Τα Μυαλά που Κουβαλάς - Inside Out - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τα Μυαλά που Κουβαλάς – Inside Out – 2015

Μια απολαυστική ταινία για μικρούς και μεγάλους, που καταπιάνεται με έξυπνο τρόπο με τη Χαρά, την Θλίψη και τα υπόλοιπα συναισθήματα στη ζωή μας.

Γράφει: E Α
Inside

Διάρκεια:
102 λεπτά

Τα Μυαλά που Κουβαλάς – Inside Out. Υπόθεση

Η Riley (Kaitlyn Dias) είναι ένα νεαρό κορίτσι που έχει μεγαλώσει στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Λόγω της δουλειάς του πατέρα της μετακομίζουν στο San Francisco κι έτσι η Riley θα αναγκαστεί να τα αφήσει όλα – φίλους, συμμαθητές, σχολείο – πίσω. Όπως σε όλους τους ανθρώπους, έτσι και μέσα στο μυαλό της Riley, υπάρχουν πέντε βασικά συναισθήματα: η Χαρά, η Θλίψη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία. Τα συναισθήματα συνεργάζονται μεταξύ τους, όμως κάθε άνθρωπος, ανάλογα με τις επιλογές που κάνει, δίνει περισσότερη ισχύ σε κάποιο από αυτά. Για παράδειγμα, στον μπαμπά της Riley (Kyle MacLachlan) είναι ο Θυμός και στη μαμά της (Diane Lane) η Θλίψη. Η Riley είναι μικρή ακόμη και δεν έχουν ξεκαθαρίσει εντελώς τα πράγματα, φαίνεται όμως ότι η Χαρά έχει το πάνω χέρι στα Αρχηγεία του μυαλού της.

Με τη μετακόμιση στο San Francisco θα αλλάξουν πολλά. Η Riley ξεκινά αντιδρώντας θετικά στις δυσκολίες, αλλά αυτές συνεχίζουν να έρχονται απανωτά η μία μετά την άλλη. Η Θλίψη κάνει κάποιες επεμβάσεις, όμως η Χαρά προσπαθεί να την περιορίσει επειδή δεν θέλει να στενοχωριέται η Riley. Γίνεται άραγε κάποιος να είναι κάθε στιγμή ευτυχισμένος ή μήπως όλα τα συναισθήματα έχουν την θέση τους στη ζωή μας; Ένα ατύχημα κατά τη διαχείριση των αναμνήσεων, πετάει τη Χαρά και την Θλίψη έξω από τα Αρχηγεία. Ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία προσπαθούν τις επόμενες μέρες να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η Χαρά και η Θλίψη προσπαθούν να βρουν το δρόμο της επιστροφής μέσα στους διαδρόμους του μυαλού της Riley. Θα είναι ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Ένα ταξίδι που όχι μόνο θα αξίζει τον κόπο, αλλά θα έχει και πολλά οφέλη τόσο για τη Riley, όσο και για εμάς τους θεατές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς – Inside Out. Κριτική και εντυπώσεις

Ο Pete Docter ( “Toy Story”, “Toy Story 2”, “Monsters, Inc.” / “Μπαμπούλας ΑΕ”, “Up” / “Ψηλά στον Ουρανό”, “WALL-E”) και ο Ronaldo Del Carmen ( “Up” / “Ψηλά στον Ουρανό”, “Monsters University” / “Μπαμπούλες Πανεπιστημίου” ) σκηνοθέτησαν και είχαν την βασική ιδέα για την ιστορία της ταινίας “Τα Μυαλά που Κουβαλάς” ( “Inside Out” ). Ανά τους αιώνες, φιλόσοφοι και άλλοι επιστήμονες προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις για το Αυτεξούσιο, την Προσωπικότητα και άλλα Υπαρξιακά Ζητήματα. Η σύγχρονη ψυχιατρική θεώρηση μας λέει ότι όλα τα συναισθήματα – Θυμός, Φόβος, Χαρά, Θλίψη – έχουν την θέση τους στη ζωή μας. Η ταινία “Τα Μυαλά που Κουβαλάς”, πιάνεται από το παραπάνω και μας δίνει με έξυπνο τρόπο τη δική της άποψη για το τι είναι σημαντικό, τι είναι ασήμαντο, πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις τα πράγματα και πώς να βρίσκεις τις ισορροπίες σου. Τα κωμικά στοιχεία και η δόση περιπέτειας δένουν καλά με το σενάριο και την κάνουν ακόμη πιο απολαυστική.

Η ταινία “Τα Μυαλά που Κουβαλάς” κυκλοφορεί στους ελληνικούς κινηματογράφους μεταγλωττισμένο στα ελληνικά ή με υποτίτλους, σε διανομή Feelgood Entertainment. Είναι μια ταινία που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και προσφέρεται να την δείτε πολλές φορές. Θα την απολαύσετε!

Τα Μυαλά που Κουβαλάς – Inside Out – Trailer (στα ελληνικά)

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ (INSIDE OUT) - TrailerΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ (INSIDE OUT) – Trailer

Τα Μυαλά που Κουβαλάς – Inside Out. Συντελεστές

Σενάριο

Pete Docter, Ronaldo Del Carmen, Meg LeFauve, Josh Cooley, Amy Poehler, Bill Hader

Σκηνοθεσία

Pete Docter, Ronaldo Del Carmen

Ηθοποιοί

Amy Poehler – Joy (voice)
Phyllis Smith – Sadness (voice)
Richard Kind – Bing Bong (voice)
Bill Hader – Fear (voice)
Lewis Black – Anger (voice)
Mindy Kaling – Disgust (voice)
Kaitlyn Dias – Riley (voice)
Diane Lane – Mom (voice)
Kyle MacLachlan – Dad (voice)
Paula Poundstone – Forgetter Paula (voice)
Bobby Moynihan – Forgetter Bobby (voice)
Paula Pell – Dream Director / Mom’s Anger (voice)
Dave Goelz – Subconscious Guard Frank (voice)
Frank Oz – Subconscious Guard Dave (voice)
Josh Cooley – Jangles (voice)
Flea – Mind Worker Cop Jake (voice)
John Ratzenberger – Fritz (voice)
Carlos Alazraqui – Helicopter Pilot (voice)
Peter Sagal – Clown’s Joy (voice)
Rashida Jones – Cool Girl’s Emotions (voice)
Lori Alan – Mother’s Sadness (voice)
John Cygan – Additional Voices (voice)
Sherry Lynn – Mother’s Joy (voice)
Laraine Newman – Mother’s Fear (voice)
Paris Van Dyke – Meg (voice)
Jess Harnell – Additional Voices (voice)
Tony Maki – Additional Voices (voice)

Στην ελληνική μετάφραση τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί:
Νάντια Κοντογεώργη – Χαρά
Άντρια Ράπτη
Τηλέμαχος Κρεβάικας
Λευτέρης Ελευθερίου – Φόβος
Κώστας Δαρλάσης
Μαρίνα Σαμάρκου
Ναταλία Παρτσινέβελου
Μαρία Πλακίδη
Χρήστος Θάνος
Βίνα Παπαδοπούλου
Δημήτρης Μενούνος
Ανδρέας Ευαγγελάτος
Αλέξανδρος Λουζιώτης

Παραγωγή και Διανομή

Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Feelgood Entertainment

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.