Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ - Death Becomes Her - 1992 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ – Death Becomes Her – 1992

Μια πολύ καλή μαύρη κωμωδία, που κριτικάρει πολύ έξυπνα τα “ζόμπι του Μπέβερλι Χιλς”, ε… ήθελα να πω τα ανούσια πρότυπα ομορφιάς που έχει επιβάλει το Hollywood.

Γράφει:

ο Θάνατος σου Πάει ΠολύΔιάρκεια:
104 λεπτά

Υπόθεση

Η Madeline Ashton (Meryl Streep) και η Helen Sharp (Goldie Hawn) είναι “φίλες” από τα παιδικά τους χρόνια. Δυο “φίλες” που μισούν η μία την άλλη. Δυο γυναίκες που αγάπησαν τον πλαστικό χειρούργο Ernest Menville (Bruce Willis). Όταν η Helen παντρεύεται τον Ernest, η Madeline βάζει σκοπό της ζωής της να τους κάνει να χωρίσουν. Κι όταν το πετύχει, τον παντρεύεται εκείνη και η Helen καταλήγει στο ψυχιατρείο. Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα. Η Madeline, που ποτέ δεν αγάπησε αληθινά τον Ernest, έχει πάθει εμμονή με την εμφάνισή της και κάνει συνέχεια πλαστικές επεμβάσεις. Ο γάμος τους έχει πάρει τον κατήφορο και o Ernest δουλεύει σε γραφείο τελετών και έχει γίνει αλκοολικός. Η Helen, που μόλις βγήκε από το ψυχιατρείο, θέλει να πάρει εκδίκηση. Τα ξαναβρίσκει με τον Ernest και τον πείθει να δολοφονήσει τη γυναίκα του. Πρέπει όμως να το κάνει να μοιάζει με ατύχημα.

Στο μεταξύ η Madeline συναντιέται με τη Lisle von Rhoman (Isabella Rossellini), μια ειδικό νεότητας. Η Lisle δίνει στην Madeline να πιει ένα φίλτρο για να είναι πάντα όμορφη και νέα. Το πίνει χωρίς δεύτερη σκέψη και μετά από λίγο παρατηρεί σε έναν καθρέφτη ότι οι ρυτίδες της εξαφανίστηκαν. Το ίδιο φίλτρο έχει δώσει η Lisle και στην Helen. Ένα φίλτρο που το έχουν πιει η Marilyn Monroe, ο Elvis, η Greta Garbo, ο James Dean, ο Jim Morrison και πολλοί άλλοι – διάσημοι και μη – που θα τους δείτε στο πάρτυ της Lisle von Rhoman. Το φίλτρο σε κάνει να φαίνεσαι για πάντα νέος. Έχει όμως μια πολύ σοβαρή παρενέργεια: αν το πιεις η καρδιά σου σταματάει και είσαι νεκρός.

Κριτική και εντυπώσεις

Ο Robert Zemeckis στην σκηνοθεσία αποτελεί εγγύηση. Οι ταινίες του είναι πάντοτε πολύ ενδιαφέρουσες και είναι πλούσιες σε οπτικά εφέ, χωρίς όμως να στερούνται καλού σεναρίου. Στην κωμωδία “Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ” (“Death Becomes Her“), το ιδιοφυές σενάριο υπογράφουν ο Martin Donovan και ο David Koepp. Η Meryl Streep και η Goldie Hawn ενσαρκώνουν ιδανικά τις δύο γυναίκες που θέλουν να μείνουν για πάντα νέες και η Isabella Rossellini είναι ιδανική στο ρόλο της μυστηριώδους Lisle Von Rhuman. Ο Bruce Willis είναι καταπληκτικός, στον πιο διαφορετικό κωμικό ρόλο της καριέρας του. Τα ειδικά εφέ, της εταιρείας Industrial Light and Magic του George Lucas, κέρδισαν Βραβείο Όσκαρ το 1992. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο με το ομοίωμα του κεφαλιού της Streep.

Η ταινία “Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ” (“Death Becomes Her“) είναι μια πολύ καλή μαύρη κωμωδία, που έχει στοιχεία screwball comedy και κριτικάρει πολύ έξυπνα τα “ζόμπι του Μπέβερλι Χιλς”, ε… ήθελα να πω τα ανούσια πρότυπα ομορφιάς που έχει επιβάλει το Hollywood. Δείτε την και είμαι σίγουρος ότι θα την απολαύσετε και θα θελήσετε να τη δείτε ξανά.

Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ – Death Becomes Her – Trailer (Greek subs)

Trailer ταινίας: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ (DEATH BECOMES HER)Trailer ταινίας: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ (DEATH BECOMES HER)

Συντελεστές

Σενάριο

Martin Donovan, David Koepp

Σκηνοθεσία

Robert Zemeckis

Ηθοποιοί

Meryl Streep – Madeline Ashton
Bruce Willis – Ernest Menville
Goldie Hawn – Helen Sharp
Isabella Rossellini – Lisle Von Rhuman
Ian Ogilvy – Chagall
Adam Storke – Dakota
Nancy Fish – Rose
Alaina Reed-Hall – Psychologist (as Alaina Reed Hall)
Michelle Johnson – Anna
Mary Ellen Trainor – Vivian Adams
William Frankfather – Mr. Franklin
John Ingle – Eulogist
Clement von Franckenstein – Opening Man
Petrea Burchard – Opening Woman
Jim Jansen – Second Man
Mimi Kennedy – Second Woman
Paulo Tocha – Landlord
Mark Davenport – Eviction Cop
Thomas Murphy – Eviction Cop
Michael Mills – Police Officer
Sonia Jackson – Psychiatric Patient
Jill C. Klein – Psychiatric Patient
Jean St. James – Psychiatric Patient (as Jean Pflieger)
Debra Jo Rupp – Psychiatric Patient
Carol Ann Susi – Psychiatric Patient
Kay Yamamoto – Psychiatric Patient
Jacquelyn K. Koch – Messenger Girl
Anya Longwell – Chagall Receptionist
Stuart Mabray – Chagall Security
Colleen Morris – Starlet
Jonathan Silverman – Jay Norman
Meg Wittner – Woman at Book Party
Carrie Jean Yazel – Girl at Dakota’s (as Carrie Yazel)
Michael A. Nickles – Lisle’s Body Guard
John Enos III – Lisle’s Body Guard (as John Enos)
Danny Lee Clark – Lisle’s Body Guard (as Dan Clark)
Fabio – Lisle’s Body Guard
Joel Beeson – Lisle’s Body Guard
Ron Stein – Elvis
Bonnie Cahoon – Greta Garbo
Stéphanie Anderson – Marilyn Monroe (as Stephanie Anderson)
Bob Swain – Andy Warhol
Eric Clark – James Dean
Dave Brock – Jim Morrison
Lydia Peterkoch – Blonde with Jim Morrison
Phillip Irwin Cooper – Coroner (as Phillip Cooper)
Ernest Harada – Coroner
Sydney Pollack – Emergency Department Doctor
Susan Kellermann – Second Doctor

Παραγωγή και Διανομή

Universal Pictures
Videosonic

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.