Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς - Danny Collins - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς – Danny Collins – 2015

Ο Danny Collins είναι πια 64 χρονών. Το γράμμα του John Lennon, ενός τραγουδιστή που ο Danny είχε ως πρότυπο και ίνδαλμα, είναι αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την απόφαση να αλλάξει τα πάντα! Είναι άραγε αργά ή θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία;

Γράφει: E Α

Danny CollinsΔιάρκεια:
106 λεπτά

Υπόθεση

Ο Danny Collins (Al Pacino) είναι ένας γερόλυκος της ροκ, που έχει κάνει πολλές εμπορικές επιτυχίες από το ’70 μέχρι σήμερα. Ποτέ όμως δεν είπε, και δεν έγραψε, τα τραγούδια που αυτός θα ήθελε. Δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει συναυλίες και να γεμίζει στάδια με τους θαυμαστές του. Όμως, δεν νιώθει γεμάτος μέσα του.

Ο μάνατζέρ του, Frank Grubman (Christopher Plummer), του κάνει δώρο για τα γενεθλιά του, μια επιστολή. Μια επιστολή που δεν είχε φτάσει στον παραλήπτη της. Την είχε στείλει ο John Lennon στον Danny το 1971 και – μεταξύ των άλλων – του έγραφε:

Μείνε πιστός στον εαυτό σου. Μείνε πιστός στη μουσική σου.

Danny Collins birthday partyΑυτά τα λόγια ήταν ένα χτύπημα στο κέντρο της προσωπικότητας του Danny. Πίσω από τις εμπορικές επιτυχίες, τη διασημότητα, την αυτοπεποίθηση και τα πολλά χρήματα, υπήρχε ένα αδύνατο σημείο. Ο Danny ούτε έμεινε πιστός στις αξίες του, ούτε στη μουσική του. Έγραφε σουξέ, κέρδιζε χρήματα, περιτριγυριζόταν από αιθέριες υπάρξεις, όμως έχασε τα πιο σημαντικά πράγματα. Κι ο Lennon το είχε θέσει πολύ απλά: “all you need is love”. Κι ο Danny δεν αγαπάει πια ούτε τα τραγούδια που λέει, ούτε τον εαυτό του τον ίδιο. Και πώς να δώσεις αγάπη, αν δεν την έχεις μέσα σου;

Η μουσική δεν είναι το μόνο κομμάτι της ζωής του Danny, που δεν πήγε όπως ο ίδιος θα ήθελε. Υπάρχει και ένα πολύ πιο ουσιαστικό κομμάτι της ζωής. Η οικογένεια. Ο Danny αποφασίζει ότι δεν έχει νόημα – όχι να παντρευτεί – μα ούτε καν να συνεχίσει να ζει μαζί με την νεαρά Sophie. Γυρίζοντας στο σπίτι, την πιάνει και στα πράσα με έναν νεαρό… Δεν θυμώνει καθόλου μαζί της. Έχει κάτι πιο σημαντικό να κάνει. Να βρει τον γιο του!

Danny Collins Son and FamilyΣτο τέλος μιας συναυλίας, κάπου στις αρχές του ’80, ο Danny κοιμήθηκε με μια θαυμάστριά του στα παρασκήνια. Δηλαδή τι κοιμήθηκε… μάτι δεν κλείσανε! Αποτέλεσμα, ο Tom Donnelly (Bobby Cannavale), ένα παλικάρι μέχρι ‘κει πάνω. Ο Danny όταν έμαθε ότι γεννήθηκε ο γιος του, πίστεψε πως η βοήθεια που πρέπει να δώσει είναι οικονομική. Τόσο όμως η μητέρα του Tom, όσο και ο ίδιος αργότερα, έσκιζαν τις επιταγές. Τα λεφτά δεν είναι το παν, κύριε Κόλινς, αγάπη χρειάζεται ο κόσμος… Σήμερα, ο γιος του έχει παντρευτεί μια υπέροχη γυναίκα, έχει μια γλυκύτατη κόρη και η γυναίκα του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. Πώς θα δεχτεί ο Tom στη ζωή του έναν πατέρα που δεν τον έχει ξαναδεί ποτέ από κοντά;

Ο Danny Collins είναι πια 64 χρονών. Το γράμμα του John Lennon, ενός τραγουδιστή που ο Danny είχε ως πρότυπο και ίνδαλμα, είναι αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την απόφαση να αλλάξει τα πάντα! Είναι άραγε αργά ή θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία;

Κριτική και εντυπώσεις

Η κεντρική ιδέα της ταινίας, βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός. Μια επιστολή του John Lennon προς τον μουσικό Steve Tilston, που ο τελευταίος έμαθε την ύπαρξή της 30 χρόνια μετά τη δολοφονία του Lennon. Εκεί τελειώνουν και οι ομοιότητες, μιας και ο Tilston ούτε έκανε τόσο μεγάλη περιουσία όσο ο Κόλινς, ούτε έζησαν την ίδια ζωή.

Collins vs billboardΟ Dan Fogelman (Cars – 2006, Bolt – 2008, Tangled – 2010, Crazy, Stupid, Love – 2011) έκανε καταπληκτική δουλειά στο σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία αριστοτεχνικά. Η Οδύσσεια, το ταξίδι προς την Ιθάκη, είναι ένας δρόμος που κρύβεται μέσα μας. Ο Fogelman μας παίρνει μαζί σε αυτή την πορεία του πρωταγωνιστή προς τη λύτρωση, χωρίς να απευθύνεται σε μία ελίτ. Έτσι, δημιούργησε μια ταινία που έχει να δώσει πολλά, χωρίς διδακτισμούς, σε ένα ευρύ κοινό.

Ο Al Pacino είναι μοναδικός και η ερμηνεία του είναι φανταστική όπως πάντα. Οι ηθοποιοί που θα κατάφερναν να παίξουν τόσο καλά αυτό τον ρόλο, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Άλλοτε με την έπαρση της διασημότητας και άλλοτε με αυτοσαρκασμό, σε κάποιες σκηνές μας συγκίνησε ιδιαίτερα και σε άλλες μας έκανε να γελάσουμε. Πραγματικά δεν έχω λόγια.

Είναι πολύ ευχάριστο γεγονός ότι οι υπόλοιποι ηθοποιοί στέκονται επάξια δίπλα στον Al Pacino. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο Bobby Cannavale, καθώς ο ρόλος του είχε πολλές απαιτήσεις. Ξεχωρίζει επίσης η μικρή Giselle Eisenberg στο ρόλο της εγγονής του ροκ σταρ. Ο σπουδαίος Christopher Plummer είχε έναν υποστηρικτικό ρόλο που δεν τον εμπόδισε όμως να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Η Jennifer Garner εντυπωσιάζει σε ένα ρόλο πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε είχαμε δει ως σήμερα και η Annette Bening είναι πραγματικά η πιο κατάλληλη για να παίξει τη διευθύντρια Mary Sinclair.

Η ταινία “Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς” είναι ένα αριστούργημα, ένα σπάνιο διαμάντι, μια ταινία που σίγουρα αξίζει και πρέπει να τη δείτε. Στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 2 Απριλίου 2015 σε διανομή Odeon.

Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς – Danny Collins – Trailer (Full HD, Greek subs)

http://www.youtube.com/watch?v=6N6yNuqUXOo

Ατάκα από την ταινία Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς – Danny Collins

Mary Sinclair: Έχεις πάρει ναρκωτικά;
Danny Collins: Τώρα ή γενικά;
Mary Sinclair: Τώρα.
Danny Collins: Όχι. Δείπνο;
Mary Sinclair: Μου ζητάς να βγούμε;
Danny Collins: Έτσι νομίζω.
Mary Sinclair: Όχι.
Danny Collins: Δεν ανήκεις στις θαυμάστριές μου, ε;
Mary Sinclair: Τώρα ή γενικά;
Danny Collins: Γενικά.
Mary Sinclair: Όχι.
Danny Collins: Πάντως κάνουμε ωραία κουβεντούλα οι δυο μας.

Ατάκα από την ταινία Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς – Danny Collins

Tom: Πέρασα όλη μου τη ζωή, προσπαθώντας να είμαι ο άνδρας που δεν είσαι εσύ.

Συντελεστές

Σενάριο

Dan Fogelman

Σκηνοθεσία

Dan Fogelman

Ηθοποιοί

Al Pacino – Danny Collins
Christopher Plummer – Frank Grubman
Bobby Cannavale – Tom Donnelly
Jennifer Garner – Samantha Leigh Donnelly
Giselle Eisenberg – Hope Donnelly
Annette Bening – Mary Sinclair
Melissa Benoist – Jamie
Josh Peck – Nicky
Aarti Mann – Nurse Nikita
Katarina Cas – Sophie
Anne McDaniels – Danny’s Doll
Brian Smith – Judd
Eric Lange – Doctor Silverman
Cassandra Starr – Groupie
Michael Patrick McGill – Neighbor Steve
Scott Lawrence – Dr. Kurtz
Meghan Aruffo – Cake girl / Sophie friend
Linda Wang – Asian Fan
Kiff VandenHeuvel – Marty
Eric Michael Roy – Young Danny Collins (as Eric Schneider)
Tim Jo – Tim
Julia Eisenberg – Ballet Dancer
Laura Krystine – Ballerina
Kodi Baker – Boy Band Member
Ron Bottitta – Today Show Host
Justin Sandler – Pee Guy
Elsi Eng – Eye Candy
Eric Newnham – Dentist Jim
Romina Laino – Stewardess
Chance Wilder Onody – Standin-Danny Collins Bass Player
Richard Allan Jones – Party Guest
Kristin Brock – Kissing Couple
Kyle Leatherberry – Boy Band Member
Travis Johns – Roadie
Roz McHenry – Red Vine Lady #1
Elaine Partnow – Red Vine Lady #2
Jane Shayne – Red Vine Lady #3
Antonio Gomez – Patrelli’s Piano Mover
Olivia Gonzales – Ballerina
Cody Griffis – Kissing Couple Guy
Richard Markman – Tailor
Arthur Bedran – Boy Band member
Patrick Pedraza – Pee Guy #1
Mikaela Tallett – Ballerina
Roslyn Reno – Red Vine Lady #1
Meli Alexander – Party Guest with Smart Phone (uncredited)
Nick de Graffenreid – Patrelli’s Piano Mover (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

Big Indie Pictures
ShivHans Pictures
Bleecker Street Media
Odeon

Για να δείτε τη συνέντευξη του Dan Fogelman για το Danny Collins κάντε κλικ εδώ!

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.