Miss Violence – 2013 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Miss Violence – 2013

Με ένα αργό ρυθμό, που προσθέτει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ο θεατής βυθίζεται μέσα στο δράμα των ηρώων, αισθανόμενος την επιθυμία να μπορούσε να επέμβει και να αλλάξει την ροή της ιστορίας.

Γράφει: E Α

Miss Violence
Διάρκεια:
98 λεπτά

Υπόθεση

Τόπος: Αθήνα. Χρόνος: Ενεστώτας.
Η Ελένη, μαζί με τα δύο της παιδιά την Αλκμήνη και τον Φίλιππο, ζουν στο σπίτι του πατέρα και της μητέρας της. Μαζί τους μένουν και οι μικρότερες αδερφές της, η Μυρτώ και η Αγγελική. Την ημέρα που η Αγγελική έκλεισε τα έντεκά της χρόνια, αμέσως μετά το σβήσιμο των κεριών της τούρτας, έκανε το απονενοημένο διάβημα και σκοτώθηκε πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματος. Όπως είναι φυσικό, η κοινωνική πρόνοια ενεργοποιήθηκε αυτεπάγγελτα, και θέλησε να ελέγξει το σπίτι και τις συνθήκες με τις οποίες ζουν σε αυτό όλα τα μέλη της οικογένειας. Όταν τελικά κατάφεραν να κάνουν τον έλεγχο αυτό, δεν βρήκαν τίποτα το περίεργο πέρα από δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι τα μέλη της οικογένειας ήταν πολύ ήρεμα μετά από ένα τέτοιο δραματικό γεγονός και το δεύτερο είναι ότι η Ελένη ήταν ξανά έγκυος, χωρίς να υπάρχει πατέρας και έχοντας δηλώσει τα δύο πρώτα της παιδιά ως “αγνώστου πατρός”. Τι κρύβεται πίσω από την ερμητικά κλειστή πόρτα αυτής της φαινομενικά φυσιολογικής οικογένειας;

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «Miss Violence» είναι μια γροθιά στο στομάχι του θεατή. Μια εκπληκτική δραματική ταινία που καταπιάνεται με το μέγιστο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας, εντός και εκτός συνόρων: την κακοποίηση -λεκτική, σωματική και σεξουαλική- ανηλίκων μέσα στην οικογένεια. Με ένα αργό ρυθμό, που προσθέτει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ο θεατής βυθίζεται μέσα στο δράμα των ηρώων, αισθανόμενος την επιθυμία να μπορούσε να επέμβει και να αλλάξει την ροή της ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία απέσπασε τέσσερα βραβεία στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, μεταξύ των οποίων: Βραβείο σκηνοθεσίας στον Αλέξανδρο Αβρανά και Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στον Θέμη Πάνου. Εξαιρετικές είναι οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών, ακόμα και των πιο μικρών σε ηλικία! Φυσικά η «Miss Violence» δεν είναι μια ταινία για ψυχαγωγία και χαλάρωση. Είναι όμως από εκείνα τα φιλμ που πρέπει κάποιος οπωσδήποτε να δει -ίσως και τα παιδιά, την σωστή γι’ αυτά ηλικία πρέπει να το κρίνουν οι γονείς- γιατί έχει να του προσφέρει Πολλά και Σημαντικά!

Miss Violence – Trailer

Miss Violence Official TrailerMiss Violence Official Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Αλέξανδρος Αβρανάς, Κώστας Περούλης

Σκηνοθεσία

Αλέξανδρος Αβρανάς

Ηθοποιοί

Θέμης Πάνου – Πατέρας
Ρένη Πιττακή – Μητέρα
Ελένη Ρουσσινού – Ελένη
Σίσσυ Τουμάση – Μυρτώ
Καλλιόπη Ζωντανού – Αλκμήνη
Κωνσταντίνος Αθανασιάδης – Φίλιππος
Χλόη Μπολώτα – Αγγελική
Κώστας Ανταλόπουλος – Υπάλληλος Κοινωνικής Πρόνοιας
Μαρία Σκουλά – Υπάλληλος Κοινωνικής Πρόνοιας
Γιώτα Φέστα
Νίκος Χατζόπουλος
Χρήστος Λούλης
Μηνάς Χατζησάββας

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.