Ένα Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο παιχνίδι .: Tips & Tricks για το Σπίτι .: Ματιά
 

Ένα Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο παιχνίδι

Ένα εξαιρετικό κολπάκι-ιδέα για τα δώρα των Χριστουγέννων ή/και της πρωτοχρονιάς.

Γράφει: Matia Gr
Ένα Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο παιχνίδι

Έχετε βέβαια ακουστά για το έθιμο της κρεμασμένης κάλτσας… Οι κάλτσες των παιδιών (και όχι μόνο) κρεμιούνται μπροστά στο τζάκι την παραμονή των Χριστουγέννων, και όταν ξημερώσει Χριστούγεννα μικροί και μεγάλοι τρέχουν να δουν με τι δώρα τους τις γέμισε ο Άγιος Νίκολας (για τους ξένους) ο Άγιος Βασίλης για εμάς.

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές αναρωτήθηκα τι σόι δώρα μπορούν να χωρέσουν μέσα σε μια κάλτσα. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδικά παιχνίδια… νομίζω πως είναι ανέφικτο να στριμώξεις κάποιο μέσα σε μια κάλτσα. Ναι, συμφωνώ πως το έθιμο αυτό είναι ωραίο. Και για να το χαρούμε όλοι, εμείς θα ακολουθήσουμε μια παραλλαγή του. Ακούστε προσεκτικά τι πρέπει να κάνουμε…

Πρώτα απ’ όλα φροντίζουμε όλα τα δώρα να τυλιχτούν με διαφορετικό σχέδιο χαρτιού περιτυλίγματος. Κόβουμε ένα μικρό κομματάκι από αυτό το χαρτί, γράφουμε (για σιγουριά) το όνομα του παραλήπτη του δώρου, επαναλαμβάνουμε για όλα τα δώρα την διαδικασία και τα φυλάμε όλα μαζί σε μέρος σίγουρο. Την ημέρα λοιπόν που είναι να γεμίσουμε τις κάλτσες, τις γεμίζουμε με τα αντίστοιχα χαρτάκια. Έτσι ο καθένας, με οδηγό το κομματάκι χαρτιού που θα έχει στο χέρι του θα βρει το δώρο που του ανήκει.

Με αυτό το ωραίο κολπάκι αποφεύγουμε να μπορεί κανείς να μαντέψει τι περιέχει εντός του το δώρο που φέρει το όνομά του, τα δώρα παραμένουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και κανείς δεν ξέρει σε ποιόν ανήκει τι και η έκπληξη είναι αληθινή για όλους. Προσοχή στα χαρτάκια σας όμως ε;;; Μην τα μπλέξετε, μην τα χάσετε και γίνει η έκπληξη δυσάρεστη για εσάς! Καλές γιορτές!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.