Ματιά

Με το δεξί, Σπύρο μου

Πρεμιέρα εχθές το βράδυ στον ΑΝΤ1 για την εκπομπή «Με το δεξί». Μια εκπομπή που αλλάζει – επισκευάζει σπίτια με παρουσιαστή και πρωτεργάτη τον αρχιτέκτονα και διακοσμητή Σπύρο Σούλη. Με κλικ εδώ θα βλέπετε […]

Με το δεξί, Σπύρο μου

Πρεμιέρα εχθές το βράδυ στον ΑΝΤ1 για την εκπομπή «Με το δεξί». Μια εκπομπή που αλλάζει – επισκευάζει σπίτια με παρουσιαστή και πρωτεργάτη τον αρχιτέκτονα και διακοσμητή Σπύρο Σούλη.

Η «Με το δεξί» είναι βασισμένη στην φόρμα της αμερικάνικης εκπομπής «Extreme Makeover, Home Edition» (του αμερικανικού εθνικού δικτύου ABC, που μας κράτησε συντροφιά το προηγούμενο καλοκαίρι, πάλι από τον ΑΝΤ1) και προσαρμοσμένη φυσικά στα ελληνικά μεγέθη:
– Το πούλμαν – τροχόσπιτο – στρατηγείο μικρούλι (μπορούσε και να λήψει σε αυτό το επεισόδιο: Αθήνα – Λούτσα ήταν η διαδρομή).
– Το συνεργείο ολιγομελές.
– Η ανακατασκευή όχι από τα θεμέλια, όπως γίνεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
Όλα τα προηγούμενα φυσικά είναι λογικά και απόλυτα δικαιολογημένα μιας και οι διαφημίσεις (αυτές πληρώνουν το όλο κόστος – δεν είναι ΕΡΤ να μας τα παίρνει με το έτσι θέλω) της ελληνικής έκδοσης είναι ασυγκρίτως λιγότερες και φτηνότερες αυτών της αμερικανικής.

Εκεί που πιστεύω ότι υπερτερούμε των αμερικανών είναι ο παρουσιαστής. Ο αξιαγάπητος Σπύρος στον ρόλο του συναδέλφου του Ty Pennington, τον ξεπερνά σε όλα τα σημεία εκτός αυτού της τρέλας (και αυτό μόνο ως θετικά μπορώ να το δω). Στο τέλος της εκπομπής μπορεί να μην φώναξε: «Bus driver, move that bus», αλλά χάρισε σε μια οικογένεια ένα σπίτι πάνω ακριβώς στις ανάγκες της, όμορφο, και ζεστό (μεταφορικά και μη) σε αντίθεση με τα επιτεύγματα άλλης συναφούς εκπομπής του τηλεοπτικού μας τοπίου… άντε μέρα που είναι δεν λέω κακίες.

Θα μου πεις, και με το δίκιο σου κοπελούδα μου: λύνει ένα ανακαινισμένο σπίτι τα προβλήματα μιας οικογένειας; Δεν τα λύνει, αλλά κάνει την καθημερινότητα της πιο εύκολη και πιο όμορφη. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετά σημαντικό. Όταν μάλιστα ο παρουσιαστής έχει ευαισθησίες, ορθή σκέψη και τρόπους, τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.

Το μόνο που μένει να πω είναι: Με το δεξί, Σπύρο μου, με το δεξί…

Ν.Π.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TV Shows