Σαμποτάζ - Sabotage - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Σαμποτάζ – Sabotage – 2014

Το Sabotage είναι μια δυνατή ταινία δράσης που μπορείτε να δείτε και αν είστε φαν του είδους θα την απολαύσετε.

Γράφει:
Σαμποτάζ – Sabotage – 2014

Sabotage με τον Άρνολντ ΣβαρτσενέγκερΔιάρκεια:
109 λεπτά

Υπόθεση

Ο John ‘Breacher’ Wharton (Arnold Schwarzenegger) είναι επικεφαλής μιας επίλεκτης μονάδας της DEA, εκπαιδευμένης στο να διεισδύει σε συμμορίες μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, ο John και η ομάδα του, κλέβουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το Καρτέλ των ναρκωτικών και το κρύβουν. Όταν αργότερα πηγαίνουν να βρουν τα λεφτά για να τα μοιραστούν, αυτά έχουν κάνει φτερά. Οι ανώτεροί τους το μαθαίνουν, τους θέτουν προσωρινά σε διαθεσιμότητα και διατάζουν να βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Μα οι μήνες περνούν και, αφού δεν καταφέρνουν να βρουν ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον τους, τους επαναφέρουν ως ομάδα στη δράση.

Ο Tom “Pyro” Roberts (Max Martini), μέλος της ομάδας, βρίσκεται νεκρός με το τροχόσπιτό του κατεστραμμένο στις σιδηροδρομικές γραμμές. Η αστυνομικός των ανθρωποκτονιών Caroline Brentwood (Olivia Williams) και ο αστυνομικός Jackson (Harold Perrineau) αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν τον θάνατο, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για δολοφονία. Οι υποψίες γίνονται βεβαιότητα, μιας και στις επόμενες ημέρες, τα μέλη της ομάδας του Breacher δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον. Είναι η εκδίκηση του Καρτέλ ή μήπως κρύβεται ένα πιο σκοτεινό μυστικό πίσω από αυτούς τους θανάτους;

Κριτική και εντυπώσεις

Το Sabotage σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο Skip Woods και ο David Ayer έκαναν μια καλή προσπάθεια με το σενάριο, το οποίο εξελίσσεται ως αστυνομικό θρίλερ με αρκετές ανατροπές. Στην υλοποίηση υπάρχουν κάποια προβλήματα, με κυριότερο ότι οι, καλοί κατά τα άλλα, ηθοποιοί που παίζουν δεν φαίνεται να έδεσαν καλά ως ομάδα. Επίσης ο David Ayer ως σκηνοθέτης πρέπει να προσπαθήσει να βελτιωθεί κι άλλο. Η Olivia Williams ξεχωρίζει στο ρόλο της ντετέκτιβ και ο Sam Worthington παίζει πολύ καλά. Το Sabotage είναι μια δυνατή ταινία δράσης που μπορείτε να δείτε και αν είστε φαν του είδους θα την απολαύσετε.

Ατάκα από την ταινία Sabotage:
Breacher: Στη δουλειά μας, μπορεί να υπάρχει μόνο εμπιστοσύνη.

Ατάκα από την ταινία Sabotage:
-Η έρευνα τελείωσε… ο εισαγγελέας έχασε την όρεξή του. Πόσους ανθρώπους ξέρεις στη Washington Τζων; Έχεις φωτογραφίες με γερουσιαστές και τις γυναίκες τους; … Τι θα έλεγες αν σου έδινα την ομάδα σου πίσω;
-Μη μου κάνεις πλάκες.
-Κανείς δε θέλει να δουλέψει μαζί σου Τζων. Δεν έχω πουθενά αλλού να σε βάλω. … Το όπλο και το σήμα σου. Επέστρεψες στο παιχνίδι.

Ατάκα από την ταινία Sabotage:
Caroline: Έχω δει κι έχω δει αστυνομικούς, αλλά οι δικοί σου δε μοιάζουν καθόλου με αστυνομικούς.
Breacher: Ωραία. Είναι οι καλύτεροι μυστικοί πράκτορες της DEA.

Ατάκα από την ταινία Sabotage:
Monster: Δεν είμαστε ομάδα πια. Είμαστε μια συμμορία.

Sabotage – Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=BLFm2OoC9Do

Συντελεστές

Σενάριο

Skip Woods, David Ayer

Σκηνοθεσία

David Ayer

Ηθοποιοί

Arnold Schwarzenegger – John “Breacher” Wharton
Sam Worthington – James “Monster” Murray
Olivia Williams – Investigator Caroline Brentwood
Mireille Enos – Lizzy Murray
Harold Perrineau – Jackson
Terrence Howard – Julius “Sugar” Edmonds
Joe Manganiello – Joe “Grinder” Phillips
Josh Holloway – Eddie “Neck” Jordan
Martin Donovan – Floyd Demel
Max Martini – Tom “Pyro” Roberts
Kevin Vance – Bryce “Tripod” McNeely
Gary Grubbs – Lou Cantrell

Παραγωγή και Διανομή

Albert S. Ruddy Productions
5150 Action
Crave Films
Feelgood Entertainment

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.