Το ημερολόγιο - The notebook – 2004 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Το ημερολόγιο – The notebook – 2004

Είναι μια εξαιρετική ταινία που θα αγαπήσει κάθε λάτρης των ρομαντικών φιλμ. Η ιστορία είναι απλή αλλά σου γεννά πολύ έντονα συναισθήματα.

Γράφει:
Το ημερολόγιο - The notebook – 2004

The notebook – Το ημερολόγιο - 2004Διάρκεια:
123 λεπτά

Υπόθεση

Η Allie και ο Noah συναντήθηκαν ένα καλοκαίρι, όταν η Allie πήγε με τους γονείς της διακοπές στην μικρή επαρχιακή πόλη που ζούσε ο Noah. Εκείνος ήταν ένα ακαλλιέργητο χωριατόπαιδο, χωρίς cent στην τσέπη, που εργαζόταν ως υλοτόμος. Εκείνη ήταν πλούσια, με γαλλικά, πιάνο χορό και τένις. Δύο αντίθετοι κόσμοι που έσμιξαν σε έναν μεγάλο καλοκαιρινό έρωτα. Οι κόντρες ήταν πολλές και έντονες αλλά η αγάπη είναι ένας πανίσχυρος συνδετικός κρίκος. Το φθινόπωρο όμως φέρνει τις βροχές και παίρνει μαζί του μακριά αυτούς τους έρωτες. Η Allie και o Noah χώρισαν τσακωμένοι.
Για τον επόμενο χρόνο ένα γράμμα φεύγει κάθε μέρα από τα χέρια του νεαρού αλλά δεν φτάνει ποτέ στην παραλήπτρια. Η μητέρα της τα κρύβει, επειδή πιστεύει ότι η κόρη της θα δυστυχήσει με τον φτωχό άντρα. Μετά από τόσες αναπάντητες προσπάθειες ο Noah σταματά να γράφει στην αγαπημένη του Allie. Ο χωρισμός φαντάζει μόνιμος και αμετάκλητος ειδικά μετά το ξέσπασμα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα χρόνια περνούν, ο καθένας τραβά το δρόμο του, αλλά η αγάπη δεν έχει πει την τελευταία της λέξη…

Κριτική και εντυπώσεις

H «The notebook – Το ημερολόγιο» αποτελεί την μεταφορά στον κινηματογράφο του ομότιτλου μυθιστορήματος του Nicholas Sparks. Είναι μια εξαιρετική ταινία που θα αγαπήσει κάθε λάτρης των ρομαντικών φιλμ. Η ιστορία είναι απλή αλλά σου γεννά πολύ έντονα συναισθήματα. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο, ετοιμάστε μια αξιόλογη ποσότητα χαρτομάντιλων. Θα σας χρειαστούν!
Νοικιάστε το DVD, αγοράστε κάνα ημίγλυκο κρασάκι και καθίστε να την απολαύσετε με το έτερον ήμισι… μόνο αν έχετε εκφράσει ποικιλοτρόπως και επαναλαμβανόμενα τα ρομαντικά σας αισθήματα. Aλλιώς δείτε την μόνοι σας… οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες και ανελέητες! Πλάκα κάνω… δείτε την, όπως και να έχει… αξίζει! 🙂

Ατάκα από την ταινία Το Ημερολόγιο – The Notebook

Δεν είμαι τίποτα ξεχωριστό. Ένας κοινός άνθρωπος με κοινές σκέψεις. Έζησα μια κοινή ζωή. Δε μου έστησαν μνημείο και σύντομα θα ξεχαστώ. Όμως από μια άποψη πέτυχα κάτι που θεωρώ πολύ σπουδαίο.

Αγάπησα με όλη μου την ψυχή και καρδιά και για μένα αυτό ήταν αρκετό.

Το Ημερολόγιο – The Notebook – Trailer

The Notebook  (2004) trailerThe Notebook (2004) trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Jeremy Leven, Jan Sardi

Σκηνοθεσία

Nick Cassavetes

Ηθοποιοί

Tim Ivey – Rower
Gena Rowlands – Allie Calhoun
Starletta DuPois – Nurse Esther
James Garner – Duke
Anthony-Michael Q. Thomas – Nurse Keith
Ed Grady – Harry
Renée Amber – Nurse at Counter
Jennifer Echols – Nurse Selma
Geoffrey Knight – Barker
Kevin Connolly – Fin
Ryan Gosling – Noah
Heather Wahlquist – Sara Tuffington
Rachel McAdams – Allie
Andrew Schaff – Matthew Jamison III
Matt Shelly – Seabrook Boy

Παραγωγή και Διανομή
New Line Cinema
Gran Via
Avery Pix
Warner
Village Films

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.