Ο Θρύλος του Ταρζάν - The Legend of Tarzan - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Ο Θρύλος του Ταρζάν – The Legend of Tarzan – 2016

Ο David Yates σκηνοθετεί τον νέο Ταρζάν με τον Alexander Skarsgård και την Margot Robbie στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Γράφει:
Ο Θρύλος του Ταρζάν – The Legend of Tarzan – 2016
Ο Θρύλος του Ταρζάν - The Legend of Tarzan - 2016

ο Θρύλος του Ταρζάν 2016 greek poster αφίσαΔιάρκεια:
110 λεπτά

Υπόθεση

Ο Τζων Κλέυτον Γ, Λόρδος του Greystoke (Alexander Skarsgård) είναι ο Ταρζάν. Γεννήθηκε στη ζούγκλα και η μητέρα του πέθανε μόλις τον γέννησε. Μετά την ταφή της από τον πατέρα του, κάποιοι γορίλες του επιτέθηκαν και τον σκότωσαν. Η Kala (Madeleine Worrall), μια θηλυκή γορίλας, βρήκε το μικρό ορφανό και το μεγάλωσε σαν να ήταν δικό της παιδί, μαζί με τον γιο της τον Akut (Matt Cross). Όταν ο Ταρζάν ήταν πια ένας νέος άνδρας, ο Kulonga (Charles Babalola), γιος του φύλαρχου Mbonga (Djimon Hounsou) τραυμάτισε θανάσιμα την Kala με ένα βέλος. Ο Ταρζάν δεν μπόρεσε να τη σώσει, μα επιτέθηκε στον Kulonga και τον σκότωσε. Ο Mbonga δεν τον συγχώρεσε για αυτό, και ζει με την ελπίδα ότι κάποτε θα βρει την ευκαιρία να σκοτώσει τον Ταρζάν.

Legend of Tarzan 2016 posterΤα χρόνια πέρασαν και ο άνθρωπος που μεγάλωσε μαζί με τους πιθήκους, εδώ και χρόνια έχει αφήσει πίσω του τη ζούγκλα. Γνώρισε την Τζέιν (Margot Robbie), την ερωτεύτηκε, έμαθε τους τρόπους και τη γλώσσα των ανθρώπων, ανακάλυψε την ταυτότητά του και πήρε την κληρονομιά του. Ο Τζων Κλέυτον Γ έγινε ο πέμπτος Λόρδος του Greystoke, παντρεύτηκε την αγαπημένη του και ζουν μαζί στη Μεγάλη Βρετανία.

Η νέα του ζωή έχει τις δικές της υποχρεώσεις. Η Βρετανία και το Βέλγιο έχουν μοιράσει στα δύο το Κογκό. Η Βελγική Κυβέρνηση είναι στα όρια της πτώχευσης. Έτσι, ενδιαφέρεται άμεσα να αυξηθούν οι δραστηριότητες της Βελγικής εταιρείας που εξορύσσει ορυκτά εκεί. Ο Βασιλιάς Λεοπόλδος Β του Βελγίου, έχει ήδη στείλει στην Αφρική τον Leon Rom (Christoph Waltz) και ζητάει βοήθεια και από την Βρετανική Κυβέρνηση. Τα φημισμένα διαμάντια του Opar είναι ο κοινός στόχος Άγγλων και Βέλγων, που ανυπομονούν να τα βγάλουν από την αφρικανική γη και να τα χώσουν στις τσέπες τους.

Ο Πρωθυπουργός (Jim Broadbent) συναντιέται με τον Λόρδο Clayton και ζητάει την βοήθειά του. Η εμπειρία του από τα χρόνια που ζούσε στην Αφρική, όπως και οι γνωριμίες που ο Τζων και η Τζέιν έχουν εκεί είναι πολύτιμες. Ο Τζων αρνείται. Με το τέλος της συνάντησης, τον ακολουθεί ο George Washington Williams (Samuel L. Jackson), διπλωματικός ακόλουθος των ΗΠΑ. Ο George έχει λόγους να πιστεύει ότι οι Βέλγοι φέρονται βάναυσα τους γηγενείς κατοίκους και μάλιστα τους κάνουν σκλάβους. Και αυτό είναι κάτι που ο Λόρδος Τζων Κλέυτον δεν μπορεί να το ανεχτεί. Αποφασίζει λοιπόν να πάει στην Αφρική, αλλά η επιθυμία του είναι η Τζέιν να μείνει στην Αγγλία για να είναι ασφαλής. Όμως η Τζέιν είναι μια γυναίκα με προσωπικότητα, και όχι μια αδύναμη δεσποσύνη.

Οι τρεις τους φτάνουν στην Αφρική και το πρώτο που κάνει ο Τζων είναι να χαιρετίσει σαν λέων, τρία λιοντάρια που συναντά. “Τα γνώριζε από τότε που ήταν πολύ μικρά λιονταράκια”, λέει η Τζέιν στον George. Αποφασίζουν να περάσουν το βράδυ ως φιλοξενούμενοι μια φυλής με την οποία είχαν επαφές παλιά.

Ξέρουν ότι οι Βέλγοι – με επικεφαλής τον Leon Rom – θέλουν τα διαμάντια του Opar. Αυτό που δεν ξέρουν, είναι τι τρέχει με τον Βέλγο στρατιωτικό. Ο Rom και η συνοδεία του δέχτηκε επίθεση από τον φύλαρχο Mbonga. Όλοι, εκτός από τον Rom σκοτώθηκαν εκείνη τη μέρα. Πώς του χάρισαν τη ζωή; Υποσχέθηκε στον Mbonga ότι θα του παραδώσει τον Ταρζάν.

Έτσι, το βράδυ ο Rom και οι άνδρες του επιτίθενται στο χωριό των ιθαγενών. Σκοτώνουν πολλούς και καταφέρνουν να απαγάγουν την Τζέιν. Ο George κάνει μια επιτυχημένη αντεπίθεση και τους απωθεί. Βρίσκει τον Τζων δεμένο και τον ελευθερώνει, αλλά ο Rom το σκάει με την Τζέιν.

O Rom προσπαθεί ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει την Τζέιν. Η νεαρή κοπέλα στέκεται με θάρρος μπροστά στους απαγωγείς της.

Ένας συνηθισμένος άνδρας μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο για να σώσει τη γυναίκα που αγαπά. Ο σύζυγός μου, δεν είναι συνηθισμένος.

Ωστόσο δεν μπορεί να ξεφύγει από τους Βέλγους. Θα αποτελέσει το δόλωμα για να αιχμαλωτίσουν τον Τζων. Ο Τζων από την πλευρά του, θα θυμηθεί την παλιά του ζωή και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που του παρέχει η φύση και όλες τις ικανότητές του. Επειδή είναι ο Ταρζάν. Ο άρχοντας της ζούγκλας!

Κριτική και εντυπώσεις

Για πάρα πολλά χρόνια ο Ταρζάν ήταν ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών. Κι όταν αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν και έκαναν δικά τους παιδιά, μπορεί να μην έκανε πια ταινίες ο Βαϊσμίλλερ, αλλά όλο και κάποιο κόμικ με τον Ταρζάν διάβαζαν. Επειδή ο Ταρζάν, όπως και ο Μόγλης, ασκούν μια ιδιαίτερη έλξη στην παιδική φαντασία. Μπορεί να κάνουν υπεράνθρωπα κατορθώματα, αλλά είναι πολύ πιο προσιτοί από άλλους χάρτινους υπερήρωες.

ο Θρύλος του Ταρζάν 2016 ΤζέινΟ Alexander Skarsgård ( “True Blood” ) επιλέχθηκε ως ο νέος Ταρζάν, και τα καταφέρνει πολύ καλά. Δίπλα του η γοητευτική και πολύ καλή ηθοποιός Margot Robbie έχει το ρόλο της Τζέιν. Μια Τζέιν διαφορετική από αυτές που είχαμε μάθει, αλλά δεν είναι και η Lara Croft. Ο Christoph Waltz είναι τόσο βαρετός όσο και στο Spectre, ενώ ο Djimon Hounsou κλέβει την παράσταση με το ταλέντο του, παρά την ολιγόλεπτη διάρκεια του ρόλου του. Την ταινία σκηνοθετεί εξαιρετικά ο David Yates. Το σενάριο θα ήθελε κάτι περισσότερο για να μας συνεπάρει εντελώς, αλλά είμαστε προκατειλημμένοι: αγαπούμε τον Ταρζάν!

Η νέα ταινία “Ο Θρύλος του Ταρζάν” ( “The Legend of Tarzan” ) σέβεται τον μύθο και τον χαρακτήρα του Ταρζάν, έτσι όπως τον έπλασε ο συγγραφέας Edgar Rice Burroughs κι έτσι όπως τον γνωρίσαμε από τις ταινίες και τα κόμικ στα μικράτα μας. Επίσης είναι πολύ καλό που οι παραγωγοί και οι συντελεστές της ταινίας παίρνουν θέση ενάντια στο εμπόριο ελεφαντόδοντου.

“Ο Θρύλος του Ταρζάν” ( “The Legend of Tarzan” ) κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Ιουλίου 2016 σε διανομή Tanweer.

Ο Θρύλος του Ταρζάν – The Legend of Tarzan – Trailer (Greek subs)

Ο Θρύλος του Ταρζάν (The Legend of Tarzan) - Trailer 2 (Gr Subs)Ο Θρύλος του Ταρζάν (The Legend of Tarzan) – Trailer 2 (Gr Subs)

Παραλειπόμενα (trivial) από την ταινία Ο Θρύλος του Ταρζάν – The Legend of Tarzan

 • Το Opar είναι μια μυθική πόλη, φημισμένη για τα διαμάντια της.
 • Έχουν γυριστεί 84 κινηματογραφικές ταινίες με ήρωα τον Ταρζάν και 15 τηλεταινίες και τηλεοπτικές σειρές. 22 από τις ταινίες, είχαν πρωταγωνιστή τον Τζώνι Βαϊσμίλλερ (Johnny Weissmuller).
 • Ο George Washington Williams που τον υποδύεται ο Samuel L. Jackson και ο Leon Rom που τον υποδύεται ο Christoph Waltz, είναι πραγματικά ιστορικά πρόσωπα.
 • Στην ταινία ακούγεται η (νέα) κραυγή του Ταρζάν. Δημιουργήθηκε συνδυάζοντας την φωνή του πρωταγωνιστή, με την φωνή ενός τραγουδιστή όπερας και ήχους άγριων ζώων.
 • Η Margot Robbie είπε σε συνέντευξη ότι γνώρισε τον Ταρζάν από το καρτούν που έφτιαξε η Disney το 1999.
 • Στην ίδια ερώτηση, ο Alexander Skarsgård απάντησε “με τις ταινίες τους Βαϊσμίλλερ φυσικά”.
 • Ένας από τους λόγους που δέχτηκε να υποδυθεί τον Ταρζάν, ήταν ότι ο πατέρας του ο Stellan αγαπούσε πολύ τις παλιές ταινίες με τον Ταρζάν.
 • Ο Alexander Skarsgård έχει ύψος 1,93 και ο Βαϊσμίλλερ είχε ύψος 1,90. Είναι οι πιο ψηλοί ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί τον Ταρζάν.
 • Για να προετοιμάσει το σώμα του για την ταινία, ακολούθησε αυστηρή δίαιτα για πολλούς μήνες. Δεν έτρωγε καθόλου ζάχαρη, γλουτένη, αλεύρι, γαλακτοκομικά και αλκοόλ.
 • Όταν τέλειωσαν τα γυρίσματα ο Alexander Skarsgård το γιόρτασε με τον πατέρα του να του μαγειρεύει για 4 ημέρες ό,τι ήθελε.
 • Οι παραγωγοί είχαν κάνει συζητήσεις με τον Michael Phelps, ολυμπιονίκη στην κολύμβηση, για να πρωταγωνιστήσει.
 • Το 1984 γυρίστηκε η ταινία “Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes” με τον Lambert στο ρόλο του Ταρζάν.
 • Ο Stuart Craig ήταν Production Designer και στις δύο ταινίες.
 • Ο John Hurt είχε ένα μικρό ρόλο στην ταινία, αλλά στην εκδοχή της ταινάις που τελικά κυκλοφόρησε στον κινηματογράφο δεν υπάρχει καμία σκηνή του.
 • Τη μουσική της ταινίας συνέθεσε ο Rupert Gregson-Williams.

Συντελεστές

Σενάριο

Adam Cozad, Craig Brewer

Σκηνοθεσία

David Yates

Ηθοποιοί

Alexander Skarsgård – Tarzan / John Clayton
Margot Robbie – Jane Clayton
Rory J. Saper – Young Tarzan (18 Years)
Christian Stevens – Young Tarzan (5 Years)
Christoph Waltz – Leon Rom
Samuel L. Jackson – George Washington Williams
Sidney Ralitsoele – Wasimbu
Osy Ikhile – Kwete
Mens-Sana Tamakloe – Kolo
Antony Acheampong – Kanam
Edward Apeagyei – Kimanga
Ashley Byam – Kasai
Casper Crump – Major Kerckhover
Adam Ganne – German Force Publique
Aleksandar Mikic – Muscular Force Publique
Gary Cargill – Unruly Force Publique
Shaun Smith – Medieval Faced Mercenary
Ian Mercer – Freckled Force Publique
Laurence Spellman – South African Force Publique
Alex Ferns – Force Publique Officer
Roger Evans – Force Publique Officer
Clive Brunt – Senior Officer
Djimon Hounsou – Chief Mbonga
Charles Babalola – Kulonga
Yule Masiteng – Muviro
Mimi Ndiweni – Eshe
Faith Edwards – Older Kuba Woman
Matt Cross – Akut
Madeleine Worrall – Kala
William Wollen – Kerchak
Cédric Weber – French Engineer
Richard James-Neale – Jug Eared Soldier
Charlie Anson – Sergeant
Simon Russell Beale – Mr. Frum
John Hollingworth – Steward
Maxim De Villiers – Young Officer
Miles Jupp – The Valet
Teresa Churcher – Stern Maid
Jim Broadbent – Prime Minister
Christopher Benjamin – Lord Knutsford
Paul Hamilton – Lord Stanhope
Ben Chaplin – Captain Moulle
Faisal Mohammed – Huge Warrior
Genevieve O Reilly – Tarzan’s Mother (as Genevieve O’Reilly)
Hadley Fraser – Tarzan’s Father
Augusts Dakteris – Tarzan Aerial Artist
Sophia Ramos – Singer
Caitlin McIntosh – Pigtails
Thomas Coghlan – Smallest / Little Boy (aged 10)
Amelia Mae Butler – Tiny / Young Girl (aged 9)
Jack Hammond – Bully / Big Boy (aged 11)
Oliver Lamb – Curious (Young) Boy
Matilda Hedley – Child (aged 10)
Luke Smith – Child in Greystoke Manor
John Harvey Wilson – Child in Greystoke Manor
Adam Scholes – Child in Greystoke Manor
Owen Walters – Child in Greystoke Manor
Orla McFarlane – Child in Greystoke Manor
Phillip Nathan Hendricks – Mbongo Warrior
Deboh Adeaga-Brown – Body Carrier / Mbolongo Warrior (uncredited)
Abi Adeyemi – Kuba Villager (uncredited)
Jaiye Afolabi – Mbolongo Warrior (uncredited)
Kayode Akinyemi – Mbolongo Warrior / Young Mbolongo Warrior (uncredited)
Emmanuel Akwafo – Tribe Warrior (uncredited)
Hugh Allison – Boma Villager (uncredited)
Michael Altoft – Belgian Soldier (uncredited)
Fraser Andrews – Frum’s Army Officer (uncredited)
James Francis Andrews – Force Publique Soldier (uncredited)
Gino Anganda – Warrior (uncredited)
Habib Anibaba – Mbolongo Warrior (uncredited)
Lasco Atkins – Mercenary (uncredited)
Mark Badham – Mercenary (uncredited)
Richard Banks – Force Publique (uncredited)
Rudy Barrow – Mbonga Tribe Warrior (uncredited)
Nathan Benham – Belgian Gunner (uncredited)
Andy Blithe – Frum’s Soldier (uncredited)
Charles-Jean Boucher – Tribe Warrior (uncredited)
Mark Bowsher – Belgian Soldier (uncredited)
Alexander Bracq – Belgium Soldier (uncredited)
Greg Brummel – Conscript (uncredited)
David Burge – Politician (uncredited)
Chris Cartwright – Belgian Soldier (uncredited)
Anthony Chisholm – Kuba Village Man (uncredited)
Ola Christian – Body Carrier (uncredited)
Philippe D’Imperio – Belgian Soldier (uncredited)
John Duggan – Market Trader London Street (uncredited)
Andrew Dunkelberger – American Businessman (uncredited)
Charlene Durrant – Young Posh Lady (uncredited)
Helen Evans – Passerby (uncredited)
Jack Everson – Belgian Conscript (uncredited)
Ibrahim Fagge – Warrior / Train Prisoner / Zanzibar Tribesmen (uncredited)
Marco Flammer – Force Publique Mercenary (uncredited)
Brandon Francis – Belgian Soldier (uncredited)
Duane Francis – Native Boma Worker (uncredited)
Don Sebastian Fula – Black Tribe (uncredited)
Andrea Gambadoro – Force Publique (uncredited)
Julian Gamm – Shoe Shine Boy (uncredited)
Samuel Garcia – Belgian Conscript (uncredited)
Don Gayle – Mombolo Warrior (uncredited)
Craig Goult – Carriage Passenger (uncredited)
Liv Hansen – Carriage Passenger (uncredited)
John Harding – Victorian Londoner (uncredited)
Pete Buzzsaw Holland – Frum’s Command Force (uncredited)
Tina Holland – Victorian Lady (uncredited)
Luke Hope – Belgian Soldier (uncredited)
Jermaine Humes – Mbonga Warrior (uncredited)
Joy Isa – Kuba Woman (uncredited)
Marcus G. Johnson – Mbolongo Warrior / Train Prisoner (uncredited)
Bentley Kalu – Mbolongo Warrior (uncredited)
John Samuel Kande – Shaman (uncredited)
Joshua Kekana – Mbolongo Warrior Tribesman / Boma Native Worker (uncredited)
Phelim Kelly – Victorian Londoner (uncredited)
Attila G. Kerekes – Upper-class Gentleman (uncredited)
Paul Kerry – Belgian Soldier (uncredited)
Marat Khairoullin – Smallest Mercenary (uncredited)
Denis Khoroshko – Frum’s Soldier (uncredited)
Fred King – Victorian Man (uncredited)
Eirik Knutsvik – Frum’s Command Force (uncredited)
Jeff Longland – Force Publique (uncredited)
Tyrone Love – Surma Warrior (uncredited)
Paul Low-Hang – Warrior / Train Prisoner (uncredited)
Nicholas Marshall – Warrior (uncredited)
Nick McKinless – Huge Belgian (uncredited)
Anthony Milton – Gentleman on Bus (uncredited)
Karen Mkrtchyan – Force Publique (uncredited)
Stephen Molyneaux – Belgian soldier (uncredited)
Cali Nelle – Mbolongo Leopard Warrior (uncredited)
Stephen Parker – Force Publique (uncredited)
Mac Pietowski – Force Publique (uncredited)
Guy Potter – Belgian Gunner (uncredited)
Ella Purnell – Young Jane Body Double (uncredited)
Florian Schwienbacher – Belgian Conscript (uncredited)
James Thomas Scott – Newspaper Seller (uncredited)
Timothy Scott – Force Publique (uncredited)
Tamara Sharpe – Carriage Passenger (uncredited)
Kieran Shekoni – Mbonga Tribe Warrior (uncredited)
Peter Silva – Tribesman (uncredited)
Marcus Sinclair – Mbonga Tribe Warrior (uncredited)
David Speed – Tradesman (uncredited)
Richard Stanley – Force Publique Officer (uncredited)
Adam Starks – Belgian Soldier (uncredited)
Ellen Claire Sutherland – Victorian Woman (uncredited)
Joshua Teya – Mombolo (uncredited)
Stephen Stallone Thomas – Mbonga Tribe Warrior (uncredited)
Matt Townsend – Belgian Conscript (uncredited)
Miroslav Zaruba – Belgian Officer (uncredited)
Dre Zengarta – Mbonga Tribe Warrior (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

Dark Horse Entertainment
Jerry Weintraub Productions
Riche Productions
Village Roadshow Pictures
Tanweer

Official Website:
LegendOfTarzan.com

A.A.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.