Όλα όσα αγαπήσαμε - Mal de pierres - From the Land of the Moon - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Όλα όσα αγαπήσαμε – Mal de pierres – From the Land of the Moon – 2016

Αν δεν την έχετε δει… τρέξτε! Θα σας συγκλονίσει! Μοναδική! 🙂

Γράφει:

Όλα όσα αγαπήσαμε - Mal de pierres - From the Land of the Moon - 2016

Διάρκεια:
120 λεπτά

Υπόθεση:

Βρισκόμαστε λίγα χρόνια μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια αγροτική κοινότητα της Γαλλίας. Εκεί ζει η οικογένεια της Gabrielle· ο πατέρας, η μητέρα και η μικρότερη της αδερφή. Η νεαρή ηρωίδα μας όντας μεγαλωμένη σε ένα αρκετά ευκατάστατο σπιτικό, έχει την πολυτέλεια να απαιτεί η μετέπειτα ζωή της να είναι μαζί με έναν άνθρωπο με τον οποίο θα την συνδέει ένας φλογερός έρωτας. Να σαν τον δάσκαλο, παραδείγματος χάρη!

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός όμως και είναι παντρεμένος και κάνει με εντελώς ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα του για την Gabrielle, κάτι που οδηγεί την φλογισμένη νεαρά στα άκρα. Η μητέρα της, αντιλαμβανόμενη πλήρως την σοβαρότητα της κατάστασης, οδηγεί έτσι τα πράγματα ώστε η μεγάλη της κόρη να παντρευτεί έναν από τους εργάτες που δουλεύουν περιστασιακά στα κτήματα τους. Ο José, αυτό είναι το όνομα του, μπορεί να μην έχει δεύτερο πουκάμισο να φορέσει αλλά είναι σταθερός και μετρημένος άνθρωπος.

Ο γάμος γίνεται και το ζεύγος αναχωρεί για μια παραλιακή πόλη στο Γαλλικό νότο. Εκεί -με την οικονομική βοήθεια των πεθερικών του- ο José δημιουργεί μια ανθούσα οικονομική επιχείρηση. Αν δεν υπήρχε και η κρυφή συμφωνία που έχει κάνει με τη γυναίκα του -ότι δηλαδή δεν θα έχουν καθόλου σεξουαλικές επαφές- θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο καλόκαρδος πρώην εργάτης έχει χτίσει μια καινούρια πιο φωτεινή ζωή.

Κάποια στιγμή η προαναφερθείσα συμφωνία ακυρώνεται, μέ έναν ανορθόδοξο τρόπο, και αυτό φέρνει στο προσκήνιο την αδυναμία της Gabrielle να γίνει μητέρα λόγω ενός σοβαρού προβλήματος στα νεφρά της. Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι ένα σανατόριο στην Ελβετία! Όντως η νεαρή γυναίκα πηγαίνει στον θεραπευτικό αυτό ίδρυμα για έξι εβδομάδες. Εκεί όμως γνωρίζει τον υπολοχαγό André και…

Κριτική και εντυπώσεις:

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «From the Land of the Moon», της Milena Agus, η ταινία «Όλα όσα αγαπήσαμε – Mal de pierres – From the Land of the Moon» αποτελεί ένα από τα πιο εξαίρετα δείγματα του σύγχρονου Γαλλικού Κινηματογράφου!

Η ταλαντούχα Nicole Garcia -που υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία- έχει δώσει μια τέτοια “ματιά” των εν τη οθόνη εξελισσομένων που απλά… Μαγεύει! Με όπλα το συγκλονιστικό σενάριο και τις καταπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της έχει καταφέρει να “ζωγραφίσει” στο σελιλόιντ ένα masterpiece της τέχνης της!

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τι υπέροχες εικόνες; Την θαυμάσια πλοκή; Την ερμηνεία της Marion Cotillard που, ουκ ολίγες φορές, σου προκαλεί ανατριχίλα; Υπέροχη σε όλους τους τομείς! Θα την έβλεπα -σκοπεύω να το κάνω- αρκετές φορές ξανά και ξανά!

Αν δεν την έχετε δει… τρέξτε! Θα σας συγκλονίσει! Μοναδική! 🙂

Όλα όσα αγαπήσαμε – Mal de pierres – From the Land of the Moon – Trailer (Greek subs)

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ( From the land of the moon-Mal De Pierres)ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ( From the land of the moon-Mal De Pierres)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Natalie Carter, Jacques Fieschi, Nicole Garcia

Σκηνοθεσία:

Nicole Garcia

Ηθοποιοί:

Marion Cotillard – Gabrielle Rabascal
Louis Garrel – André Sauvage
Alex Brendemühl – José Rabascal
Brigitte Roüan – Η μητέρα της Gabrielle
Victoire Du Bois – Jeannine Η αδελφή της Gabrielle
Aloïse Sauvage – Agostine
Daniel Para – Martin Ο πατέρας της Gabrielle
Jihwan Kim – Blaise Η ορντινάτσα του Υπολοχαγού André Sauvage
Victor Quilichini – Marc Rabascal ετών 14
Ange Black-Bereyziat – Marc Rabascal ετών 7
Sören Rochefort – Georget
Camilo Acosta Mendoza – Camilo
Francisco Alfonsin – Paco
Julio Bollullo Carasco – Julio
Elian Planes – Simon
Maxime Flourac – René

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.