Πέμπτη και 12 - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πέμπτη και 12 – 2014

Δροσερή, με πολύ καλό χιούμορ, ξεχωριστούς χαρακτήρες, ενδιαφέρουσα πλοκή και μπόλικα “βέλη” που εύστοχα υποδεικνύουν τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Γράφει:

Πέμπτη και 12 - 2014
Διάρκεια:
103 λεπτά

Υπόθεση

Ο Ευτύχης είναι ένας νέος τριανταενός ετών που κανονικά θα έπρεπε να τον αποκαλούν Δυστύχη. Όπως χαρακτηριστικά λέει και η μητέρα του: αυτό το παιδί χρυσάφι πιάνει, σκατά γίνεται! Εμείς τον συναντάμε ένα πρωί που τρέχει να φτάσει στην τράπεζα στην οποία τον έχουν προσλάβει δοκιμαστικά για ένα μήνα. Το ξυπνητήρι που χάλασε, η μπανανόφλουδα που πάτησε, το λεωφορείο που έχασε… τον υποχρεώνουν να φτάσει για άλλη μια φορά καθυστερημένος. Αυτό σε συνδυασμό με το χάος που προκάλεσε στο γραφείο της διευθύντριας, του εξασφαλίζουν ένα εισιτήριο για την έξοδο! Ξανά στην αναζήτηση εργασίας, χωρίς ελπίδα, χωρίς κοπέλα, χωρίς χρήματα… και να ζεις στο σπίτι της μητέρας σου! Μέχρι που συνάντησε έναν άστεγο. Ένα μυστηριώδη τύπο όπου του μίλησε για το νόμο του σύμπαντος: κάνε θετικές πράξεις και εκείνες θα σου επιστραφούν! Και πράγματι… ακολουθεί την συμβουλή του άστεγου και κάτι φαίνεται να αρχίζει να κινείται στην βαλτωμένη του ζωή! Μέχρι που ο δρόμος του συναντάται με εκείνον ενός μεγαλοεκδότη που απειλεί… την ζωή του φίλου μας! Μήπως είναι η κατάλληλη ώρα να του επιστρέψει το σύμπαν τις καλές πράξεις;

Κριτική και εντυπώσεις

Τον Θανάση Τσαλταμπάση τον γνωρίσαμε και τον ξεχωρίσαμε σε κωμικούς ρόλους τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση. Χρειάστηκε όμως να προβληθεί η ταινία «Πέμπτη και 12» για να καταλάβουμε ότι εκτός από καλός ηθοποιός είναι εξίσου καλός σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Ένα πολυτάλαντο αστέρι που θαρρώ ότι έχει να μας δείξει πολλά σπουδαία πράγματα στο μέλλον! Η ταινία; Θαυμάσια! Δροσερή, με πολύ καλό χιούμορ, ξεχωριστούς χαρακτήρες, ενδιαφέρουσα πλοκή και μπόλικα “βέλη” που εύστοχα υποδεικνύουν τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Μια άρτια κοινωνική κωμωδία και μάλιστα από τα “χέρια” ενός νέου ανθρώπου! Εύγε! 🙂 Πρέπει να την απολαύσετε το συντομότερο δυνατό!

Πέμπτη και 12 – Trailer

ΠΕΜΠΤΗ & 12   TRAILERΠΕΜΠΤΗ & 12 TRAILER

Συντελεστές

Σενάριο

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Σκηνοθεσία

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ηθοποιοί

Θανάσης Τσαλταμπάσης
Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Χριστίνα Τσάφου
Κώστας Φλωκατούλας
Λευτέρης Ελευθερίου
Δανάη Κλειώ Οθωναίου
Γιώργος Γαλίτης
Αγοραστή Αρβανίτη
Χρήστος Σπανός
Σπύρος Παππάς
Νίκος Ορφανός
Πέτρος Μπουσουλόπουλος
Λάμπρος Φισφής

Guests:
Μαρία Καβογιάννη
Σμαράγδα Καρύδη
Τάσος Γιαννόπουλος
Ναταλία Δραγούμη
Γιάννης Τσιμιτσέλης
Βάσω Λασκαράκη
Αντώνης Γούναρης
Κώστας Βουτσάς

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.