάκης Μπουλάς – Ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην Αθήνα
Κλέων Γρηγοριάδης – Οδηγός λεωφορείου ΚΤΕΛ
Μάρα Μπαρόλα
Δάφνη Μανούσου
Σοφία Βογιατζάκη
Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Νίκος Μπουρνιάς
Παρθένα Χοροζίδου
Δάφνη Μανούσου
Ντίνος Ποντικόπουλος
Σπύρος Κιτσανέλλης
Δημήτρης Βοριάδης
Όλγα Δαλέντζα
Κώστας Ζήκος
Ελεάνα Καρανδρινού
Βάιος Κοτλίας
Κώστας Κουναλής
Γιώργος Μητρούκιας
Αντώνης Παλαμάρης
Στέφανος Παύλου
Γιώργος Πεφάνης
Λουκία Σιμονοβίκη
Θανάσης Χαβαλές
Γιάννης Ψαρίδης

Αν σας άνοιξε η όρεξη, δοκιμάστε τις συνταγές μας για λουκουμάδες και για λουκουμάδες σπέσιαλ!

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.