Ozark - 2017- .: TV Shows .: Ματιά
 

Ozark – 2017-

Η «Ozark» είναι μια από τις καλύτερες σειρές αυτής της περιόδου και θαρρώ ότι θα την απολαύσετε δεόντως.

Γράφει: Matia Gr
Ozark – 2017-

Ozark - 2017

Διάρκεια:
58 λεπτά / επεισόδιο

Υπόθεση:

Ο Marty είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Με την οικογένεια του ζουν στο Chicago όπου και έχει συνεταιρικά μια εταιρία χρηματοοικονομικών συμβουλών-επενδύσεων. Ο γάμος του δεν περνά και την καλύτερη φάση του, αλλά η δουλειά κυριολεκτικά πετάει!

Και πως να μην πετάει, αφού εκτός από τις νόμιμες εργασίες έχουν αναλάβει να ξεπλένουν χρήματα (νομιμοποίηση παράνομων εισοδημάτων λέγεται, αμέ!) για ένα μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Ο συνεταίρος όμως του Marty είναι άπληστος και βουτά βαθιά το χέρι του στο βάζο με το μέλι, χωρίς ο Marty να γνωρίζει τίποτα.

Οι του καρτέλ όμως δεν μασούν κουτόχορτο και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες ξεκαθαρίζουν την κατάσταση με τον τρόπο που εκείνοι γνωρίζουν καλά. Ο Marty παραμένει ζωντανός -προσωρινά- έχοντας αναλάβει δύο υποχρεώσεις. Η πρώτη είναι να επιστρέψει τα 8 εκατομμύρια δολάρια που σούφρωσε ο συνεταίρος του. Η δεύτερη είναι να συνεχίσει το ξέπλυμα χρήματος -με μεγαλύτερους ρυθμούς- σε ένα τόπο που πρότεινε ο ίδιος· τη λίμνη Ozark στο Missouri.

Σε χρόνο dt ξεπουλά ότι έχει και δεν έχει, επιστρέφει τα χρήματα και μετακομίζει με την οικογένεια του στην Ozark. Η έρευνα που είχε κάνει είχε δείξει ότι εκεί ήταν ένας ιδανικός τόπος για ξέπλυμα χρημάτων. Από κοντά όμως διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα!

Πρέπει όμως πάση θυσία να τα καταφέρει. Η δική του ζωή καθώς και οι ζωές της γυναίκας και των παιδιών βρίσκονται υπό άμεση απειλή. Αν δεν φέρει εις πέρας την αποστολή του, θα μιλήσουν… τα όπλα!

Κριτική και εντυπώσεις:

Η τηλεοπτική σειρά «Ozark» είναι μια παραγωγή του Netflix, την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Jason Bateman ο οποίος υποδύεται μάλιστα και τον κεντρικό ήρωα, τον Marty.

Το αγαπημένο μου Netflix μας έχει συνηθίσει σε αξιόλογες παραγωγές, είτε αυτές είναι ταινίες είτε είναι σειρές. Η «Ozark» κινείται σε αυτό το επίπεδο, παρουσιάζοντας πολύ καλές ερμηνείες, εξαιρετική φωτογραφία και ενδιαφέρουσα σκηνοθετική άποψη.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ευφάνταστο σενάριό της, που σου κρατά το ενδιαφέρον με τις συνεχείς ανατροπές “ταΐζοντάς” σε με συχνές πυκνές δόσεις αγωνίας!

Δεν χωρά αμφιβολία. Η «Ozark» είναι μια από τις καλύτερες σειρές αυτής της περιόδου και θαρρώ ότι όταν με το καλό την δείτε θα την απολαύσετε δεόντως. Εγώ πάντως τη λάτρεψα! 🙂

Ozark – Trailer

Ozark | Official Trailer [HD] | NetflixOzark | Official Trailer [HD] | Netflix

Συντελεστές:

Σενάριο:

Bill Dubuque, Mark Williams, Martin Zimmerman, Paul Kolsby

Σκηνοθεσία:

Jason Bateman

Ηθοποιοί:

Jason Bateman – Martin ‘Marty’ Byrde
Laura Linney – Wendy Byrde
Sofia Hublitz – Charlotte Byrde
Skylar Gaertner – Jonah Byrde
Julia Garner – Ruth Langmore
Jordana Spiro – Rachel
Jason Butler Harner – Roy Petty
Esai Morales – Del
Peter Mullan – Jacob Snell
Lisa Emery – Darlene Snell
Josh Randall – Bruce Liddell
Bruce Altman – Sugarwood
McKinley Belcher III – Agent Trevor Evans
Eric Mendenhall – Hanson Jr.
Clayton Rohner – Hanson Sr.
Molly Leland – Liz
Allan Edwards – Bob Lily
Gabrielle Byndloss – Brenda
Chris Rickett – Windbreaker

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα