Αυτοποτιζόμενες γλάστρες .: Κατασκευές για το σπίτι .: Ματιά
 

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Μια ανέξοδη κατασκευή αυτοποτιζόμενης γλάστρας για όλους όσους ταξιδεύουν συχνά, ή δεν θυμούνται να ποτίζουν τις γλάστρες τους συχνά ή απλά θέλουν πολλές γλάστρες ανέξοδα!

Γράφει: Matia Gr
Αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Για κάθε γλάστρα θα χρειαστούμε ένα πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού και βαμβακερό σπάγκο κουζίνας (ή άλλο βαμβακερό σχοινί).

Τι κάνουμε:
Πρώτα θα κόψουμε το μπουκάλι στη μέση. Ξεβιδώνουμε το καπάκι. Στη συνέχεια τρυπάμε με ένα σουβλί ή κατσαβίδι που το χτυπάμε με ένα σφυρί το καπάκι του μπουκαλιού. Κόβουμε περίπου 50 εκατοστά βαμβακερού σχοινιού, το διπλώνουμε στη μέση και λίγο πιο κάτω από εκεί που ενώνονται τα άκρα κάνουμε ένα κόμπο. Περνάμε το σχοινί μέσα από το πώμα του μπουκαλιού έτσι ώστε ο κόμπος με τη θηλιά να είναι στην εσωτερική πλευρά του καπακιού. Καπακώνουμε το μπουκάλι και βάζουμε το πάνω μέρος του με το καπάκι προς τα κάτω μέσα στο κάτω μέρος του μπουκαλιού. Γεμίζουμε με χώμα και σπέρνουμε τους σπόρους μας ή φυτεύουμε το μικρό φυτό μας. Ποτίζουμε καλά την πρώτη φορά για να καθίσει καλά το χώμα και χύνουμε το επιπλέον νερό. Η νέα αυτοποτιζόμενη γλάστρα μας είναι έτοιμη! Το μόνο που μελλοντικά θα χρειαστεί να προσέξουμε είναι να μην στεγνώσει ποτέ πάρα πολύ το χώμα της αυτοποτιζόμενης γλάστρας μας.

Και για να ξέρουμε πάντα τι έχουμε φυτέψει δεν έχουμε παρά να φτιάξουμε «Σπόροι, φυτά και μυρωδικά με ονοματεπώνυμο».

  Run - Καταδίωξη - 1991
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.