Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου | Midnight Sun - 2020 .: Ταινίες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου | Midnight Sun – 2020

Ουρανός του Μεσονυχτίου: μετά από μυστηριώδες γεγονός που έχει μολύνει ολοκληρωτικά τη Γη, ένας μοναχικός επιστήμονας προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να προειδοποιήσει ένα πλήρωμα αστροναυτών να μην επιστρέψει στη Γη. 23 Δεκεμβρίου στο Netflix

Γράφει: E Α

Διάρκεια:
122 λεπτά

Υπόθεση:

Η ατμόσφαιρα της Γης είναι μολυσμένη και η ανθρωπότητα έχει αποδεκατιστεί. Ο Augustine (George Augustine), είναι ένας επιστήμονας που παρέμεινε μόνος του σε ένα εργαστήριο στην Αρκτική. Έχει καρκίνο και περιμένει να τελειώσει η ζωή του.

Μια μέρα βρίσκει κρυμμένη σε μια αποθήκη την Iris. Το μικρό κορίτσι δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά δίνει νόημα στην ύπαρξη του Augustine.

Όταν δει στα ραντάρ ένα ερευνητικό διαστημόπλοιο να κατευθύνεται προς τη Γη, οι δυο τους θα αγωνιστούν να ειδοποιήσουν τη Σάλι (Φελίσιτι Τζόουνς) και το υπόλοιπο πλήρωμα να μη γυρίσουν πίσω στην κατεστραμμένη Γη.

Κριτική και εντυπώσεις:

Το Τέλος του Κόσμου (ή έστω της Γης) είναι η αρχή και η αφορμή για την ιστορία της ταινίας “Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου” ( Midnight Sun ), που βασίζεται στο βιβλίο Midnight Sun (2016) της Lily Brooks-Dalton.

Μην περιμένετε μια ταινία δράσης ή καταστροφής με απλή και εύπεμπτη πλοκή, αλλά μια ταινία με πολύ τροφή για σκέψεις, μια σπουδή στους ανθρώπινους χαρακτήρες. Πόσο καλά τα καταφέρνει; Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι τέλειο. Μάλιστα σε άλλους θα αρέσει αρκετά ή πολύ και σε άλλους καθόλου. Αναρωτιέμαι ωστόσο αν μέρος της ταινίας είναι έτσι, για να αντικατοπτρίσει την ψυχική κατάσταση του πρωταγωνιστή. Μόνος του, άρρωστος με καρκίνο στο τελικό στάδιο, σε μια Γη που σβήνει.

Υπέροχα κάδρα και αξιομνημόνευτες σκηνές του διαστήματος από τον Διευθυντή Φωτογραφίας Martin Ruhe, γνωστό από τις ταινίες Control (2007), Harry Brown (2009), The American (2010), Run All Night (2015) και τη σειρά Catch-22 (2019). Επίσης οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι δυνατές, με τον Kyle Chandler και τον George Clooney να ξεχωρίζουν. Σαν σκηνοθέτης πάντως, έχει δρόμο μπροστά του ο Clooney.

Σε λίγες ημέρες “Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου” ( Midnight Sun ) θα είναι διαθέσιμος στο Netflix. Δείτε τον!

Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου | Midnight Sun – 2020 – Trailer (Greek subs)

The Midnight Sky / Ο Ουρανός του ΜεσονυχτίουThe Midnight Sky / Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία:

George Clooney

Σενάριο:

Lily Brooks-Dalton, Mark L. Smith

Ηθοποιοί:

George Clooney – Augustine
Felicity Jones – Sully
David Oyelowo – Adewole
Caoilinn Springall – Iris
Kyle Chandler – Mitchell
Demián Bichir – Sanchez (as Damian Bichir)
Tiffany Boone – Maya
Sophie Rundle – Jean
Ethan Peck – Younger Augustine
Tim Russ – Mason Mosley
Miriam Shor – Mitchell’s Wife
Lilja Nótt Þórarinsdóttir – Frantic Woman – Katherine (as Lilja Nótt)
Hanna María Karlsdóttir – Older Woman
Atli Oskar Fjalarsson – Soldier (as Atli Óskar Fjalarsson)
Edan Hayhurst – Mitchell Son 1
Jamie Schneider – Mitchell Son 2
Eysis Clacken – Rachel
Sam Bond – Father in Plane
Tia Bannon – Jasmine

Παραγωγή και Διανομή:

Anonymous Content
Netflix
Smokehouse Pictures
Syndicate Entertainment
Truenorth Productions
The Searchers

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.