Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού - King Arthur: Legend of the Sword - 2017 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού – King Arthur: Legend of the Sword – 2017

Δείτε την με την πρώτη ευκαιρία! 🙂

Γράφει: E Α

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού

Διάρκεια:
126 λεπτά

Υπόθεση:

Μια βάρκα ακυβέρνητη, με μοναδικό επιβάτη ένα τρομαγμένο αγόρι, πλησιάζει στην όχθη του ποταμού όπου μερικές πόρνες του Londinium πλένουν τα ρούχα τους. Οι γυναίκες παίρνουν υπό την προστασία τους τον μικρό Arthur. Ο χρόνος περνά και το άγουρο αγόρι γίνεται ένας ρωμαλέος νεαρός άντρας όπου έχει εξέχουσα θέση στον υπόκοσμο της πόλης.

Ο Vortigern, ο τωρινός βασιλιάς της Αγγλίας, δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής. Διοικεί την χώρα του με το μαστίγιο και τον φόβο. Όπως είναι φυσικό έχουν εμφανιστεί κάποιοι επαναστάτες, χωρίς όμως να έχουν κάποια ιδιαίτερα επιτυχημένη δράση μέχρι στιγμής.

Κάποια στιγμή, τα νερά ενός ποταμού υποχωρούν και εμφανίζεται το μυθικό σπαθί Εξκάλιμπερ σφηνωμένο σε ένα βράχο. Ο μύθος λέει ότι το σπαθί θα μπορέσει να τραβήξει από το πέτρινο θηκάρι του ο νόμιμος -εξ αίματος- βασιλιάς της χώρας. Οι άντρες του σφετεριστή άρχοντα αναζητούν αυτόν τον νέο, με σκοπό φυσικά να τον βγάλουν από την μέση.

Όταν έρχεται η σειρά του Arthur να δοκιμάσει… το σπαθί αναγνωρίζει τον νόμιμο βασιλιά και τραβιέται με ευκολία από το βράχο. Ο Arthur είναι αυτός που πρέπει να έχει το στέμμα της χώρας! Το ότι κρατά το Εξκάλιμπερ είναι μια καλή αρχή… η συνέχεια όμως;

Ε, αυτή τη συνέχεια είναι που θα απολαύσετε όταν δείτε την ταινία…

Κριτική και εντυπώσεις:

Οι εντυπώσεις μου από την «Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού» είναι θετικότατες. Καθώς την έβλεπα η αγωνία μου όλο και αυξανόταν, η πλοκή με είχε συνεπάρει και τόσο η εικόνα όσο και ο ήχος ήταν εκπληκτικά. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν αρκετά καλές, χωρίς να ξεχωρίσω κάποια ιδιαίτερα… ίσως λίγο πιο καλή από τις άλλες, ήταν εκείνη της μάγισσας που βοήθησε τον Αρθούρο να δραπετεύσει.

Να σας πω την αλήθεια, τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου δεν τον έχω διαβάσει. Έτσι δεν έχω τυχόν ενστάσεις για το αν και εφόσον οι σεναριογράφοι τον έχουν ακολουθήσει ή τον έχουν κατακρεουργήσει. Με αυτό το δεδομένο -γιατί συνήθως η βάναυση αλλαγή μιας κλασσικής ιστορίας με ενοχλεί- σας προτείνω ανεπιφύλακτα την ταινία. Δείτε την με την πρώτη ευκαιρία! 🙂

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού – King Arthur: Legend of the Sword – Trailer (Greek subs)

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΘΟΥΡΟΣ: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ (KING ARTHUR) - OFFICIAL TRAILER (GREEK SUBS)ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΘΟΥΡΟΣ: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ (KING ARTHUR) – OFFICIAL TRAILER (GREEK SUBS)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Joby Harold, Guy Ritchie, Lionel Wigram

Σκηνοθεσία:

Guy Ritchie

Ηθοποιοί:

Charlie Hunnam – Arthur
Astrid Bergès-Frisbey – The Mage
Jude Law – Vortigern
Djimon Hounsou – Bedivere
Eric Bana – Uther
Aidan Gillen – Bill
Freddie Fox – Rubio
Craig McGinlay – Percival
Tom Wu – George
Kingsley Ben-Adir – Wet Stick
Neil Maskell – Back Lack
Annabelle Wallis – Maggie
Zac Barker – Young Arthur 2 yrs
Oliver Barker – Young Arthur 2 yrs
Geoff Bell – Mischief John
Poppy Delevingne – Igraine
Millie Brady – Catia
Nicola Wren – Lucy
Wil Coban – Brother Blackleg
Bleu Landau – Blue
Jacqui Ainsley – Lady of the Lake
Lorraine Bruce – Syren
Georgina Campbell – Kay
Rob Knighton – Mordred
Michael Hadley – Mage King
David Beckham – Trigger
Katie McGrath – Elsa
Peter Ferdinando – Earl of Mercia
Michael McElhatton – Jack’s Eye
Mikael Persbrandt – Greybeard
James Warren – Mike
Ellie Graham – Maria

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.