Minions - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Minions – 2015

Πού ήταν και τί έκαναν τα Minions πριν βρεθούν με τον Gru τον Απαισιότατο; Η απάντηση σε αυτό το prequel από την Illumination Entertainment.

Γράφει: E Α
Minions – 2015

[linkwise 10784-0#movies#minions#τετράδια, σακίδια, μπάλες, φιγούρες και παζλ με τα #http://www.moustakastoys.gr/gr/iroes/katigories/theme-minions/ ]

Minions

Minions 2015 posterΔιάρκεια:
91 λεπτά

Υπόθεση

Πολύ πριν το λυκαυγές του πολιτισμού, τα πρώτα Minions περπάτησαν στη Γη.

Τα Minions… τα Minions υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εμείς. Όλα τους έχουν τον ίδιο σκοπό: να υπηρετούν τον πιο απαισιότατο αφέντη που υπάρχει. Το να βρουν αφέντη ήταν εύκολο. Το να τον κρατήσουν; Εκεί αρχίσαν τα δύσκολα!

Τι κοινό στοιχείο μπορεί να έχουν ένας Δεινόσαυρος T-Rex, ένας Κρο-Μανιόν άνθρωπος των σπηλαίων, ένας Φαραώ στην Αρχαία Αίγυπτο, ο Κόμης Δράκουλας και ο Ναπολέων; Τα Minions! Τα μικρά χαριτωμένα κίτρινα πλασματάκια έχουν ως μοναδικό σκοπό της ύπαρξής τους να υπηρετήσουν έναν απαίσιο αφέντη. Παρά τις… κακές προθέσεις τους, καταφέρνουν πάντοτε να οδηγήσουν τον κύριό τους στην καταστροφή! Αποφασίζουν λοιπόν να αυτοεξοριστούν στην Ανταρκτική. Ο καιρός περνάει και η διάθεση των Minions πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα. Εκτός… εκτός αν βρουν ένα καινούριο απαισιότατο αφέντη. O Kevin αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Θα ψάξει να βρει τον νέο τους… εργοδότη. Στο πλάι του θα έχει τον Stuart και τον Bob.

Αλλά τότε, ενα Minion ανέλαβε δράση. Ο Kevin ένιωσε περήφανος, θα ήταν αυτός που θα έβρισκε στην φυλή του τον μεγαλύτερο και χειρότερο Κακό για να υπηρετήσουν. Ο Stuart ένιωσε πείνα βασικά. Θα ήταν αυτός που θα έτρωγε αυτή την μπανάνα. Και ο Bob. Ο Bob φοβόταν το ταξίδι που θα ακολουθούσε.

Minions 2015 New YorkΡωτώντας πας στην Πόλη και τραβώντας κουπί οι τρεις φίλοι θα φτάσουν στη Νέα Υόρκη. Είναι η εποχή που μεσουρανεί η Ροκ μουσική και τα Παιδιά των Λουλουδιών. Εκεί μαθαίνουν ότι στο Ορλάντο θα γίνει το Villain-Con 1968 – ένα μεγάλο συνέδριο Κακών. Η είδηση τους έρχεται κουτί. Θα πάνε εκεί, να διαλέξουν έναν απαισιότατο Κακό για να ηγηθεί στα Minions! Τρελοί επιστήμονες, διαρρήκτες, εγκληματίες λογής-λογής. Όμως αυτός που θα τους κλέψει την καρδιά ειναι η Scarlett Overkill (Sandra Bullock), τέτοια Κακιά δεν έχουν ματαδεί! Η Scarlett, μαζί με τον άντρα της τον Herb (Jon Hamm), θα χρησιμοποιήσουν τα Minions για να πετύχουν ένα τολμηρό σχέδιο. Ποια θα είναι η αποστολή τους; Να κλέψουν το στέμμα της Βασίλισσας της Αγγλίας και να ανατρέψουν τη Μοναρχία!

Κριτική και εντυπώσεις

Minions 2015 PartyΑγαπήσαμε τα Minions στις ταινίες “Απαισιότατος” και “Απαισιότατος 2” και τώρα ήρθε ο καιρός για μια ταινία ολόδική τους. Η απουσία του Gru είναι φανερή. Μπορεί τα Minions να αποτελούν το κωμικό στοιχείο, αλλά ο χαρακτήρας του Gru και ο πατρικός του ρόλος έπαιξαν το πιο σημαντικό κομμάτι στην επιτυχία των άλλων ταινιών.

Το σενάριο της ταινίας Minions διαδραματίζεται στην Αγγλία του ’60. Στην ταινία θα ακούσετε – είτε στις πρωτότυπες εκτελέσεις, είτε τραγουδισμένα από τα Minions – όμορφη μουσική από τα παλιά, όπως κομμάτια των Hendrix, Monkeys, Spencer Davis Group, Kinks, The Who και Beatles. Θα δείτε τα Minions να εισβάλουν σε ένα στούντιο όπου οι αστροναύτες της NASA παρίσταναν ότι έχουν πατήσει στο Φεγγάρι, τον Bob να βγάζει από ένα βράχο το Εξκάλιμπερ του Βασιλιά Αρθούρου και άλλες πολλές κωμικές σκηνές. Η παρουσίαση – για να μην πω η “αγιογραφία” – της Βασίλισσας Ελισάβετ μέσα στην ταινία μας ξένισε λίγο. Καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να ευχαριστήσουν το βρετανικό κοινό, όμως χάθηκε κάπου το μέτρο. Η Sandra Bullock στο ρόλο της Κακιάς πρωταγωνίστριας είχε πολύ ενδιαφέρον. Στην ταινία επίσης ακούμε τον Michael Keaton, τον Jon Hamm, τον Hiroyuki Sanada και την Jennifer Saunders σε μικρούς και μεγάλους ρολους και o Pierre Coffin δανείζει για άλλη μια φορά την φωνή του στα Minions. Ο Chris Renaud αναλαμβάνει αυτή την φορά την παραγωγή.

Η ταινία Minions είναι μια ευχάριστη ταινία κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται κυρίως στις μικρότερες ηλικίες. Η καλύτερη ταινία της σειράς παραμένει το έργο “Απαισιότατος 2” και ποιος ξέρει… μπορεί το 2017 να μας εκπλήξει ευχάριστα – μικρούς και μεγάλους – το “Απαισιότατος 3”.

[linkwise 10784-0#movies#minions#τετράδια, σακίδια, μπάλες, φιγούρες και παζλ με τα #http://www.moustakastoys.gr/gr/iroes/katigories/theme-minions/ ]

Minions – 2015 – Trailer (Greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=REAKWa5rhpw

Minions – 2015 – Trailer (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά)

https://www.youtube.com/watch?v=zMfansYexbg

Συντελεστές

Σενάριο

Brian Lynch

Σκηνοθεσία

Kyle Balda
Pierre Coffin

Ηθοποιοί

Sandra Bullock – Scarlett Overkill (voice)
Jon Hamm – Herb Overkill (voice)
Michael Keaton – Walter Nelson (voice)
Allison Janney – Madge Nelson (voice)
Steve Coogan – Professor Flux / Tower Guard (voice)
Jennifer Saunders – The Queen (voice)
Geoffrey Rush – Narrator (voice)
Steve Carell – Young Gru (voice)
Pierre Coffin – The Minions (voice)
Katy Mixon – Tina (voice)
Michael Beattie – VNC Announcer / Walter Jr. (voice)
Hiroyuki Sanada – Sumo Villain (voice)
Dave Rosenbaum – Fabrice (voice)
Alex Dowding – Royal Advisor (voice)
Paul Thornley – News Reporter (voice)
Ava Acres – Additional Voices (voice)
Carlos Alazraqui – Additional Voices (voice)
Lori Alan – Additional Voices (voice)
Kyle Balda – Additional Voices (voice)
Daniel Barker – Additional Voices (voice)
Bob Bergen – Additional Voices (voice)
Melanie Bond – Additional Voices (voice)
John Cygan – Additional Voices (voice)
Brian T. Delaney – Additional Voices (voice)
Bill Farmer – Additional Voices (voice)
Keith Ferguson – Additional Voices (voice)
Helen Fraser – Additional Voices (voice)
Jess Harnell – Additional Voices (voice)
Charlie Hayes – Additional Voices (voice)
Ève Karpf – Additional Voices (voice)
John Kassir – Additional Voices (voice)
Sherry Lynn – Additional Voices (voice)
Lewis Macleod – Additional Voices (voice)
Danny Mann – Additional Voices (voice)
Mona Marshall – Additional Voices (voice)
Gary Martin – Additional Voices (voice)
Mickie McGowan – Additional Voices (voice)
Laraine Newman – Additional Voices (voice)
Andy Nyman – Additional Voices (voice)
Jan Rabson – Additional Voices (voice)
Chris Ragland – Additional Voices (voice)
Zachary Alexander Rice – Additional Voices (voice)
Cole Sand – Additional Voices (voice)
Mindy Sterling – Additional Voices (voice)
Tara Strong – Additional Voices (voice)
William Vanderpuye – Additional Voices (voice)
Jim Ward – Additional Voices (voice)
Colette Whitaker – Additional Voices (voice)
James Daniel Wilson – Additional Voices (voice)
Derek Blankenship – Additional Voices (voice) (uncredited)
Patrick Bradford – Doorman (uncredited)
Peter Serafinowicz – SheBot (voice) (uncredited)

Στην ελληνική μετάφραση τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Πετρόχειλος
Κώστας Τσάκωνας
Χρήστος Θάνος
Δανάη Καλαχώρα
Μαρία Πλακίδη
Σπύρος Τσεκούρας

Παραγωγή και Διανομή

Illumination Entertainment
Universal Pictures
UIP

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.