Θα Πέσει η Νύχτα - Night Will Fall .: TV Shows .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Θα Πέσει η Νύχτα – Night Will Fall

Γράφει: Matia Gr
Θα Πέσει η Νύχτα – Night Will Fall

Unless the world learns the lesson these pictures teach, night will fall.
Αν ο κόσμος δεν πάρει το μάθημά του από αυτές τις εικόνες, θα πέσει η νύχτα.

Ο Alfred Hitchcock και ο Sidney Bernstein κλήθηκαν να φτιάξουν ένα ντοκυμανταίρ για τα τραγικά γεγονότα του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Το πρωτογενές υλικό ήταν βίντεο που είχαν κινηματογραφήσει Βρετανοί και Σοβιετικοί στρατιώτες. Σε αυτό υπήρχαν μαρτυρίες από τους επιζώντες, φωτογραφίες και βίντεο από ομαδικούς τάφους και από τα στρατόπεδα συγκέντρωσεις κ.ά. Τελικά το ντοκυμανταίρ του Χίτσκοκ δεν προβλήθηκε ποτέ, επειδή οι Σύμμαχοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετική πολιτική προς την ηττημένη Γερμανία.

Σκηνές του ντοκυμανταίρ υπάρχουν στο “Memory of the Camps” (1983) και στο “Night Will Fall” (2015) του Andre Singer, που θα προβληθεί από την ΕΤ2 στις 26 Οκτωβρίου 2016, στις 22:00. Το “Night Will Fall” ( “Θα Πέσει η Νύχτα” ) έχει βραβευθεί με Εύφημο Μνεία της Ειδικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σέλφριτζ 2014 και με Ειδική Μνεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου της Ιερουσαλήμ 2014.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες