Soul - 2020 Trailer (greek subs) .: Cinema .: Ματιά
 

Soul – 2020 Trailer (greek subs)

Soul: η νέα ταινία της Pixar με Τζαζ και… ψυχή

Γράφει: E Α
Soul – 2020 Trailer (greek subs)

Στην ταινία Soul, μόλις που ο Joe πιστεύει πως βρήκε αυτό που αναζητούσε στην μουσική του, ένα μικρό απρόοπτο -όσο και απρόσεκτο- βήμα τον στέλνει απ’ ευθείας σε ένα φανταστικό μέρος όπου καλείται να σκεφτεί ξανά τι σημαίνει πραγματικά να έχεις ψυχή.

Εκεί είναι που θα συναντήσει και θα συνεργαστεί με την 22, μια ψυχή που δεν πιστεύει πως η ζωή στη Γη μπορεί να σημαίνει τα πάντα. Ο Jamie Foxx δανείζει τη φωνή του στον Joe, και η Tina Fey στην 22.

SOUL - Teaser Trailer (greek subs)SOUL – Teaser Trailer (greek subs)

Σε σκηνοθεσία του δυο φορές βραβευμένου με Oscar, Pete Docter, το «Soul», η νέα ταινία της Disney/Pixar έρχεται το καλοκαίρι του 2020

Σύμφωνα με τον Docter, η ιδέα για την ιστορία δουλεύεται εδώ και 23 χρόνια.

«Άρχισε από τον γιό μου -που τώρα είναι 23- και την στιγμή που γεννήθηκε, και κατάλαβα πως είχε ήδη μια εντελώς δική του προσωπικότητα. Από που ήρθε;, αναρωτήθηκα.
Σκέφτηκα πως διαμορφώνουμε την προσωπικότητά μας, όταν ερχόμαστε σε επαφή και αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο.
Αλλά τώρα ήταν ξεκάθαρο πως γεννιόμαστε με κάτι πολύ μοναδικό, μια ιδιαίτερη αίσθηση του ποιοι είμαστε.»

Το «Soul» συστήνει τον Joe Gardner, έναν μεσήλικα δάσκαλος μουσικής σε σχολείο, όπου το αληθινό του πάθος είναι η jazz μουσική.
«Πιστεύω πως ο Joe παθαίνει αυτή τη κρίση, που παθαίνουν όλοι οι καλλιτέχνες», λέει ο Kemp Powers, συν-σκηνοθέτης της ταινίας.

«Αρχίζει να συνειδητοποιεί και να αισθάνεται πως το όνειρό του να γίνει μουσικός της jazz δεν θα πραγματοποιηθεί εύκολα και αναρωτιέται «Τι κάνω εδώ; Τι μου είναι να γραφτό να κάνω;»

Η ταινία τοποθετείται στη Νέα Υόρκη -μια πόλη που δίνει την ευκαιρία στους σκηνοθέτες να αποτυπώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπούν στην πόλη των ονείρων.
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη και είναι η πρώτη φορά που την επισκέπτεται η Pixar, και έχω τόσο εντυπωσιαστεί από την ενέργεια του να είσαι σίγουρος πως τα πάντα γύρω σου είναι σωστά.

Όταν ο χαρακτήρας μας είναι στο Queens, μοιάζει σαν να είναι στο Queens. Όταν πάλι τον βλέπουμε στο Manhattan, είναι σαν να βρίσκεται εκεί. Είναι υπέροχη αυτή η αίσθηση».

Όλο αυτό το σκηνικό της μεγάλης πόλης αποδεικνύεται ένα υπέροχο μέρος για να στήσει κανείς την ιστορία του, έχοντας κι όλα αυτά τα jazz στοιχεία.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Jon Batiste έγραφε πρωτότυπη μουσική για την ταινία και οι βραβευμένοι με Oscar Trent Reznor και Atticus Ross (“The Social Network”) είναι οι δημιουργοί του μουσικού score της ταινίας, που θα παρασυρθεί ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και εκείνο της soul, τον κόσμο τον ονειρικό.

To πρώτο teaser trailer προσφέρει όλα εκείνα που ένας φανατικός των ταινιών, μπορεί να βρει σε ένα κατάστημα.
«Μεγάλωσα με τα Peanuts και την μουσική του Vince Guaraldi. Νοιώθω σαν να κυλάει στις φλέβες μου όλο αυτό και φτιάχνουμε την δική μας εκδοχή.
Ο Jon Batiste είναι ένας μοναδικός μουσικός -είναι επίσης ιστορικός, οπότε μπορεί να συνταιριάσει όλες αυτές τις κουλτούρες, τους κόσμους, τις επιρροές στην δουλειά του.
Πιστεύω πως η jazz μουσική που υπάρχει στο «Soul» θα εμπνεύσει και μια καινούργια γενιά».

Η Dana Murray, παραγωγός της ταινίας υπογραμμίζει πως «η αντίθεση που φέρνουν οι Trent Reznor και Atticus Ross, είναι κάτι το εκπληκτικό. Είναι μια αναπάντεχη επιλογή της Pixar- είναι κάτι που ποτέ πριν δεν έχουμε επιχειρήσει».

«Η κωμωδία έρχεται τόσο φυσικά, αλλά εκείνο το μόνιμο συναίσθημα που αποκαλύπτει την αλήθεια στους χαρακτήρες είναι κάτι το πραγματικά υπέροχο», κλείνει ο Murray.

Jamie Foxx – Joe (voice)
Tina Fey – 22
Graham Norton – Moonwind
Rachel House – Terry
Alice Braga – Counselor Jerry (voice)
Richard Ayoade – Counselor Jerry (voice)
Phylicia Rashad – Libba (voice)
Donnell Rawlings – Dez (voice)
Ahmir-Khalib Thompson aka Questlove – Curley
Angela Bassett – Dorothea (voice)
Cora Champommier – Connie (voice)
Margo Hall – Melba (voice)
Daveed Diggs – Paul (voice)
Rhodessa Jones – Lulu (voice)
Wes Studio – Counselor Jerry (voice)
Sakina Jaffrey – Doctor (voice)
Fortune Feimster – Counselor Jerry (voice)
Calum Grant – Hedge Fund Manager (voice)
Laura Mooney – Therapy Cat Lady (voice)
Peggy Flood – Marge (voice)
Zenobia Shroff – Counselor Jerry (voice)
June Squibb – Gerel (voice)
Ochuwa Oghie – Dancerstar (voice)
Jeannie Tirado – principal Arroyo (voice)
Cathy Cavadini – Dreamerwind (voice)
Dorian Lockett – Dorian (voice)
Doris Burke – Basketball Announcer (voice)
Ronnie Del Carmen – Windstar (voice)
Esther Chae – Miho (voice)
Elisapie Isaac – Miali (voice)
Marcus Shelby – Ray Gardner (voice)
Jason Pace – Stockbroker (voice)
Ulka Simone Mohanty – Mother Teresa (voice)
Avery Kidd Waddell – Muhammed Ali (voice)
John Ratzenberger – Guy on the Subway

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα