Οι Μισητοί Οκτώ - The Hateful Eight - The H8ful 8 - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Οι Μισητοί Οκτώ – The Hateful Eight – The H8ful 8 – 2015

Ο Tarantino υπογράφει ένα Γουέστερν με έντονα στοιχεία ταινίας Μυστηρίου, που δεν πρέπει να χάσετε.

Γράφει: E Α

the h8ful 8 2015 greek posterΔιάρκεια:
187 λεπτά

Υπόθεση

Ο Κρεμάλας John Ruth (Kurt Russell) διασχίζει την χιονισμένη Άγρια Δύση μέσα σε μια άμαξα. Μαζί του έχει την Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Δεν είναι συνταξιδιώτες, ούτε συνδέονται συναισθηματικά. Ο Κρεμάλας John Ruth έχει αιχμαλωτίσει την Domergue και την οδηγεί στο Red Rock, όπου την περιμένει η δικαιοσύνη και η κρεμάλα. Έτσι έχει πάρει και το παρατσούκλι του ο Ruth: όποτε πιάσει κάποιον επικηρυγμένο, δεν τον σκοτώνει αλλά τον οδηγεί στην κρεμάλα.

Η άμαξα σταματάει. Στη μέση του δρόμου είναι ένας άνδρας που τους παρακαλεί να τον πάρουν μαζί τους. Είναι ο Marquis Warren (Samuel L. Jackson), ένας κυνηγός επικηρυγμένων. Σε αντίθεση με τον Κρεμάλα, προτιμάει να εισπράττει την αμοιβή του αποδεικνύοντας ότι ο καταζητούμενος είναι νεκρός.

Αν προσπαθείς να παραδώσεις ζωντανό κάποιον απελπισμένο, τότε κινδυνεύεις να σκοτωθείς πολύ εύκολα.

Ο Marquis Warren ήταν ένας μαύρος Ταγματάρχης στο στρατό των Βορείων. Η επικράτησή τους στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο δεν έφερε στους έγχρωμους την πολυπόθητη ισονομία και τα ίδια δικαιώματα. Έχει πάντα πάνω του μια επιστολή του Προέδρου Λίνκολν, με τον οποίο διατηρούσαν αλληλογραφία. Στις αποσκευές του, συμπεριλαμβάνονται τα πτώματα τριών επικηρυγμένων.

Η άμαξα σταματάει ξανά. Ακόμη ένας άνδρας, μόνος του και χωρίς άλογο, περιμένει στην παγωμένη ερημιά. Συστήνεται ως Chris Mannix (Walton Goggins) και δηλώνει ότι είναι ο νέος Σερίφης του Red Rock. Ο Κρεμάλας John Ruth δεν θέλει να τον πάρει μαζί. Υποψιάζεται ότι ο νέος άνδρας μπορεί να λέει ψέματα και να έχει σκοπό να τον σκοτώσει και να πάρει την κρατούμενή του. 10.000$ είναι πολλά λεφτά.

-Βάλε τις χειροπέδες κι έλα μέσα.
-Δεν τις βάζω!
-Τότε ας παγώσεις μέχρι να πεθάνεις.
-Τότε θα σε κρεμάσουν. Αν με αφήσεις να πεθάνω είναι φόνος και ο αμαξάς είναι μάρτυρας. Και σίγουρα δεν σκοπεύω να πάω στο Red Rock φορώντας τις χειροπέδες σου.

Έτσι ανεβαίνει κι ο νέος Σερίφης στην άμαξα. Στα χρόνια μετά τον Εμφύλιο, μαζί με τον πατέρα του και τα αδέρφια του, είχε τρομοκρατήσει την Νότια Καρολίνα. Ήταν οι “Mannix Marauders”, πρώην στρατιώτες των Νοτίων και είχαν διαπράξει πολλές φρικαλεότητες εις βάρος έγχρωμων.

Φτάνουν στο “Minnie’s Haberdashery”, ένα πανδοχείο όπου σταματούν οι άμαξες για διαμονή ή ανεφοδιασμό. Επειδή έρχεται χιονοθύελλα, αποφασίζουν να μείνουν εκεί. Ο Marquis Warren, που γνωρίζει προσωπικά τους ιδιοκτήτες, απορεί τόσο για την απουσία της Minnie και του άντρα της, όσο και για τον Μεξικανό Señor Bob (Demián Bichir) που ισχυρίζεται ότι τον άφησαν στο πόδι τους εδώ και μια βδομάδα. Στο “Minnie’s Haberdashery” διαμένουν ήδη ο Sandy Smithers (Bruce Dern), που είναι ένας πρώην Στρατηγός του Νότου, ο Oswaldo Mobray (Tim Roth) που συστήνεται ως ο δήμιος που χειρίζεται την κρεμάλα και ο γελαδάρης Joe Gage (Michael Madsen).

Πάω αυτή την γυναίκα στην κρεμάλα. Η αμοιβή είναι 10.000$ κι αυτά τα λεφτά είναι δικά μου μάγκες. Είναι κανείς εδώ που σκοπεύει να με σταματήσει;

Ο Κρεμάλας John Ruth με την πειθώ του – και την καραμπίνα του – απαιτεί να παραδώσουν τα όπλα τους, όλοι εκτός από τον Warren. Δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλον και τους το λέει κατά πρόσωπο. Όσο είναι αποκλεισμένοι από την χιονοθύελλα, κάποιος ίσως προσπαθήσει να τον σκοτώσει, για να “κλέψει” έτσι την αμοιβή για την καταζητούμενη Daisy Domergue. Ποιος θα κάνει την επόμενη κίνηση σε αυτό το θανάσιμο παιχνίδι;

Κριτική και εντυπώσεις

Οι Μισητοί Οκτώ” ( “The Hateful Eight” ) είναι η όγδοη ταινία του ταλαντούχου Quentin Tarantino και, παρά την αναμονή, μας άφησε πολύ ικανοποιημένους. Είναι ένα Γουέστερν με πολύ έντονα στοιχεία ταινίας Μυστηρίου, που περνάει – έμμεσα μα ξεκάθαρα – τα μηνύματά του για τον ρατσισμό στην Αμερική του σήμερα. Η μουσική του Ennio Morricone, μολονότι είναι παρμένη από τις ταινίες “Εξορκιστής ΙΙ” ( “Exorcist II: The Heretic” – 1977 ) και “Η Απειλή” ( “The Thing” – 1982 ), δένει απόλυτα με την υπόθεση της ταινίας και ταξιδεύει τους θεατές στη χρυσή εποχή των ταινιών του Sergio Leone. Το σενάριο είναι πολύ καλό και η σκηνοθεσία εξαιρετική. Όλοι οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και σίγουρα η ταινία θα γίνει κλασσική.

Η ταινία “Οι Μισητοί Οκτώ” ( “The Hateful Eight” ) έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 7 Ιανουαρίου 2016 σε διανομή Odeon. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα πήγε πολύ καλά σε εισπράξεις, φτάνοντας στην τρίτη θέση πίσω από τις ταινίες “Ένας Άλλος Κόσμος” και “Πόλεμος των Άστρων 7: η Δύναμη Ξυπνά“. Εσείς θα την χάσετε;

Οι Μισητοί Οκτώ – The Hateful Eight – The H8ful 8 – Trailer (Greek subs)

The Hateful 8 / Οι Μισητοί 8The Hateful 8 / Οι Μισητοί 8

Ατάκα από την ταινία Οι Μισητοί Οκτώ – The Hateful Eight – The H8ful 8

Ταγματάρχης Marquis Warren: Όταν η επικήρυξη λέει “ζωντανός ή νεκρός”, σε πυροβολούμε πισώπλατα από κάποιο ύψωμα. Και σε κουβαλάμε νεκρό πάνω στη σέλα. Αλλά όταν σε πιάσει ο Κρεμάλας John Ruth… σε πάει για την κρεμάλα!

Ατάκα από την ταινία Οι Μισητοί Οκτώ – The Hateful Eight – The H8ful 8

Κρεμάλας John Ruth: Κανείς δεν είπε ότι θα ήταν εύκολη δουλειά.
Ταγματάρχης Marquis Warren: Ούτε ότι θα ήταν δύσκολη.

Παραλειπόμενα (Trivial) από την ταινία Οι Μισητοί Οκτώ – The Hateful Eight – The H8ful 8

 • Η ταινία χωρίζεται σε έξι κεφάλαια.
  1. Last Stage to Red Rock
  2. Son of a Gun
  3. Minnie’s Haberdashery
  4. Domergue’s Got a Secret
  5. The Four Passengers
  6. Black Man, White Hell
 • Οι Μισητοί Οκτώ είναι οι παρακάτω:
  1. ο κυνηγός κεφαλών Ταγματάρχης Marquis Warren,
  2. ο Κρεμάλας John Ruth,
  3. ο Νότιος Στρατηγός Smithers,
  4. ο νέος Σερίφης Chris Mannix,
  5. ο Μεξικανός Señor Bob,
  6. ο “ανθρωπάκος” Oswaldo Mobray,
  7. ο γελαδάρης Joe Gage και
  8. η κρατούμενη Daisy Domergue.
 • Το Soundtrack της ταινίας έχει 9 κομμάτια.
  1. Regan’s Theme (Floating Sound) – Ennio Morricone
  2. Apple Blossom – White Stripes
  3. Eternity – Ennio Morricone
  4. Bestiality – Ennio Morricone
  5. Despair – Ennio Morricone
  6. Silent Night – Demián Bichir
  7. Jim Jones At Botany Bay – Jennifer Jason Leigh
  8. Now You’re All Alone – David Hess
  9. There Won’t Be Many Coming Home – Roy Orbison

Συντελεστές

Σενάριο

Quentin Tarantino

Σκηνοθεσία

Quentin Tarantino

Ηθοποιοί

Kurt Russell – John Ruth
Jennifer Jason Leigh – Daisy Domergue
Samuel L. Jackson – Major Marquis Warren
Walton Goggins – Sheriff Chris Mannix
Demián Bichir – Bob (ως Demian Bichir)
Tim Roth – Oswaldo Mobray
Michael Madsen – Joe Gage
Bruce Dern – General Sandy Smithers
James Parks – O.B Jackson
Dana Gourrier – Minnie Mink
Zoë Bell – Six-Horse Judy
Lee Horsley – Ed
Gene Jones – Sweet Dave
Keith Jefferson – Charly
Craig Stark – Chester Charles Smithers
Belinda Owino – Gemma
Channing Tatum – Jody
Quentin Tarantino – αφηγητής
Arnar Valur Halldórsson – Child (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

Double Feature Films
FilmColony
Odeon

Official Site

theHatefulEight.com

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.