Νώε - Noah - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Νώε – Noah – 2014

Για άλλη μια φορά το Χόλυγουντ πήρε μια πιασάρικη αρχαία ιστορία και της άλλαξε τα φώτα.

Γράφει:
Νώε – Noah – 2014

Noah - Νώε - 2014Διάρκεια:
138 λεπτά

Υπόθεση

Από τον τίτλο και μόνο φαντάζομαι ότι έχετε καταλάβει… Οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό και έχουν μετατρέψει τον πλανήτη σε κάτι που δεν θυμίζει ούτε κατ’ ελάχιστο τον παράδεισο που ήταν πριν την εμφάνιση τους. Ο Δημιουργός αποφασίζει να τους καταστρέψει σώζοντας μόνο τα ενάρετα όντα, ήτοι τα ζώα και την οικογένεια του Νώε. Η εντολή δίνεται -εμμέσως πλην σαφώς- και η κατασκευή της κιβωτού ξεκινά. Τα ζώα -κατ’ εντολή του Θεού- αρχίζουν να έρχονται στην κιβωτό λίγο πριν ξεκινήσει ο κατακλυσμός. Μαζί με αυτά όμως φτάνει και μια ομάδα πολεμοχαρών ανθρώπων που επιθυμούν μία θέση στο ξύλινο πλεούμενο και στη ζωή. Τα νερά αρχίζουν να κατακλύζουν την επιφάνεια της γης και η κιβωτός αποπλέει χωρίς αβαρίες χάρη στην επέμβαση των Έκπτωτων Αγγέλων που έχουν την μορφή πέτρινων γιγάντων (οι οποίοι βοήθησαν και στην κατασκευή της κιβωτού). Ο Θεός όμως επιθυμεί να επιβιώσει το ανθρώπινο γένος ή θέλει να το εξαφανίσει από τη Δημιουργία; Ο Νώε παίρνει εντολές από τον Θεό ή έχει περάσει τον Ρουβίκωνα της λογικής; Τι ρόλο θα παίξει το άτομο που έχει τρυπώσει στην κιβωτό χωρίς να το δικαιούται;

Κριτική και εντυπώσεις

Εντυπώσεις… χμ… χάλια μαύρα. Η ταινία είναι μια τεράστια, μεγαλειώδης, απίστευτη βλακεία! Για άλλη μια φορά το Χόλυγουντ πήρε μια πιασάρικη αρχαία ιστορία και της άλλαξε τα φώτα. Είπαμε να βάλεις λίγο πιπέρι στον μύθο για να τον κάνεις πιο ενδιαφέροντα, αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά… έλεος!
Κορυφαία σκηνή, εκεί που η Ερμιόνη Γκρέιντζερ (ουπς λάθος… ίδια ηθοποιός άλλη ταινία), η Ίλα ήθελα να πω, αντιλαμβάνεται ότι δε θα δολοφονηθούν τα παιδιά της από τον Νώε.
Άλλη συγκλονιστική στιγμή όταν η ιστορία έχει φτάσει πια σε ένα αίσιο τέλος και εμφανίζεται από το πουθενά ο Έλμερ Φαντ με την καραμπίνα του και “καθαρίζει” ζώα και ανθρώπους… ούτε κουνούπι δεν γλύτωσε… Πλάκα κάνω… αν και δεν θα μου έκανε εντύπωση… Εδώ εμφανίστηκαν άλλοι κι άλλοι, ο Έλμερ θα μας πείραζε;
Αν η λατρεμένη βιομηχανία κινηματογράφου συνεχίσει να μας πασάρει τέτοιας ποιότητας ταινίες, θαρρώ ότι η δυστοπία του Idiocracy θα μας έρθει πολύ πολύ γρήγορα! Εν κατακλείδι; Δεν αξίζει να πετάξετε στα σκουπίδια σχεδόν 2 1/2 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο σας για να δείτε αυτή την βλακεία!

Νώε – Noah – Trailer (Greek subs) Noah / Νώε (2014) - Trailer HD Greek SubsNoah / Νώε (2014) – Trailer HD Greek Subs

Συντελεστές

Σενάριο

Darren Aronofsky, Ari Handel

Σκηνοθεσία

Darren Aronofsky

Ηθοποιοί

Russell Crowe – Noah
Jennifer Connelly – Naameh
Ray Winstone – Tubal-cain
Anthony Hopkins – Methuselah
Emma Watson – Ila
Logan Lerman – Ham
Douglas Booth – Shem
Nick Nolte – Samyaza (voice)
Mark Margolis – Magog (voice)
Kevin Durand – Rameel
Leo McHugh Carroll – Japheth
Marton Csokas – Lamech
Finn Wittrock – Young Tubal-cain
Madison Davenport – Na’el
Gavin Casalegno – Young Shem
Nolan Gross – Young Ham
Skylar Burke – Young Ila
Dakota Goyo – Young Noah
Ariane Rinehart – Eve
Adam Griffith – Adam (as Adam Marshall Griffith)
Sophie Nyweide – Younger Sister
Don Harvey – Mean Uncle
Sami Gayle – Refugee Daughter
Barry Sloane – Poacher Leader
Arnoddur Magnus Danks – Laughing Poacher
Vera Fried – One Eyed Crone
Thor Kjartansson – Young Methuselah
Gregg Bello – Testu-col
Mellie Maissa Rei Campos – Newborn Baby
Oliver Lee Saunders – Newborn Baby
Frank Langella – Og (voice)

Παραγωγή και Διανομή
Paramount Pictures
Regency Enterprises
Protozoa Pictures
UIP

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.