Έτοιμη ζύμη κρουασάν

Έτοιμη ζύμη κρουασάν

Έτοιμη ζύμη κρουασάν

Προς το παρόν στην Ελληνική αγορά υπάρχουν μόνο δύο εταιρίες που πουλούν ζύμη κρουασάν η οποία θέλει μόνο ψήσιμο.

Έτοιμη ζύμη κρουασάν

Η ευκολία του να φτιάξει κανείς σπιτική ζύμη για κρουασάν είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτήν που εξαφανίζονται μόλις εμφανιστούν σε κουζίνα, πιατέλα, σπίτι, πάρτυ κτλ. Έτσι λοιπόν αναγκαστικά καταφεύγουμε στα συσκευασμένα κρουασάν ή σε έτοιμη ζύμη κρουασάν. Προς το παρόν στην Ελληνική αγορά έχω βρει μόνο δύο εταιρίες που πουλούν ζύμη κρουασάν η οποία θέλει μόνο ψήσιμο.
Η μία λοιπόν είναι η γνωστή μας εδώ και χρόνια με τον φουσκωτοψωμάκη (Pillsbury). Μια χαρά οι ζύμες της, μια λύπη οι τιμές της.
Τυχαία βρήκα (στο Lidl), αγόρασα και έψησα τα κρουασάν της δεύτερης (Belbake). Μόνο που δεν αρκέστηκα σε αυτό για το οποίο προοριζόντουσαν αλλά έβαλα την φαντασία μου να δουλέψει προς όφελος και τέρψη της οικογενείας!
Ποια τα πλεονεκτήματα της ζύμης αυτής; Το πρώτο είναι η προσιτή τιμή της. Το δεύτερο, θα σας ακουστεί παράξενο, είναι το ότι η ζύμη της αν προσπαθήσεις “κολλάει”. Τι εννοώ; Εγώ θέλω τα κρουασανάκια μου γεμιστά και παραγεμισμένα. Για να το καταφέρω αυτό χωρίς να χυθεί η γέμισή τους έξω, θα πρέπει η ζύμη να κολλάει έτσι ώστε το “φύλλο” του κρουασάν να “κολλάει” το ένα με το άλλο και η γέμιση να μένει μέσα τους.

Εδώ θα βρείτε διάφορες συνταγές βασισμένες σε αυτή τη ζύμη κρουασάν που μπορείτε να δοκιμάσετε!
Κρουασανάκια μπουκιές με σοκολάτα
Τυρομπουκίτσες του απατεώνα
Κρουασανάκια με σοκολάτα του απατεώνα
Καραμελοπιτάκια του απατεώνα
Κασεροπιτάκια του απατεώνα
Γραβιεροπιτάκια του απατεώνα

Σχετικά άρθρα