Ραντεβού εκεί ψηλά - See you up there - Au revoir là-haut - 2017 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ραντεβού εκεί ψηλά – See you up there – Au revoir là-haut – 2017

Μια αξιολογότατη κινηματογραφική πρόταση που θα χάσετε αν δεν την δείτε!

Γράφει:

Ραντεβού εκεί ψηλά - See you up there - Au revoir là-haut - 2017

Διάρκεια:
117 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Edouard Péricourt (Nahuel Pérez Biscayart) και ο Albert Maillard (Albert Dupontel) είναι δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Edouard είναι μια παρορμητική καλλιτεχνική φύση, ενώ ο Albert είναι ένας μετρημένος στις πράξεις και στα συναισθήματα λογιστής. Οι δύο αυτοί αντιθέτου χαρακτήρος Γάλλοι, έχτισαν μια δυνατή φιλία στις πιο σκληρές συνθήκες· στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Καταλύτης των εξελίξεων της ιστορίας τους υπήρξε ο πολεμοχαρής υπολοχαγός Henri d’Aulnay-Pradelle. Ο άσπλαχνος αυτός άνθρωπος, παρόλο που είχε λάβει εντολή για παύση των εχθροπραξιών, διέταξε μια ανούσια και τραγική για τον Edouard επίθεση. Σε αυτήν, ο ήρωάς μας τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο πάνω στην προσπάθειά του να σώσει τον Albert.

Στο νοσοκομείο πια και με τον πόλεμο να έχει λήξει ο Albert καταφέρνει να βρει πλαστά χαρτιά για τον σωτήρα του. Επιθυμία του Edouard είναι να αλλάξει ταυτότητα και να θεωρηθεί ο ίδιος νεκρός από όλους και κυρίως από τον πατέρα του, ο οποίος δεν του είχε δείξει ούτε μια στάλα αγάπης.

Έτσι οι δύο συμπολεμιστές, ξεκινούν μια νέα ζωή, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Για να επιβιώσουν, ο καλλιτέχνης του διδύμου θα σκεφτεί μια έξυπνη κομπίνα. Μια κομπίνα που θα τους αποφέρει όντως πολλά χρήματα αλλά και που θα οδηγήσει την ιστορία μας σε μονοπάτια που δεν είχαν φανταστεί ούτε οι ήρωές μας, ούτε φυσικά και εμείς…

Κριτική και εντυπώσεις:

Η εξαιρετική γαλλική ταινία «Ραντεβού εκεί ψηλά – See you up there – Au revoir là-haut» είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Πιέρ Λεμέτρ – Pierre Lemaitre «Καλή αντάμωση εκεί ψηλά – Au revoir là-haut», που κυκλοφόρησε στο εξωτερικό το 2013. Ο συγγραφέας μάλιστα είναι ο ένας από τους δύο σεναριογράφους. Ο δεύτερος είναι ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας Albert Dupontel.

Τι να πρωτοπεί κανείς για την ταινία. Το πιο δυνατό της σημείο είναι σίγουρα η ιστορία, το σενάριό της. Ψυχαγωγική και διδακτική, συναρπάζει από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο! Γεμάτη ανατροπές και αναπάντεχες εξελίξεις κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή ενώ τον πλημμυρίζει με διαφόρων ειδών έντονα συναισθήματα!

Η σκηνοθεσία; Εξαιρετική! Οι ερμηνείες των ηθοποιών; Αντάξιες του σεναρίου και της σκηνοθεσίας. Φωτογραφία και μουσική επένδυση; Σε πολύ υψηλά επίπεδα! Αθροίζοντας όλα τα προηγούμενα, καταλαβαίνετε ότι η «Ραντεβού εκεί ψηλά – See you up there – Au revoir là-haut» είναι μια αξιολογότατη κινηματογραφική πρόταση που θα χάσετε αν δεν την δείτε! Οπότε… με την πρώτη ευκαιρία… ξέρετε! 🙂

Ραντεβού εκεί ψηλά – See you up there – Au revoir là-haut – Trailer

See You Up There / Au revoir là-haut (2017) - Trailer (English Subs)See You Up There / Au revoir là-haut (2017) – Trailer (English Subs)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Albert Dupontel, Pierre Lemaitre

Σκηνοθεσία:

Albert Dupontel

Ηθοποιοί:

Nahuel Pérez Biscayart – Edouard Péricourt
Albert Dupontel – Albert Maillard
Laurent Lafitte – Henri d’Aulnay-Pradelle
Niels Arestrup – Marcel Péricourt
Émilie Dequenne – Madeleine Péricourt
Mélanie Thierry – Pauline
Héloïse Balster – Louise
Philippe Uchan – Labourdin
André Marcon – Officier gendarme
Michel Vuillermoz – Joseph Merlin
Kyan Khojandi – Dupré
Carole Franck – Soeur Hortense
Gilles Gaston-Dreyfus – Monsieur le maire
Jacques Mateu – Monsieur le préfet
Philippe Duquesne – Gendarme gare
Denis Podalydès – Le ministre (voice)
Matthieu Sausset – Sergent Côte 113
Fred Epaud – Livreur catalogues
Axelle Simon – Madame Belmont
Augustin Jacob – Chirurgien parisien
Frans Boyer – Officier Côte 113
Eloïse Genet – Cécile
Bing Yin – Chinois 1
Xiaoxing Cheng – Chinois 2
Alexis Barbosa – Soldat
François Girard – Stretcher-Bearer
Gustave Kervern
Nicolas Lormeau
Nicolas de Lavergne
Grégoire Foessel
Travis Kerschen
Jonathan Louis

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.