Ισπαγγλικά - Spanglish - 2004 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ισπαγγλικά – Spanglish – 2004

Το Spanglish είναι μια ταινία που σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο τον θεατή. Υπάρχουν στιγμές που θα γελάσετε με την καρδιά σας και στιγμές που θα συγκινηθείτε.

Γράφει:

Spanglish - 2004
Διάρκεια:
131 λεπτά

Υπόθεση

Οι Κλάσκι είναι μια πλούσια πενταμελής οικογένεια που ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο πατέρας, Τζον (Adam Sandler), είναι πετυχημένος εστιάτορας-σεφ επιπέδου τεσσάρων αστέρων.
Η γυναίκα του, Ντέμπορα (Téa Leoni) ασχολείται με το ξόδεμα των χρημάτων που βγάζει ο σύζυγος της και με το να διαπληκτίζεται με την μητέρα της Έβελιν (Cloris Leachman). Τα δύο της παιδιά, η Μπερνίς (Sarah Steele) και ο Τζώρτζ (Ian Hyland), μεγαλώνουν σε ένα νεοπλουτίστικο περιβάλλον, χωρίς αυτό να έχει επηρεάσει αρνητικά τον χαρακτήρα τους χάρη στις προσπάθειες του πατέρα και της γιαγιάς τους.
Στο σπίτι προσλαμβάνεται ως οικιακή βοηθός η Φλορ Μορένο (Paz Vega), που έχει έρθει στις ΗΠΑ από το Μεξικό, ως οικονομική μετανάστρια μαζί με την κόρη της Κριστίνα (Shelbie Bruce).
Η Κριστίνα τραβά, με την εξυπνάδα και την εμφάνιση της, την προσοχή της Ντέμπορα, η οποία αρχίζει να ασχολείται μαζί της -πάντα υπό το πρίσμα του υλισμού- χωρίς να ζητήσει την άδεια της Φλορ. Η μικρή απολαμβάνει την ζωή κοντά στους Κλάσκι, ενώ η μητέρα της προβληματίζεται σχετικά με το αν πρέπει να μεγαλώσει την κόρη της όπως έκανε μέχρι στιγμής -δίνοντας αξία στο Είναι- ή αν πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της -βάζοντας στο πρόγραμμα και το Έχει.
Τα πράγματα μπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν η κρίση που περνά το ζευγάρι φτάνει στα άκρα και ο Τζον αρχίζει να γοητεύεται από την Φλορ.
Η συνέχεια επί της οθόνης…

Κριτική και εντυπώσεις

Το Spanglish είναι μια ταινία που σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο τον θεατή. Υπάρχουν στιγμές που θα γελάσετε με την καρδιά σας και στιγμές που θα συγκινηθείτε. Το γεγονός βέβαια ότι πρόκειται για μία χολιγουντιανή παραγωγή, επιβεβαιώνεται από την άμβλυνση των γωνιών της ιστορίας και την ωραιοποίηση μερικών καταστάσεων. Θαρρώ ότι οι λεπτομέρειες στην πραγματικότητα της ταινίας διαφέρουν παρασάγγης από εκείνες στην πραγματικότητα της ζωής στην Καλιφόρνια και στο Μαλιμπού. Πρόκειται όμως -όπως ήδη έγραψα- για λεπτομέρειες που δεν ενοχλούν ιδιαίτερα και δεν μειώνουν την απολαυστική παρακολούθηση της!
Αξίζει πραγματικά να την δείτε! 🙂

Spanglish Trailer Spanglish Trailer [HD]Spanglish Trailer [HD]

Συντελεστές

Σενάριο – σκηνοθεσία:
James L. Brooks

Ηθοποιοί

Adam Sandler – John Clasky
Téa Leoni – Deborah Clasky
Paz Vega – Flor Moreno
Cloris Leachman – Evelyn Wright
Shelbie Bruce – Cristina Moreno
Sarah Steele – Bernice Clasky
Ian Hyland – George Clasky

Παραγωγή και Διανομή
Columbia Pictures Corporation
Gracie Films
Προοπτική

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.