Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα - Bitter Moon – 1992 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα – Bitter Moon – 1992

Μια ταινία που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στα παγκόσμια κινηματογραφικά πράγματα.

Γράφει: E Α

Αυτό το θέμα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.
        This subject is exclusively adult and not suitable for people under 18.

Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα
Διάρκεια:
139 λεπτά

Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα, Bitter Moon. Υπόθεση

Ο Nigel (Hugh Grant) και η Fiona (Kristin Scott Thomas) είναι ένα ζευγάρι Βρετανών που διάγουν τον έβδομο χρόνο του γάμου τους. Αποφασίζουν να κάνουν ένα μακρύ ταξίδι στην Ινδία σε μια προσπάθεια να φέρουν φρέσκο αέρα στην σχέση τους. Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού, που είναι μια κρουαζιέρα στην Μεσόγειο, γνωρίζουν ένα ιδιαίτερο ζευγάρι. Τον Αμερικανό Oscar (Peter Coyote) και την νεαρή και όμορφη Γαλλίδα σύζυγό του Mimi (Emmanuelle Seigner). Ο Oscar είναι ανάπηρος, και με αυτό ως πρόφαση -ότι χρειάζεται βοήθεια- παρασέρνει τον Nigel στην καμπίνα του. Εκεί ξεκινά να του αφηγείται την ιστορία του με την Mimi. Μην φαντάζεστε όμως ότι μένει σε όσα συνήθως φανερώνουμε σε κάποιον άγνωστο. Κάνει, μεταξύ άλλων, γλαφυρότατες περιγραφές των ερωτικών του περιπτύξεων με την συμβία του, μην αφήνοντας απέξω ούτε την πιο μικρή λεπτομέρεια. Για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό; Ε, αυτό θα το ανακαλύψετε όταν δείτε την ταινία! 🙂

Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα, Bitter Moon. Κριτική και εντυπώσεις

Βασισμένη στο μυθιστόρημα “Lunes de Fiel” του Pascal Bruckner (κυκλοφόρησε το 1981 και στην Ελλάδα θα το βρείτε με τον ελληνικό τίτλο “Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα”), σε σκηνοθεσία και σενάριο του Roman Polanski και μουσική από τον δικό μας Βαγγέλη Παπαθανασίου, η ταινία «Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα – Bitter Moon» έχει αφήσει το δικό της στίγμα στα παγκόσμια κινηματογραφικά πράγματα. Οι βασικοί της ήρωες κινούνται στα όρια της διαστροφής όχι μόνο στον ερωτικό τομέα, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ τους. Αυτή, η δεύτερη διαστροφή είναι και πιο αφύσικη μιας και αφαιρεί την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά τόσο από τον δυνάστη όσο και από το θύμα. Αν δει κανείς την ταινία μόνο ως μια σειρά kinky ερωτικών επαφών, έχει χάσει όλη την ουσία. Ανάμεσα στις γραμμές κοιτάξτε και θα βρείτε πολλά, πάρα πολλά! Δείτε την!

Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα, Bitter Moon – Trailer (Greek subs)

BITTER MOON - HQ Trailer ( 1992 )BITTER MOON – HQ Trailer ( 1992 )

Συντελεστές

Σενάριο

Roman Polanski, Gérard Brach, John Brownjohn, Jeff Gross

Σκηνοθεσία

Roman Polanski

Ηθοποιοί

Peter Coyote – Oscar
Emmanuelle Seigner – Mimi
Hugh Grant – Nigel
Kristin Scott Thomas – Fiona
Victor Banerjee
Sophie Patel
Patrick Albenque
Smilja Mihailovitch
Leo Eckmann
Luca Vellani
Richard Dieux
Danny Wuyts
Daniel Dhubert
Nathalie Galán
Eric Gonzales
Jim Adhi Limas
Boris Bergman
Olivia Brunaux
Heavon Grant
Charlene
Geoffrey Carey
Robert Benmussa
Claire Lopez
Shannon Finnegan
Frédérique Lopez
Ysé Tran
Claude Bonnet

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.